دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

شبِ قدر و سفر چهارم عشق

  • کد خبر: ۱۵۷۹۱۶
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
شبِ قدر و سفر چهارم عشق
قدر را باید مؤمنانه و تمام ساحتی دریافت تا صاحب قدر و منزلت شد.

«وما ادراک ما لیله القدر» انگار خداوند علی اعلا، با این پرسش می‌خواهد ما را به تأمل در شکوهی بس عظیم بخواند. حضرت کریم که ما را با رمضان تکریم فرموده و با روزه به ضیافت بزرگ خوانده است. اینجا می‌خواهد ما را به فهمی نو برساند از زمانی که می‌تواند زمین را هم نو کند و ما زمینیان را به درکی تازه از رابطه با آسمان برساند. رابطه‌ای که، چون فهم کنیم، به نسبتی خواهیم رسید که زندگی ما را متناسب سازی خواهد کرد. آن هم با محوریت شب قدر. همان که خود چنین به عظمت و بزرگی آن تصریح می‌فرماید: «لیلة القدر خیر من الف شهر؛ شب قدر از هزار ماه بهتر است.»

این هزار ماه هم عدد کثرت است. چنین می‌توان دریافت که شب قدر از هزاران ماه برتر است. این شب نماد روشن حسنه شدن رابطه زمین و آسمان است. «تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ؛ در آن [شب]فرشتگان با روح به فرمان پروردگارشان براى هر کارى [که مقرر شده است]فرود آیند.» نشان همین رابطه خویشاوندی است که تقدیر شده است تا تدبیر اهل معرفت را در هندسه عبودیت قرار دهد.

قدر را باید مؤمنانه و تمام ساحتی دریافت تا صاحب قدر و منزلت شد. وزن هرکس به دریافت معرفت او ست از این زمان مقدس. آنچه حتما باید بدان توجه داشت، این است که قدر را در فراتر از هزار ماه بدانیم و در حصر زمانی محدود قرار ندهیم. خدا می‌خواهد به قدر، غنی سازی کند انسان را. انسان غنی شده هم به استغنایی می‌رسد که او را فراتر از دنیا می‌کند.

مولا علی (ع) شهید قدر، انسان را به این شهود می‌رساند که «اَتَزعَمُ اَنَّکَ جِرمٌ صَغِیرٌ وَفِیکَ انطَوَی العَالَمُ الاَکبَرُ وَ اَنتَ الکِتَابُ المُبِینُ الَّذِی بِاَحرُفِهِ یُظَهُر المُضمَرُ دَوَائُکَ فِیکَ وَ لاَتَعلَمُ وَ دَائُکَ مِنکَ وَ لاَ تَشعُرُ؛» گمان می‌کنی که جرم کوچکی هستی، حال آنکه درون تو عالم بزرگی است؛ کتاب مبینی هستی که با حروف آن پنهان‌ها آشکار می‌شود! داروی تو در خودت است و نمی‌دانی و ناآگاهی و درد تو از خود تو است و نمی‌اندیشی» نتیجه این هوشیارباش مولا می‌تواند این باشد که از قدر راهی به خویش بگشاییم و باز با خودِ به خودآگاهی رسیده مان دوباره به قدر وارد شویم. به همان سلوکی که در «اسفار اربعه» آموخته ایم. هر سفر بهره‌ای دارد، اما اهل معرفت سفر از پی سفر می‌کنند تا به سفر چهارم بار یابند.

به «سفر من الخلق الی الخلق فی الخلق بالحق؛ سفر از خلق به سوی خلق با حق» این گونه است که انسان به شأن عظمای خویش می‌رسد. به جایگاه خلیفه ا. باری، شب قدر، شب نوشتن این خط سیر است. گاه رسیدن به عظمت وجودی اشرف مخلوقات است. دم را غنیمت شماریم که هر لحظه باید قیمتی افزون یافت. قدر برتر روزی مردمانی چنین است. ما را هم در شمار این مردمان جایگاهی محترم باد. آمین!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->