تاسیس یک جایزه ادبی به نام «یون فوسه» برنده نوبل ادبیات تصویربرداری «حکایت‌های کمال۲» در شهرک غزالی انتشار فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر نگاهی به آثار سعید روستایی به بهانه‌ صادرشدن پروانه ساخت فیلم جدیدش ارسال فهرست ۱۲۸ فیلم موردتأیید «جشنواره فیلم کوتاه تهران» به دبیرخانه «فجر» وقتی فیلم‌های اجتماعی شبیه هم می‌شوند | نقدی بر فیلم «نبودنت»؛ ساخته کاوه سجادی‌حسینی آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش دوم) ماجرای حاشیه‌های اجرای «ترور» ساعد سهیلی در مشهد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ کنسرت «ریچارد کلایدرمن» در ایران + فیلم مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم معرفی داوران بخش تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت + عکس «شارلیز ترون» هم بازیگر فیلم «آینده» نولان شد صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی» «هرچی تو بگی»، در راه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر
سرخط خبرها

پخش مستندی درباره زندگی پروین اعتصامی از رادیو به مناسبت سالروز درگذشتش

  • کد خبر: ۱۵۶۹۶۴
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
پخش مستندی درباره زندگی پروین اعتصامی از  رادیو به مناسبت سالروز درگذشتش
۱۵ فروردین سالروز درگذشت پروین اعتصامی است که خیلی‌ها او را مشهورترین بانوی شاعر ایران می‌دانند. به همین بهانه امروز ، ۱۴ فروردین، رادیو فرهنگ در برنامه «مستند فرهنگ» پرتره‌ای مستند از زندگی این شاعر خوش آوازه پخش می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۵ فروردین ماه، سالروز فوت یکی از مشهورترین بانوان شاعره ایران‌زمین، پروین اعتصامی است، بانویی که به‌گفته بسیاری از بزرگان ادب و فرهنگ ایران، یکی از چهره‌های ماندگار شعر فارسی در عصر معاصر به‌شمار می‌رود. اعتصامی ۱۵ فروردین ماه سال ۱۳۲۰ و زمانی که تنها ۳۵ سال از عمرش گذشته بود، بر اثر ابتلا به بیماری حصبه در گذشت. پیکر وی در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شده است.

"رخشنده اعتصامی" مشهور به پروین اعتصامی در تبریز به دنیا آمد و تنها دختر از خانواده‌ای بود که چهار پسر داشت. اعتصام‌الملک پدر پروین، از نویسندگان و مبارزان دوران مشروطه بود که در سال ۱۲۹۱ به‌همراه خانواده‌اش از رشت به تهران آمد، در همان روزها، پروین اعتصامی با مشروطه‌خواهان و چهره‌های فرهنگی آن روز آشنا شد و ادبیات را کنار پدر و استادانی، چون دهخدا و ملک‌الشعرای بهار آموخت.

همزمان با سالروز درگذشت پروین اعتصامی، مستندی رادیویی با محوریت زندگی وی از رادیو فرهنگ پخش می‌شود. این مستند، بخش‌های مختلف زندگی مشهورترین بانوی شاعر ایران را روایت می‌کند.

«مستند فرهنگ» در سالروز وفات پروین شعر و ادب به زندگی این شاعر معاصر کشورمان از تولد تا وفات پرداخته و همه مقاطع زندگی او را از جمله دوره‌ای که به‌عنوان معاون کتابخانه دانشسرای عالی فعالیت می‌کرده و لوح سپاس هم دریافت کرده است، مورد توجه قرار داده است.

دیوان پروین اعتصامی که یکی از آثار ادبی فاخر ادبیاتی ما به‌شمار می‌رود، شامل ۲۴۸ قطعه شعر است که از آن میان ۶۵ قطعه به‌صورت مناظره است. در اشعار او مضامین اجتماعی با دید انتقادی به تصویر کشیده شده است. یکی از آثار او که هم‌اکنون در کتاب فارسی هم گنجانده شده است، شعر معروف "بلبل و مور" است.

براساس این گزارش، برنامه "مستند فرهنگ" همراه با پرتره‌ای مستند از زندگی پروین اعتصامی امروز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه از رادیو فرهنگ روی موج FM ردیف ۱۰۶ مگاهرتز پخش می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->