به گزارش شهرآرانیوز، رئیس سازمان بورس در پاسخ به این سوال پاسخ صریحی نداده، اما اعلام کرده که باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد.
اما عشقی در ادامه تاکید کرده که اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را میخرند و سهام از دست مردم خارج میشود. گفتهای که تلویحا نشان میدهد این سازمان برنامهای برای فروش و آزادسازی سهام عدالت ندارد.
البته رئیس سازمان بورس در جای دیگری هم تاکید کرده که اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست، اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهامداران و ریز بودن سهمها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد. درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهامداران مستقیم میتوانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمیتوانند سهام خود را بفروشند.
او تاکید کرده که در ابلاغیههای مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد. البته ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.
بر این اساس همچنان امکان فروش سهام عدالت فراهم نیست و، اما همانگونه که عشقی گفته ممکن است در آینده امکان فروش سهام عدالت هم فراهم شود. سهامی که روزی قرار بود ارزش آن به اندازه خانه و ملک شود. اما ارزش کنونی سهام عدالت چقدر است؟
ارزش سهام عدالت طی دو سه سال گذشته افت و خیز بسیاری داشته است. ارزش سهام عدالت در بازهای به ۲۰ میلیون تومان رسید، اما در مرحلهای ارزش آن چنان افت کرد که سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی تنها ۹ میلیون تومان ارزش داشت.
ارزش واقعی سهام عدالت پس از آزادسازی فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشت؛ به طوریکه هم ۲۰ میلیون تومان را به خود دید هم ۹ میلیون تومان. اکنون با رشد مجدد بورس، ارزش سهام عدالت مجددا رشد کرده است. ارزش سهام عدالت در ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۲ به ۱۸ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان رسیده و ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی هم حدود ۳۶ میلیون تومان است.
با این حساب ارزش سهام عدالت یک خانوار چهار نفره به حدود ۱۰۰ میلیون تومان میرسد، اما نکته مهم این است که فعلا هیچ فردی امکان فروش سهام عدالت خود را ندارد.