یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم ایران آماده است با کمک کشورهای همسایه منظومه ماهواره اینترنتی بسازد اسناد تازه‌منتشرشده سیا از حمله تلافی‌جویانه آدم فضایی‌ها به نظامیان شوروی افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار‌های جهانی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است فصل دوم سریال لست آف آس (The Last of Us ۲) در چه لوکیشن‎‌هایی فیلمبرداری شده است؟ ویدئویی از ربات انسان‌نمای اطلس درحال کار با دوربین فیلم‌برداری ترامپ گوشی‌ها، کامپیوترها و تراشه‌ها را از تعرفه‌ها معاف کرد برای نخستین‌بار نوزادی با لقاح مصنوعی رباتیک و تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد درگذشت اکبر اعتماد پایه گذار صنعت هسته ای ایران واتساپ با چند قابلیت جدید آپدیت شد: نمایش افراد آنلاین گروه و زوم کردن در تماس‌ها صدای راه‌اندازی ویندوز ۹۵ به آرشیو صداهای ملی کتابخانه کنگره آمریکا اضافه شد + صوت چین در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه واردات کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد فواید غیرفعال کردن اینترنت طبق تحقیقات جدید: افزایش تمرکز، کاهش اضطراب و معکوس‌کردن فرآیند پیری! آیا ترامپ محصولات اپل را از تعرفه‌های سنگین معاف می‌کند؟ واکنش انجمن نجوم آماتوری ایران به مشاهده شی نورانی مشکوک
سرخط خبرها

در بهمن ماه امسال چه رویدادهای نجومی درپیش داریم؟

  • کد خبر: ۱۵۶۰۱
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۴
در بهمن ماه امسال چه رویدادهای نجومی درپیش داریم؟
علاقه‌مندان به رویدادهای نجومی می‌توانند در بهمن ماه از رویدادهای مقارنه ماه و مشتری، هم‌نشینی ماه و زهره، اجتماع ماه و سیاره‌ها و بروز اَبر ماه لذت ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیر مرکز نجوم آوااستار در مورد رویدادهای نجومی بهمن ماه گفت: فردا، سوم بهمن علاقه‌مندان به نجوم می‌توانند شاهد مقارنه ماه و مشتری باشند؛ مقارنه زمانی روی می‌دهد که هر دو جرم در آسمان از نظر ظاهری در فاصله‌ای کمتر از ۷ درجه از یکدیگر قرار گیرند که موقعیت مناسبی از نظر رصد و عکاسی برای علاقه‌مندان به نجوم است.

«ندا جعفری» افزود: در مقارنه ماه ماه با مشتری با جدایی زوایه‌ای ۱ درجه صورت می‌گیرد که با قرار گرفتن مشتری در کنار ماه با نوری که دارد فرصت بسیار مناسبی برای عکاسی فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: در روز ۸ بهمن شاهد مقارنه ماه و زهره خواهیم بود که در این مقارنه نیز سیاره زهره با جدایی ۲ درجه در کنار ماه تابان قرار می‌گیرد، هم‌نشینی ماه با سیاره  پرنور زهره منظره زیبایی را رقم می‌زند و تا پیش از ساعت ۸ شب غروب خواهند کرد.

جعفری با اشاره به اینکه در تاریخ ۵ بهمن، ماه نو را خواهیم داشت که در آسمان قابل مشاهده نیست، گفت: پنجم بهمن بهترین زمان برای رصد اجرام کم نور عمق آسمان همچون سحابی‌ها، خوشه‌های ستاره‌ای و کهکشان‌ها خواهد بود و رصدگران این زمان را برای رصد آسمان انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: در روز بیستم بهمن شاهد بروز اَبر ماه یا ماه کامل خواهیم بود که فرصت مناسبی برای منجمان به ویژه برای عکاسی خواهد بود.

جعفری با اشاره به اینکه در بیست و یکم بهمن سیاره عطارد بیشترین کشیدگی شرقی را دارد، گفت: از دید ناظران زمینی سیارات به دو دسته، سیاره‌های داخلی یا خارجی تقسیم می‌شوند. سیارات داخلی، سیاراتی هستند که حد فاصل زمین و خورشید و  یا بعد از زمین قرار می‌گیرند؛ بر اساس این تقسیم‌بندی زهره و عطارد سیارات داخلی هستند و بیشترین کشیدگی در مورد این سیارات مربوط به زمانی هست که سیاره به حداکثر جدایی زاویه‌ای از خورشید برسد.

وی افزود: سیاره‌های داخلی دو نوع کشیدگی غربی و شرقی دارند؛ کشیدگی غربی زمانی رخ می‌دهد که سیاره قبل از طلوع خورشید در بیشترین ارتفاع از افق قرار داشته باشد و کشیدگی شرقی نیز زمانی رخ می‌دهد که سیاره بعد از غروب خورشید بیشترین ارتفاع را از افق داشته باشد.

مدیر مرکز نجوم آوااستار گفت: بر همین اساس ۲۱ بهمن بهترین زمان برای مشاهده عطارد است که بعد از غروب خورشید تا حدود یک ساعت بعد و در همان سمت غرب آسمان، امکان مشاهده این سیاره با چشم غیرمسلح وجود دارد؛ سیاره عطارد به ۱۸.۲ درجه از خورشید به بزرگترین کشش شرقی می‌رسد. این بهترین زمان برای مشاهده عطارد است زیرا در بالاترین نقطه خود در بالای افق در آسمان عصر قرار خواهد گرفت. درست پس از غروب خورشید به دنبال سیاره‌ای در غرب آسمان باشید.

جعفری ادامه داد: در تاریخ ۳۰ بهمن، ماه و سیارات مشتری و زحل و مریخ در یک خط قرار می‌گیرند که اصطلاحا به آن اجتماع سیارات و ماه گفته می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->