توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

ایجاد جایگاه دائمی توزیع ارزاق در اطراف حرم رضوی

  • کد خبر: ۱۵۷۸۹۳
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
ایجاد جایگاه دائمی توزیع ارزاق در اطراف حرم رضوی
ماجرای تأمین اقلام و مایحتاج روزانه میلیون‌ها زائری که در زمان‌های شلوغی به‌ویژه نوروز به مشهد می‌آیند، به‌دلیل اهمیتی که دارد، همیشه در صدر فهرست اقدامات استقبال از زائر در ستاد‌های سفر استان و شهرستان بوده است و معمولا این وظیفه مهم به شهرداری و سازمان سامان‌دهی مشاغل سپرده می‌شود؛ موضوعی که امسال توزیع کالا‌های تنظیم بازار هم به آن اضافه شد.

محمد کاملان | شهرآرانیوز، این اقدام مهم در تأمین کالای اساسی در ۳ هزارو ۵۰۰ متر فضای مسقف با ۱۵۰ غرفه، هفت جایگاه با ۳۵۰ غرفه برای توزیع ارزاق و کالا‌های موردنیاز مردم مشهد و زائران در نوروز انجام شد؛ البته درکنار این‌ها، ۱۰ ایستگاه موقت در اطراف حرم هم ویژه زائران راه‌اندازی شد تا کالا‌هایی را که لازم دارند، با قیمت مناسب‌تری از این فروشگاه‌ها تهیه کنند. این‌ها فقط بخشی از اقدامات سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری و محصولات کشاورزی شهرداری در نوروز ۱۴۰۲ بود و مدیرعامل این سازمان وعده داد که در آینده نزدیک، جایگاه‌های ثابتی با همه امکانات موردنیاز در اطراف حرم ساخته خواهد شد.

برنامه‌ریزی بهاری برای ۳ حوزه

محمدجواد مشیری در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری مشهد در نوروز امسال در سه حوزه توزیع ارزاق، استقبال از زائر و استقبال از بهار از ۱۳ اسفند فعال بود، گفت: در ستاد تنظیم بازار قرار شد بخشی از کالا‌ها را شهرداری توزیع کند و برای همین هم بخشی از فروشگا‌ه‌های شهرما تعطیل شد و کاربری آن‌ها از هایپرمارکت تغییر کرد و به محل توزیع این اقلام تبدیل شد. این کار برای شهرداری هزینه زیادی داشت که همه آن را پرداخت کردیم.

وی ادامه داد: حدود ۳ هزارو ۵۰۰ متر فضای مسقف با ۱۵۰ غرفه و هفت جایگاه نیز با حدود ۳۵۰ غرفه دراختیار این موضوع گذاشتیم و ۲۳ گروه کالایی در این غرفه‌ها بین مردم توزیع شد. ما فقط در جایگاه‌های مربوط به خودمان، بیش از هشتصد تن مرغ و گوشت تنظیم‌بازار توزیع کردیم.

۱۲ جایگاه، ارزاق زائر را تأمین کردند

تأمین ارزاق با قیمت مناسب در اطراف حرم مطهر رضوی برای زائران، ماجرایی است که هرسال در زمان‌های اوج حضور مسافران در مشهد به‌ویژه عید نوروز در ستاد خدمات سفر درباره آن بحث و بررسی‌های بسیاری می‌شود و وظیفه راه‌اندازی فروشگاه و ارائه این مایحتاج به شهرداری واگذار می‌شود، امسال، اما آن‌طور که مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری اعلام کرد، تعداد این بازار‌های موقت رشد خوبی داشت و مشکلات سال‌های گذشته برطرف شده بود. مشیری در این‌باره توضیح داد: یکی از تأکید‌های ستاد خدمات سفر این بود که نیاز‌های زائران باید فراهم و برطرف می‌شد که قرار شد دوازده جایگاه عرضه مایحتاج برای زائران در اطراف حرم و ورودی‌های شهر ایجاد شود و در همین راستا، ۱۰ جایگاه در اطراف حرم و دو جایگاه هم در ورودی شهر راه اندازی شد.

وی افزود: کمبود نانوایی در اطراف حرم، کاملا مشهود است و پیش از این زائران برای تهیه نان، باید مسیری طولانی را طی می‌کردند، ولی در نوروز ۱۴۰۲ با همکاری منطقه ثامن در زمین‌های خالی اطراف حرم، هفت نانوایی راه‌اندازی شد تا این کمبود‌ها برطرف شود. این نانوایی‌ها همچنان فعال هستند و به مردم خدمات می‌دهند.

از میوه تا گل و شیرینی

مشیری با اشاره به عرضه میوه و شیرینی در فروشگاه‌های متعلق به شهرداری در نوروز بیان کرد: دولت امسال بنا به‌دلایلی میوه تنظیم‌بازاری ارائه نکرد، اما ما با همکاری اتحادیه بارفروشان در دوازده ایست‌کار و شانزده بازار شهرداری، میوه را با قیمتی حدودا ۳۰ درصد کمتر از قیمت مصوب عرضه کردیم و درکنار آن با توجه به افزایش قیمت شدید شیرینی، در توافقی که با تولید‌کنندگان شیرینی کردیم، در اقدامی نو بیست تن شیرینی در هفت جایگاه عرضه کردیم و با آغاز ماه مبارک رمضان، توزیع زولبیا و بامیه جایش را به شیرینی داده است.

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری ادامه داد: ۲۰ درصد تخفیف خدمات خودرویی توسط ۵۰ واحد صنفی، ایجاد جایگاه‌های عرضه سبزه و گل و اعطای ۴۰ درصد تخفیف در جشنواره فروش کالا در فروشگاه‌های شهرما، بخش دیگری از کار‌های نوروزی این سازمان بود.

جایگاه دائمی ارزاق موردنیاز، ساخته می‌شود

وی با تأکید بر اینکه امسال از نظر کمی و کیفی رشد درخورتوجهی در ایجاد فروشگاه و جایگاه برای توزیع ارزاق و مایحتاج مردم مشهد و زائران داشتیم، گفت: جایگاه موقت توزیع ارزاق در شأن زائر نیست. ما و شهرداری منطقه ثامن تصمیم گرفته‌ایم در آینده نزدیک با اختصاص زمین‌هایی در اطراف حرم مطهر رضوی، مکان‌هایی دائمی با همه امکانات موردنیاز مثل فروشگاه، پارکینگ، سرویس بهداشتی و... بسازیم که این کار در آینده نه‌چندان دور محقق خواهد شد؛ البته اجرای این پروژه، نیازمند همکاری همه معاونت‌ها و سازمان‌های مرتبط با این موضوع در شهرداری است. برنامه ما این است که دست‌کم در هر مسیر تشرف، یکی از این ایستگاه‌های دائمی برپا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->