رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد شورای ششم پای تاریخ مشهد و هویت امام‌رضایی آن ایستاده است افتتاح «خانه‌موزه ملک» مشهد در روز‌های آینده کلاف درهم مشاغل مزاحم خودرویی در خیابان کوشش مشهد شهردار منطقه ثامن مشهد: مرمت فاز اول بازار فرش تا عید به اتمام می‌رسد ۱۱۰ زمین چمن مصنوعی در فهرست پروژه‌های زودبازده مناطق مختلف مشهد افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد | قلندرشریف: موضوع مشهد و مشهدالرضا (ع) با همه موضوعات فرق می‌کند + فیلم افزایش پلاک‌های قولنامه‌ای در مشهد | گرانی زمین عامل مؤثر بر افزایش پلاک‌های قولنامه‌ای است به مناسبت روز مشهد، ۲۴ معبر شهری به نام شهدای ده‌دی نام‌گذاری می‌شود هوای کلانشهر مشهد برای چهارمین روز پیاپی آلوده است (۴ دی ۱۴۰۳) درباره کوچه‌ای در خیابان توحید مشهد | باغ‌های انگور «پشت بهره» و قصه اربابانش نگاهی به مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد | قانون گذاری شهری با چاشنی پژوهش قفل صنایع غرب مشهد با صدور اولین پایان‌کار صنعتی باز شد ۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی
سرخط خبرها

راز نارضایتی مسافران از آدرس‌دهیِ مشهدی‌ها

  • کد خبر: ۱۵۷۴۲
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۶
راز نارضایتی مسافران از آدرس‌دهیِ مشهدی‌ها
غلامرضا بنی اسدی روزنامه نگار
خدایا مرا ببخش! بانوی محترم مرا ببخش! دخترخانم بزرگوار مرا ببخش! این کلمات را نه به تعارف می‌گویم که از عمق جانم برمی‌خیزد و بر صفحه کاغذ می‌نشیند. خدا کند ببخشند مرا. چند روز است که درگیر قصه‌ام و غصه می‌خورم. درست از همان لحظه‌ای که مادر و دختر راهشان را کشیدند و رفتند به جایی که من راهنمایی‌شان کردم و ناگهان یادم آمد که دقیق راه ننمودم، بلکه به جهت عکس گفتم بروند. من در ایستگاه مقابل سالن شهید بهشتی در بولوار فردوسی بودم که مادر و دختری آمدند با این پرسش که؛ اتوبوس‌های شریعتی از همین ایستگاه می‌روند؟ و من یک لحظه میدان شریعتی در ذهنم نقش بست و گفتم نه؛ باید بروید و از فلان مسیر خود را به شریعتی برسانید. آن‌ها رفتند و یک‌دفعه یادم آمد که یک بولوار شریعتی هم در قاسم‌آباد داریم که به احتمال قریب به یقین مقصد آن مادر و دختر آنجا بوده است و من درست عکس جهتی که باید می‌رفتند -و از همان ایستگاهی که پرسیدند، باید سوار اتوبوس می‌شدند- راهشان نموده بودم. حالا اگر راه را گم نکرده باشند، خوب است. ذهنم خیلی درگیر مسئله شد و از همان دم به این قضیه فکر می‌کنم و این نام‌گذاری عجیب و غریب که در مشهد داریم.
از چندگانه‌هایی با یک اسم که آدم را دچار سرگردانی می‌کند. در ذهنم فهرست می‌کنم اسامی تکراری را تا اگر بعد این کسی از من پرسید شریعتی را از کدام طرف باید بروم؟ قبل از جواب دادن بپرسم میدان را یا بولوار را؟ اگر پرسید کدام خط به باهنر می‌رود، بپرسم بولوار باهنر یا شهرک باهنر؟ اگر گفت می‌خواهم ابوذر بروم، بپرسم ابوذرِ احمدآباد یا شهرک ابوذر یا ابوذر طلاب؟ تازه در طلاب هم ابوذرِ بین چهارراه سیلو و برق یا طبرسی؟ اگر آدرس ایثارگران را پرسید، من هم باز با سؤال جواب بدهم که ایثارگرانِ عبادی یا ایثارگرانِ قاسم‌آباد و. همین‌طور با خودم فهرست می‌کنم اسامی واحد برای چند منطقه را و به بولوار ارشاد در ادامه قاضی‌طباطبایی می‌رسم و ارشاد در وکیل‌آباد. به چراغچی وکیل‌آباد و چراغچی در کمربندی. به طالقانی در احمدآباد و منطقه آبادگران. به هدایت در راستای خیابان گاز و هدایت در دستغیب. به میدان جمهوری اسلامی و بولوار جمهوری اسلامی و... سرم درد می‌گیرد از ادامه فهرست که همچنان ادامه دارد. تازه به شمالی و جنوبی و شرقی و غربی بولوار‌ها کار نمی‌گیریم. سرم درد می‌گیرد از این ماجرا که باعث دردِ سرِ خیلی از مردم به‌ویژه زائران و مسافران می‌شود که با پرسیدن آدرس باز هم سردرگم می‌شوند. اینجا بلاموضوع می‌شود آن ضرب‌المثل «از سراغ می‌توان رفت به عراق»، چون چندگانگی خیابان‌ها و شهرک‌ها و میادین با یک نام در چند گوشه شهر، راه پیدا کردن را با مشکل مواجه می‌کند.
من چند روز است که درگیر این مسئله‌ام در ذهن خود و تازه دارم به راز نارضایتی مردمان شهر‌های دیگر از آدرس‌دهی مشهدی‌ها می‌رسم که از زبان افراد مختلف شنیده‌ام و بسیارشان هم به حساب سرکار گذاشتن و اذیت می‌گذارند و می‌پندارند مشهدی‌ها از سر نامهربانی با مسافران چنین غلط، راهنمایی می‌کنند! برخی‌ها هم به حساب زائرآزاری می‌گذارند و گاه چاشنی سخن می‌کنند که مشهدی‌ها حرمت نگه نمی‌دارند و با آدرس غلط، باعث ناراحتی و زحمت می‌شوند. شما هم شاید این گزاره را از زبان‌های مختلف شنیده باشید، اما شاید مثل من تاکنون به دلیل موضوع نرسیده باشید. امروز که رازگشایی می‌کنم از موضوع، به مظلومیت مشهدی‌ها می‌رسم که بی‌تقصیر از سوی برخی‌ها در ذهن و سخن، مقصر شمرده می‌شوند، حال آنکه علت را باید در بی‌توجهی و قصور متولیان دید که اگر از یک نام فقط برای یک مکان استفاده می‌کردند، ما در آدرس دادن دچار خطایی چنان نمی‌شدیم و خطی چنین در ذهنِ مسافران و زائران نقش نمی‌بست.
امروز دغدغه‌ای را که ذهنم را چند روز خراش داده است، کلمه می‌کنم و در رسانه مدیریت‌شهری بر خط‌های کاغذ می‌نشانم تا از متولیان اسم‌گذاری در شورای اسلامی شهر و شهرداری بخواهم یک‌بار برای همیشه چاره کنند این شیوه نام‌گذاری را. این حرمت نهادن به زائران و مسافران و خود مردم مشهد و شهر علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) است. در مباحث هویتی مشهد هم این یگانگی در نام‌ها و نشان‌ها نقش‌آفرین خواهد بود و هر مکان به یک شناسه هویت خواهد یافت. امیدواریم تدبیر کنند این قصه را متولیان امر تا متشابهات نام‌گذاری باعث اشتباهات در راهنمایی و آدرس‌دهی نشود، ان‌شاءا...
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->