ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

توان ساخت ماشین‌آلات صنعتی در بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان ماشین‌ساز

  • کد خبر: ۱۵۵۶۴
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۱
توان ساخت ماشین‌آلات صنعتی در بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان ماشین‌ساز
مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان ماشین‌ساز در کشور وجود دارد که توانایی ساخت ماشین‌آلات در حوزه صنعت را دارند.
به گزارش شهرآرانیوز، هدی الیاسی، مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار درباره عدم ارتباط دانشگاه و صنعت اظهار داشت: ارتباط صنعت با دانشگاه یک چالش بین‌المللی و مساله روز دنیا است.  

گفت‌وگوی صنعت و دانشگاه دائماً با چالش مواجه است 

وی افزود: دانشگاه‌ها یا صنایعی که بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند موفق می‌شوند و طبیعتا این دانشگاه است که علاقه دارد به سمت علم و آموزش برود چرا که صنعت نیاز محور کار می‌کند و گفت‌وگوی این دو دائماً با چالش مواجه است. این یک مساله اختصاصی نیست و در همه دنیا و ایران وجود دارد چرا که ظرفیت نظام آموزشی و دانشگاهی‌مان بالقوه بزرگ است و تعدادی دانشجویان تحصیلات تکمیلی داریم که صنعت نیازمند آنهاست؛ بنابراین از مکانیزم‌های لازم و کافی برخوردار نیستیم که این چالش وجود دارد.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار ادامه داد: در چند سال اخیر دو  اتفاق در دنیا افتاد و در کشور ما هم شروع شد و سرعت گرفت که این دو رویکرد در مفهوم شرکت‌های دانش‌بنیان و اکوسیستم نوآوری حول دانشگاه است و نسبت به چند سال گذشته بهبود پیدا کرده، ولی ایده‌آل نشده است.

 اساس شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط صنعت و دانشگاه است

الیاسی خاطرنشان کرد: اساس شرکت دانش‌بنیان ارتباط صنعت و دانشگاه بوده که یکی از بهترین مکانیزم‌ها در دنیا است. بنیانگذار تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و حتی شرکت‌های فناوری در پارک‌های فناوری از دانشگاهیان کشور تشکیل شدند، ولی تقاضا یا بازار مصرف‌شان جامعه یا صنایع دیگر است.

وی  اضافه کرد: صنایع زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان اساساً سرویس‌دهنده به شرکت‌های بزرگ، تولیدی هستند که  با این اتفاق یک گام رو به جلو هستیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار اضافه کرد: وقتی صنعت با یک شرکت صحبت می‌کند خیلی راحت‌تر به نتیجه می‌رسد تا اینکه بخواهد با یک دانشکده یا استاد صحبت کند، الان از دانشکده یا استادان ما بیش از ۴ هزار شرکت تشکیل شده که از این تعداد بیش از ۳-۲ هزار شرکت از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و استادان هستند که ارتباط خیلی راحت‌تری با صنعت دارند چرا که حوزه ماموریت، فعالیت و محصولاتشان این شرکت‌ها مشخص است.

الیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: ارتباط شرکت‌های دانش بنیان با شرکت‌های بزرگ بهبود یافته است؛ بنابراین یک مرحله به جلو رفته‌ایم و بجای اینکه دانشکده داشته باشیم یکسری شرکت داریم که بر پایه دانش دانشگاهی استوار و برپایه شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا هستند. تعدادی از این شرکت‌ها بزرگ و تعدادی هم کوچک هستند و بازار ندارند و این ارتباط کوچک و بزرگ جای چالش دارد.

 حضور بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان ماشین‌ساز در صنعت 

وی گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان ماشین‌ساز در کشور وجود که توانایی ساخت ماشین‌آلاتی را دارند که در پروسه صنعتی کاربرد دارند. این یک مساله است که اگر یک صنعت بزرگ در لبنیات بخواهد  ماشین‌الات صنعتی بخرد با مشکل اعتماد، گارانتی و تامین مالی مواجه می‌شود. در معاونت علمی سعی داریم دانش دانشگاهی در قالب شرکت جمع‌بندی شود و قابل مبادله باشد و ارتباط شرکت‌های بزرگ با شرکت‌های کوچک را در پلتفرم‌هایی تقویت کنیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار بیان کرد: در مرحله‌ای هستیم که باید بتوانیم پلتفرم‌های به هم‌رسانی را بیشتر کنیم و امکان تبادل را بین شرکت‌ها فراهم و با تلاش و حمایت بیشتر موفق شویم.  

 اکوسیستم نوآوری مسیر ارتباطی صنعت و دانشگاه است

الیاسی درباره اکوسیستم نوآوری گفت: اکوسیستم نوآوری یک مسیر ارتباطی خوب حول دانشگاه است. در حال حاضر از دانشگاه‌های صنعتی تهران از جمله دانشگاه‌های علم و صنعت، تهران و شریف حدود ۵۰۰ شرکت، ۶-۵  صندوق و شتاب‌دهنده در اطرافشان هستند و بخشی از فروش این ۵۰۰ شرکت از داخل دانشگاه بیرون آ‌مده‌اند که همان شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و بخشی از این‌ها شرکت بزرگی تاسیس کردند که به نیروی انسانی دانشگاه‌ها دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: اکوسیستم نوآوری اطراف محیط‌های علمی دانشگاهی هدف بعدی ما است که توانسته‌ایم درحوزه دانشگاه شریف موفق‌تر باشیم و دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت و امیرکبیر هم کار‌های خوبی را در این حوزه شروع کرده‌اند.

مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار در پایان خاطرنشان کرد: سعی می‌کنیم با سرعت هر چه بیشتر با این دو مکانیزم جلو برویم. امروزه وضعیت‌مان نسبت به ۸-۷ سال گذشته خیلی بهتر شده، ولی هنوز فاصله خیلی زیادی تا موفقیت و موقعیت ایده‌آل داریم چرا که ظرفیت‌های دانشگاهی خوب و صنایع بزرگ در کشور داریم و اگر بر این دو روش استمرار داشته باشیم به مرور زمان نتایج خوبی را شاهد خواهیم بود.

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->