محمد کاملان | شهرآرانیوز، این اقدام مهم در تأمین کالای اساسی در ۳ هزارو ۵۰۰ متر فضای مسقف با ۱۵۰ غرفه، هفت جایگاه با ۳۵۰ غرفه برای توزیع ارزاق و کالاهای موردنیاز مردم مشهد و زائران در نوروز انجام شد؛ البته درکنار اینها، ۱۰ ایستگاه موقت در اطراف حرم هم ویژه زائران راهاندازی شد تا کالاهایی را که لازم دارند، با قیمت مناسبتری از این فروشگاهها تهیه کنند. اینها فقط بخشی از اقدامات سازمان ساماندهی مشاغل شهری و محصولات کشاورزی شهرداری در نوروز ۱۴۰۲ بود و مدیرعامل این سازمان وعده داد که در آینده نزدیک، جایگاههای ثابتی با همه امکانات موردنیاز در اطراف حرم ساخته خواهد شد.
محمدجواد مشیری در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد در نوروز امسال در سه حوزه توزیع ارزاق، استقبال از زائر و استقبال از بهار از ۱۳ اسفند فعال بود، گفت: در ستاد تنظیم بازار قرار شد بخشی از کالاها را شهرداری توزیع کند و برای همین هم بخشی از فروشگاههای شهرما تعطیل شد و کاربری آنها از هایپرمارکت تغییر کرد و به محل توزیع این اقلام تبدیل شد. این کار برای شهرداری هزینه زیادی داشت که همه آن را پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: حدود ۳ هزارو ۵۰۰ متر فضای مسقف با ۱۵۰ غرفه و هفت جایگاه نیز با حدود ۳۵۰ غرفه دراختیار این موضوع گذاشتیم و ۲۳ گروه کالایی در این غرفهها بین مردم توزیع شد. ما فقط در جایگاههای مربوط به خودمان، بیش از هشتصد تن مرغ و گوشت تنظیمبازار توزیع کردیم.
تأمین ارزاق با قیمت مناسب در اطراف حرم مطهر رضوی برای زائران، ماجرایی است که هرسال در زمانهای اوج حضور مسافران در مشهد بهویژه عید نوروز در ستاد خدمات سفر درباره آن بحث و بررسیهای بسیاری میشود و وظیفه راهاندازی فروشگاه و ارائه این مایحتاج به شهرداری واگذار میشود، امسال، اما آنطور که مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری اعلام کرد، تعداد این بازارهای موقت رشد خوبی داشت و مشکلات سالهای گذشته برطرف شده بود. مشیری در اینباره توضیح داد: یکی از تأکیدهای ستاد خدمات سفر این بود که نیازهای زائران باید فراهم و برطرف میشد که قرار شد دوازده جایگاه عرضه مایحتاج برای زائران در اطراف حرم و ورودیهای شهر ایجاد شود و در همین راستا، ۱۰ جایگاه در اطراف حرم و دو جایگاه هم در ورودی شهر راه اندازی شد.
وی افزود: کمبود نانوایی در اطراف حرم، کاملا مشهود است و پیش از این زائران برای تهیه نان، باید مسیری طولانی را طی میکردند، ولی در نوروز ۱۴۰۲ با همکاری منطقه ثامن در زمینهای خالی اطراف حرم، هفت نانوایی راهاندازی شد تا این کمبودها برطرف شود. این نانواییها همچنان فعال هستند و به مردم خدمات میدهند.
مشیری با اشاره به عرضه میوه و شیرینی در فروشگاههای متعلق به شهرداری در نوروز بیان کرد: دولت امسال بنا بهدلایلی میوه تنظیمبازاری ارائه نکرد، اما ما با همکاری اتحادیه بارفروشان در دوازده ایستکار و شانزده بازار شهرداری، میوه را با قیمتی حدودا ۳۰ درصد کمتر از قیمت مصوب عرضه کردیم و درکنار آن با توجه به افزایش قیمت شدید شیرینی، در توافقی که با تولیدکنندگان شیرینی کردیم، در اقدامی نو بیست تن شیرینی در هفت جایگاه عرضه کردیم و با آغاز ماه مبارک رمضان، توزیع زولبیا و بامیه جایش را به شیرینی داده است.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری ادامه داد: ۲۰ درصد تخفیف خدمات خودرویی توسط ۵۰ واحد صنفی، ایجاد جایگاههای عرضه سبزه و گل و اعطای ۴۰ درصد تخفیف در جشنواره فروش کالا در فروشگاههای شهرما، بخش دیگری از کارهای نوروزی این سازمان بود.
وی با تأکید بر اینکه امسال از نظر کمی و کیفی رشد درخورتوجهی در ایجاد فروشگاه و جایگاه برای توزیع ارزاق و مایحتاج مردم مشهد و زائران داشتیم، گفت: جایگاه موقت توزیع ارزاق در شأن زائر نیست. ما و شهرداری منطقه ثامن تصمیم گرفتهایم در آینده نزدیک با اختصاص زمینهایی در اطراف حرم مطهر رضوی، مکانهایی دائمی با همه امکانات موردنیاز مثل فروشگاه، پارکینگ، سرویس بهداشتی و... بسازیم که این کار در آینده نهچندان دور محقق خواهد شد؛ البته اجرای این پروژه، نیازمند همکاری همه معاونتها و سازمانهای مرتبط با این موضوع در شهرداری است. برنامه ما این است که دستکم در هر مسیر تشرف، یکی از این ایستگاههای دائمی برپا شود.