رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور: سنجش سلامت ۳۴ هزار دانش آموز اتباع انجام شده است نگاهی به رشد تجارت ایران و افغانستان پس از حضور طالبان، در گفت‌وگو با محمود سیادت قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) همه چیز درباره صدور گواهینامه برای دارندگان کارت آمایش در خراسان رضوی اعلام آمادگی سفیر استرالیا در تهران برای اسکان مجدد بخشی از پناهندگان افغانستانی ساکن ایران قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان به روسیه می‌رود درخواست افغانستان برای افزایش سهمیه حضور بازیکنان افغانستانی در لیگ برتر فوتسال ایران مشهد خانه ابدی هنرمند برجسته موسیقی افغانستان ویدئو | روایت متفاوت دکتر احمدشاه فرهت از خدمات مهاجران به جامعه ایران محمد محقق در رأس هیئتی برای گفت‌و‌گو درباره مهاجران به ایران آمد قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) در ۱۰ سال گذشته ۵۲ هزار مهاجر در راه جان خود را از دست داده‌اند | سهم افغانستان ۵ هزار نفر شرایط جدید سفارت افغانستان در تهران برای تثبیت هویت چیست؟ مدیرعامل منطقه آزاد سیستان: تاجران افغان از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در چابهار استفاده کنند رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری حکومت طالبان: زیرساخت‌های بندر چابهار هنوز به صورت کامل آماده نیست بابک زنجانی با مقام طالبان دیدار کرد | راه‌آهن چین – افغانستان از مسیر ایران راه‌اندازی می‌شود یونیسف با وزارت کشور قراردادی دوساله با محوریت مهاجران امضا کرد | تحصیل دانش‌آموزان اتباع تنها با مدارک اقامتی معتبر امکان‌پذیر است رئیس شورای علمای شیعه افغانستان برای عرض تسلیت، به سفارت ایران در کابل رفت (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان از ایران برای ارتقای نظام درمان در افغانستان کمک خواستند  قیمت افغانی به تومان و دلار چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شرایط جدید و آسان برای قانونمند شدن حضور مهاجران افغانستانی غیرمجاز در ایران

  • کد خبر: ۱۵۹۵۱۸
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
شرایط جدید و آسان برای قانونمند شدن حضور مهاجران افغانستانی غیرمجاز در ایران
بر اساس یک سهولت تازه وزارت کشور و پلیس مهاجرت و گذرنامه جمهوری اسلامی ایران برای اتباع و مهاجرین افغانستانی غیرمجاز در این کشور، کسانی که با پاسپورت و ویزای معتبر وارد ایران شدند، اما بعد از تمام وقت ویزا غیرمجاز شدند، با پرداخت یک جریمه اندک می توانند مشکل اقامت خود را حل کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به گفته برخی منابع در دفتر مرکزی پلیس مهاجرت و گذرنامه جمهوری اسلامی ایران در تهران و همچنین دفاتر کفالت، بر اساس دستورالعمل تازه‌ای که از سوی پلیس مهاجرت و گذرنامه جمهوری اسلامی ایران به دفاتر خدمات اتباع خارجی(دفاتر کفالت) ابلاغ شده، این دفاتر از روز دوشنبه، چهارم اردیبهشت مشکل غیرمجاز بودن اتباع افغانستانی را که با پاسپورت و ویزای معتبر وارد ایران شده و به هر دلیلی نتوانسته‌اند ویزای خود را تمدید کنند و در حال حاضر به صورت غیرمجاز در ایران شناخته می شوند، حل می‌کنند.

بر اساس این دستورالعمل، برای هر سال انقضای ویزای ایران، یا منقضی شدن تاریخ ویزا، تنها مبلغ ۴۰۰ هزار تومان (هر سه ماه ۱۰۰ هزار تومان) جریمه دریافت می‌شد.

البته این طرح شامل حال کسانی می‌شود که پس از تحولات اخیر افغانستان وارد جمهوری اسلامی ایران شده و مهلت ویزای شان تمام شده است.

با پرداخت این جریمه، از یکسو دارندگان پاسپورت و ویزای منقضی شده ایران سه ماه اقامت دریافت می‌کنند و می‌توانند در این مدت از ایران خارج شوند، اما آن‌هایی که می‌خواهند اقامت شان در ایران ادامه پیدا کند، باید با شرکت در طرح سرشماری اشتغال اتباع خارجی، برگه آن را دریافت کنند.

این در حالی است که پیش از این جریمه هر روز حضور غیرقانونی در ایران برای دارندگان پاسپورت و ویزای این کشور ۲۰۰ هزار تومان بود که در طول یک سال به ده‌ها میلیون تومان می‌رسید، اما با سهولت جدیدی که ابلاغ شده، تنها ۴۰۰ هزار تومان برای گذشت هر سال از تاریخ انقضای ویزای ایران به عنوان جریمه دریافت می‌شود.

با ارائه این سهولت جدید، بسیاری از اتباع و مهاجرین افغانستانی که به صورت قانونی وارد جمهوری اسلامی ایران شدند، و بعد از آن با منقضی شدن تاریخ ویزا و اقامت شان، غیرمجاز شدند، می‌توانند به اتباع مجاز تبدیل شده و به صورت قانونی در این کشور کار و زندگی کنند.

علاوه بر این سهولت، وزارت داخله جمهوری اسلامی ایران سال گذشته طرح سرشماری اتباع و مهاجرین افغانستانی غیرمجاز در این کشور را به صورت وسیع راه‌اندازی کرد که بر اساس آن، بیش از ۲.۵ میلیون از این مهاجرین، سرشماری شده، برگه اقامت قانونی به دست آوردند.

از سوی دیگر، اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار و رفاه اجتماعی ایران هم اکنون در حال اجرای طرح سرشماری اشتغال مهاجرین افغانستانی دارای برگه‌های سرشماری و دریافت اطلاعات از شغل آنهاست تا بتواند اشتغال این مهاجرین را نیز سامان‌دهی کرده، کارت کار برای آن‌ها صادر نماید.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->