نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه
سرخط خبرها

شاعر افغانستانی: ما رهبری را تنها رهبر ایران نمی‌دانیم

  • کد خبر: ۱۵۷۸۰۵
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
شاعر افغانستانی: ما رهبری را تنها رهبر ایران نمی‌دانیم
کبری حسینی بلخی شاعر افغانستانی که چند شب پیش این فرصت را داشته تا در کنار دیگر شاعران در مراسم دیدار شاعران با رهبری حضور داشته باشد می‌گوید: ما رهبری را تنها رهبر ایران نمی‌دانیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در طول سال‌های برگزاری دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ شاعران افغانستانی یکی از میهمانان همیشگی این جلسات بوده‌اند.

شاعرانی که همواره شعرهایشان مورد توجه رهبری قرار گرفته است و فیلم این شعرخوانی‌ها در فضای مجازی بارها دست به دست گشته است.

چند شب قبل که بعد از چند سال تعطیلی شاعران این فرصت را پیدا کردند که خدمت رهبری برسند. کبری حسینی بلخی، فضل الله قدسی و حمید مبشر سه شاعر افغانستانی بودند که امسال در این مراسم حضور داشتند.

شاعر افغانستانی: ما رهبری را تنها رهبر ایران نمی‌دانیم

کبری حسینی بلخی که به نمایندگی از شاعران زن افغانستانی در این مراسم حضور داشته در گفت‌وگو با شهرآرانیوز از حس و حال حضور در این جلسه شعر خوانی می‌گوید.

او می‌گوید: «همیشه دوست داشتم که در این جلسه حضور داشته باشم. تقریبا یکی از آرزوهای من بود. تا اینکه از حوزه هنری تهران تماس گرفتند و به من گفتند که شما برای حضور در جلسه دیدار شاعران با رهبری دعوت شده‌اید. این خبر خیلی خوبی برای من بود. اتفاقی که سال‌های زیادی منتظر آن بوده‌ام.»

حسینی بلخی نزدیک به 35 سال پیش همراه با خانواده‌اش از افغانستان به ایران آمده، آن روزها او کودکی چند ساله بود که جنگ آنها را مجبور کرد که خانه شان را جا بگذارند و بیایند مشهد.

اما حالا او یک شاعر افغانستانی است که به آرزویش رسیده، بلخی می‌گوید: «دیدن آقا از نزدیک خیلی اتفاق مبارکی برای من بود. سال‌ها بود که آرزو داشتم ایشان را از نزدیک ببیینم. آن شب این فرصت را داشتم که پشت سر ایشان نماز بخوانم، با ایشان افطار کنم و همراهشان شعر بشنویم.»

او در ادامه گفت: «یکی از نکاتی که برای من خیلی جذاب بود، تسلط ایران بر موضوعات شعری و آثار شاعران بود. ایشان در مواجه با اشعار خیلی کارشناسی برخورد می‌کردند و این تسلط ایشان را بر ادبیات فارسی نشان می‌داد.»

این شاعر افغانستانی خاطرنشان کرد: رهبری بدون اینکه احساس خستگی کنند برای چند ساعت بعد از پایان شعرخوانی سخنان زیبایی درباره اهمیت شعر و شاعری بیان کردند.

در مشهد به مهاجران بیشتر میدان داده شده است

بلخی تاکید کرد: ۱۰ سالی است که به صورت جدی شعر می‌گویم و تاکنون دو مجموعه شعر با نام «نوحه مرغابیان در سال ۱۴۰۰» و «مشتی پروبال در سال ۱۳۹۵» چاپ کرده ام.

او ادامه داد: در هر شهری شاعر است. خوشبختانه ما در مشهد جلسات خوب زیادی داریم. به نظر من نگاه مثبت و همدلانه شاعران مشهدی با شاعران افغانستانی باعث رشد شاعران مهاجر شده است. در واقع در مشهد به مهاجران بیشتر میدان داده شده است.»

این شاعر افغانستانی درباره تاثیرگذاری حضور در چنین برنامه‌هایی در شعر شاعران گفت: «قطعا حضور در این برنامه به ما انگیزه می‌دهد. ما رهبری را تنها رهبر ایران نمی‌دانیم. ایشان رهبر جهان هستند. ما مهاجران افغانستانی اینجا پناه آورده‌ایم و احساس غربت نمی‌کنیم. رهبری ایشان جهانی است. حضور شاعران افغانستانی در چنین جلساتی باعث می‌شود که ما انگیزه بیشتری برای گفتن شعرهای مفید داشته باشیم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->