ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) آیا پوتین با زلنسکی دیدار می‌کند؟ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) حماس: گسترش تجاوز علیه مردم فلسطین آسان نخواهد بود موافقت لبنان با خواسته‌های آمریکا | انحصار سلاح و استقرار ارتش در جنوب لبنان نتانیاهو: قصد سیطره کامل بر غزه را داریم امضای تفاهم‌نامه بین شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهر‌های کشور | هم‌افزایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت شورا‌ها + فیلم زاکانی در مشهد: نظام مدیریتی شهری باید بازبینی شود | ۴۵۱ خانوار تهرانی همچنان در هتل اسکان دارند واکنش بی سابقه دولت جدید لبنان به اظهارات عراقچی عراقچی: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی جهت رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار غزه است رئیس سازمان اطلاعات سپاه در مشهد: ایران، صلح‌طلبِ جنگ‌بلد است | دشمن باید بداند اگر غلط زیادی بکند نقاط آسیب پذیری آن در سطح منطقه در اختیار ماست آیین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید محمد کاظمی در مشهد (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم پوتین و ترامپ به زودی دیدار خواهند کرد انتصاب احمدیان و شمخانی به عنوان نمایندگان رهبری در شورای دفاع رهبر معظم انقلاب، علی لاریجانی را به سمت نماینده رهبری در شورایعالی امنیت ملی منصوب کردند مراسم چهلم شهدای اقتدار در تهران (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) شهادت ۱۳ فلسطینی در حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به غزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) هند و روسیه پیمان جدید همکاری‌های صنعتی و اقتصادی امضا کردند
سرخط خبرها

زنان دارای نقش تعیین کننده در اقتصاد مقاومتی

  • کد خبر: ۱۵۶۹۶
  • ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۷
زنان دارای نقش تعیین کننده در اقتصاد مقاومتی
معصومه ابتکار معاون‌ زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور گفت: با برنامه‌ریزی و مشارکت می‌توانیم موثرترین راهکار در شرایط تحریم یعنی اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم. در اینجا نقش زنان در اقتصاد نقش تعیین‌کننده‌ای است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ معصومه ابتکار با بیان اینکه یکی از جهت‌گیری‌ها و مولفه‌های مهم جمهوری اسلامی ایران از روز شکل‌گیری و حتی روز‌های انقلاب عدالت بوده است، عنوان کرد: در مفاهیم قرآنی با کلمه قسط به این موضوع اشاره شده و مراحل مختلف و سیر تطور فلسفی و فکری انقلاب ما با این مفاهیم به صورت نزدیک پیوند خورده و ما باید موضوع عدالت را از زوایای مختلفی مانند عدالت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ببینیم.

وی تاکید کرد: فراهم کردن شرایط مناسب برای دسترسی همه آحاد جامعه به مواهب توسعه، در قانون اساسی دیده شده و تلاش کردیم در برنامه‌های ملی و برنامه‌های توسعه آن را اجرا کنیم و تاحدی نیز موفق بودیم. شاید در برخی زمینه‌ها نیاز داریم تلاش کنیم و دقیق‌تر شویم.

ابتکار افزود: یکی از زوایایی که باید دقیق‌تر به آن بپردازیم، عدالت جنسیتی است که با نگاه قرآنی، انقلابی، اعتقادی و دینی باید به آن پرداخته شود و باید ببینیم در چه بخش‌های نتوانستیم این عدالت یا شاخص‌های مدنظر را در ارتباط با موضوع جنسیت محقق کنیم. دولت دوازدهم به دلیل تکالیف برنامه ششم توسعه، ریاست‌جمهوری و برنامه‌های مقام معظم رهبری در خانواده که برای دولت در قالب سیاست‌های کلی تدوین کردند، در ارتباط با این موضوع به طور مشخص و با تعریف و تبیین شاخص‌های عدالت جنسیتی ورود پیدا کرده است.

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور ادامه داد: این شاخص‌ها تبیین و نهایی و در ستاد ملی زنان و خانواده با حضور رئیس‌جمهور تدوین و بعد ابلاغ شده که ملاک عمل هستند. بر اساس این شاخص‌ها برای تدوین سند و حرکت برنامه‌ها در راستای عدالت جنسیتی وارد عمل با شهرستان‌ها شدیم تا برنامه‌های بین‌بخشی علمی و مبتنی بر اقتضائات بومی هر استان تعیین کنیم. دستورالعمل از تهران صادر نکردیم، بلکه به خود استان واگذار کردیم و خواستیم با توجه به ظرفیت‌ها، اقتضائات و اولویت‌بندی خود برنامه اجرایی نتیجه‌محور ایجاد کند. نتیجه برای ما مهم است، بنابراین از طریق سامانه رصد شاخص‌های استان را پایش خواهیم کرد.

وی بیان کرد: در استان ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل در روستا‌ها داریم که باید مدنظر قرار دهیم. نرخ بالای دختران فارغ‌التحصیل از دانشگاه نیز در استان زیاد است که در بحث مشارکت اقتصادی باید به این ظرفیت بزرگ توجه داشته باشیم و بیشتر به سمت استارتاپ‌ها و فضای پاسخگوی تحصیلات آن‌ها حرکت کنیم. در خانواده تعادل بین کار و خانواده اهمیت زیادی دارد که در برنامه‌ریزی‌ها باید شرایط را به نحوی فراهم کنیم که زنان بتوانند با حفظ مسئولیت‌های خانوادگی کار خود را دنبال و اجرا کنند.

ابتکار اضافه کرد: در بخش ورزش و توسعه فضا‌های ورزشی نیز ۱۲ پارک بانوان در شهر مشهد داریم که مناسب است. ما جامعه‌ای داریم که زنان ما به فضا‌های ورزشی نیاز دارند و بر اساس تاکید بر موازین دینی و حجاب حتما باید آن ظرفیت‌ها را فراهم کنیم. در حجاب نگاه ما سلبی نیست، بلکه ایجابی است، بنابراین باید فضا‌های مناسب را برای زنان ایجاد کنیم و اگر دسترسی به فضای ورزشی کم است، باید نیمی از فرصت‌ها را در اختیار خانواده‌ها قرار دهیم، مخصوصا اینکه دختران در مرحله ازدواج و فرزندآوری برای سلامتی جسمی خود نیاز به فعالیت‌های ورزشی و حرکتی دارند. در استانی مانند خراسان باید در همه شاخص‌های عدالت جنسیتی رشد خوب و فضای مناسبی از جهات مختلف پیشرفت و ارتقای وضعیت فراهم کنیم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور در خصوص سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده، گفت: این سند به این موضوعات می‌پردازد و تکالیف را تعیین می‌کند که هیچ کدام جدید نیست و نباید انتظار بودجه‌های جدید داشته باشیم. ممکن است نیاز باشد ردیف جدیدی برای برخی بخش‌ها درخواست شود، اما بیشتر بحث اولویت‌بندی صحیح است و اینکه زوایایی نداشته باشیم که بگوییم آن‌ها را ندیدیم. این سند جوابگو خواهد بود و بیست و یکمین سند در سطح کشور است که تصویب می‌شود و ما نیز آن را رصد و پایش می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی از نظر ظرفیت‌های سرمایه انسانی طبیعی و رشد در سال‌هایی که شرایط دشوار وجنگ اقتصادی بوده، توانسته پیشرفت‌ها و گام‌های خوبی به سمت توسعه پایدار بردارد که نشان می‌دهد با برنامه‌ریزی و مشارکت می‌توانیم موثرترین راهکار در شرایط تحریم یعنی اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم. در اینجا نقش زنان در اقتصاد نقش تعیین‌کننده‌ای است.

ابتکار بیان کرد: کار خانه‌داری زنان ارزش قابل توجه اقتصادی دارد و ارزش کار خانه‌داری زنان بین ۲۲ تا ۳۰ درصد GDP ایران است. حتی در نقش فرزندپروری و فرزندآوری که نقش انسانی و بسیار مهم زنان است نیز باید زاویه اقتصادی را ببینیم. اگر زن کارگر یا کارمندی برای مرخصی زایمان می‌رود، به اقتصاد ضرر نمی‌زند، بلکه جای دیگری جمعیت و اقتصاد را تقویت می‌کند. اگر نگاه به این موضوعات را به روز و عدالت جنسیتی را نهادینه کنیم، دستاورد‌های زیادی را در همه ابعاد و عرصه‌ها خصوصا در مشارکت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خواهیم داشت.

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور ادامه داد: در مشارکت اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد در کشور ما نقش مورد توجهی را دارند. در استان خراسان رضوی نیز این سازمان‌ها در موضوعات مختلف توانمند هستند و دولت دوازدهم نیز تلاش کرده تا این سازمان‌ها را توسعه دهد. مشارکت سیاسی نیز یکی از ارکان ملت و کشور قوی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است. ملتی می‌تواند قوی باشد که تنوع طیف‌های سیاسی و اجتماعی آن در ساختن، پیشرفت و توسعه آن کشور نقش داشته باشد و فرصت را برای این نقش‌آفرینی برای همه آحاد فراهم کنیم. هرچه این مشارکت گسترده‌تر باشد، ملت ما قوی‌تر خواهد شد. دستگاه‌های مسئول در حوزه انتخابات و شورای نگهبان در تعیین صلاحیت‌ها می‌توانند در این موضوع تعیین‌کننده باشند. باید قوی باشیم و بتوانیم حکمرانی مطلوب و مناسبی را اجرا کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان طرح‌های متنوعی در حال اجرا داریم، تصریح کرد: استاندار باید این طرح‌ها را در استان توسعه دهند. در استان شاهد توسعه طرح‌هایی با بودجه ملی هستیم. طرح‌ها موفق بوده، نتایج خوبی داشته و تاثیرگذاری این طرح‌ها ارزیابی و نظارت می‌شود. در موضوع انتصاب مدیران زن نیز اقدام استان برای انتصاب معاون استاندار زن خوب است، اما در موضوعات مختلف در ادارات کل و سازمان‌ها انتظار داریم تعداد زنان مدیر بر اساس شاخص ۳۰ درصد افزایش یابد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->