حامد کرزی با حضور در سفارت ایران دفتر یادبود شهید رئیسی را امضا کرد افتتاح یک پردیس سینمایی در گلشهرِ مشهد، بزرگترین محله مهاجرنشین ایران مشهد؛ میزبان ششمین «نشست اقتصادی مشهد و هرات» مدیرکل اتباع: مهاجران افغانستانی برای شهید رئیسی سنگ‌تمام گذاشتند | سردار قاآنی به موکب مهاجران افغانستانی در مشهد رفت آغاز موج دوم اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان هشدار کاظمی‌قمی درباره پیامد‌های تجدید مداخلات بیگانگان در افغانستان قدردانی ذبیح‌الله مجاهد از مواضع ایران در نشست دوحه ۳  روسیه لغو تحریم‌ها علیه طالبان را بررسی می‌کند معاون دبیرکل سازمان ملل: نشست دوحه به معنای عادی‌سازی روابط با طالبان نیست | آموزش دختران خواسته درجه یک جهان است ذبیح‌الله مجاهد: ما آشکارا گفتیم که خواهان روابط خوب با جهان هستیم وزارت خارجه قطر نشست دوحه را فرصتی برای گفتگو‌های معنادار دانست روز دوم نشست دوحه ۳ | جهان نگران تعامل با طالبان از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ پیش ثبت نام دانش‌آموزان اتباع آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۳) دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است کوله‌پشتی‌ها و پوستر‌ها | روایت انتخاباتی محمدکاظم کاظمی سخنگوی طالبان: امیدوارم هرچه خیر مردم ایران است از صندوق بیرون بیاید + فیلم حضور باشکوه ایرانیان مقیم افغانستان در پای صندوق‌های رأی در ۵ نمایندگی سیاسی ایران آغاز رأی‌گیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان + فیلم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

در ۳۴ سال گذشته ۱۹ میلیون مین در افغانستان خنثی شده است

  • کد خبر: ۱۵۷۳۰۱
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
در ۳۴ سال گذشته ۱۹ میلیون مین در افغانستان خنثی شده است
سازمان ملل اعلام کرد که طی ۳۰ سال گذشته حدود ۵۷ هزار غیر نظامی بر اثر انفجار مین‌ در افغانستان کشته یا زخمی شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر سازمان ملل برای هماهنگی کمک‌های بشردوستانه (اوچا) می‌گوید که از سال ۱۹۸۹ حدود ۵۷ هزار غیرنظامی در افغانستان بر اثر انفجار مین و مهمات به‌جامانده از جنگ کشته یا زخمی شده‌اند.

این نهاد در توییتی به مناسبت «روز جهانی آگاهی دهی در مورد خطرات مین» نوشته است که از سال ۱۹۸۹ به این‌طرف بیش از ۱۹ میلیون قطعه مهمات انفجاری نیز درعملیات‌ها پاکسازی شده‌اند.

اوچا می‌گوید که بیش از چهار هزار و ۱۵۰ خطر مین شناسایی شده که تهدیدی مرگ‌بار برای جوامع، به‌ویژه کودکان است.

به گفته این نهاد به‌دلیل نزدیک به نیم قرن جنگ در افغانستان، این کشور یکی از کشورهایی است که بالاترین اراضی آلوده با مواد منفجره در جهان را دارد.

براساس اطلاعات اوچا، در سال ۲۰۲۳، برای خنثی‌سازی مهمات منفجره، پاکسازی مین‌ها، آموزش خطر و پشتیبانی از بازماندگان، به ۱۸.۳ میلیون دلار نیاز است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز گفته است در جریان سال ۲۰۲۲ میلادی، ۹۹۵ نفر در نتیجه‌ انفجار مین و مهمات منفجرناشده در افغانستان کشته یا زخمی شده‌اند.

هم‌چنین ۹۷ درصد از افرادی که در این رویدادها کشته یا زخمی شده‌اند، غیرنظامیان و ۵۶ درصد از مجموع کل آنان، کودکان‌ هستند.

گفته می‌شود که نزدیک به ۶۰۶ کیلومتر مربع خاک افغانستان آلوده به مین‌ها و مهمات انفجاری است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->