فرزانه شهامت- معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه گفت: بر اساس پژوهشهای انجام شده در سالهای ۸۵ و ۹۵، سهم زنان خانهدار در GDP کشور، بین ۲۲ تا ۳۰ درصد است. این درحالی است که تصور عمومی این است که زنان خانهدار در این شاخص نقشی ندارند.
ابتکار ادامه داد: مرخصی زایمان زنان کارگر یا کارمند، نباید موجب لطمه اقتصادی تفسیر شود، بلکه نقش آن در تامین نیروی انسانی کشور مورد تاکید قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه باید نگاه به نقشآفرینی زنان تغییر کند گفت: شیوه تحلیل اقتصادی این موضوع هم نیاز به تغییر دارد و باید به روز شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: انتظار داریم ادارات کل و دستگاههای اجرایی خراسان رضوی به سمت دستیابی به شاخص ۳۰ درصدی تعیین شده از سوی رئیس جمهور برای احراز پستهای مدیریتی حرکت کنند. این حرکت باید بر اساس توانمندی و شایستگی زنان باشد.
ابتکار بیان کرد: ایجاد تعادل بین وظایف خانوادگی و شغل زن برایمان مهم است.
وی ادامه داد: تحقق سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را بر اساس شاخصهای خراسان رضوی رصد میکنیم.
معاون رییس جمهور همچنین گفت: صرف تحلیل خطبه فدکیه برای اثبات فراتربودن شخصیت حضرت زهرا (س) از زمان و مکان، کافی است. باید برای معرفی به روز ابعاد شخصی ایشان اقدام شود.
ابتکار با بیان اینکه به دنبال تحقق عدالت جنسیتی با نگاه دینی و انقلابی هستیم.
وی گفت: با توجه به انتخابات پیش رو، معتقدیم ملت و کشوری میتواند قوی باشد که طیفهای مختلف سیاسی در ساختن آن کشور سهیم باشد.
رشد تعداد مدیران زن در خراسان رضوی، کمتر از کشور
زهرا جواهریان، معاون برنامهریزی و هماهنگیِ معاونت زنان ریاست جمهوری نیز گفت: خراسان رضوی از نظر شاخص «رشد تعداد مدیران زن در استانداری ها و ادارات کل کشور» بین ۳۱ استان، رتبه بیست و هفتم را دارد.
وی ادامه داد: رتبه استان در تعداد دانش آموختگان زن در مقاطع فوق لیسانس و دکترا، ۵ است.
جواهریان بیان داشت: این استان رتبه سوم در تعداد دختران بازمانده از تحصیل را دارد و میانگین رشد تعداد مدیران زن در استانداریها و ادارات کل کشورطی سال ۹۸، ۴۸.۷ درصد است.