خبرنگار نیویورک تایمز خطاب به مجری صداوسیما: انشالا نجف ببینمت ویدئو | شهروندان مشهدی، دست‌اندرکاران صندوق‌های اخذ رأی ویدئو | توصیه‌های على‌اکبر صالحى به آن‌هایی که هنوز تصمیمى براى رأى‌دادن نگرفته‌اند عذرخواهی وزیر کشور از ایرانیان خارج‌ازکشور که امکان شرکت در انتخابات را نداشته‌اند انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ تا چه ساعتی تمدید شد؟ تاکنون در خراسان‌رضوی، ٨۵ درصد افراد با کارت‌ملی و ١۵ درصد با شناسنامه رأی دادند ماجرای جمع‌آوری سازه تبلیغاتی یکی از نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در مشهد چه بود؟ اطلاعیه شماره ۲۱ و ۲۲ ستاد انتخابات کشور (۸ تیر ۱۴۰۳) رئیس کمیته آموزش ستاد انتخابات خراسان‌رضوی: شبیه‌سازی فرایند انتخابات چند روز قبل از آغاز رأی‌گیری، در مشهد انجام شد + فیلم پلیس فتا تهران خبر داد: احضار ۴ نفر به‌دلیل دست‌کاری در نظرسنجی‌های انتخاباتی بیشترین تخلفات انتخاباتی در مشهد تاکنون شامل چه مواردی بوده است؟ گزارش المیادین از برگزاری انتخابات در ایران ۴۰ روز پس از شهادت رئیس‌جمهور کاندیدا‌ها کجا رأی دادند و پس از آن چه کردند؟ + عکس اطلاعیه شماره ۲۰ ستاد انتخابات کشور (۸ تیر ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: مشارکت مردم در انتخابات نسبت به گذشته ٢٠ درصد افزایش یافته است در تمامی شعب اخذ رأی مشهد، امنیت کامل برقرار است ویدئو | نحوه درخواست شعبه سیار در سراسر کشور مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی: هیچ فرد واجد شرایط اخذ رأی نباید از شعبه برگردد استقرار صندوق اخذ رأی در ایستگاه مترو شریعتی مشهد
سرخط خبرها

روابط ایران و مصر ازسرگرفته خواهد شد؟ | تلاش عراق و عمان برای میانجیگری

  • کد خبر: ۱۵۸۵۲۰
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۸
روابط ایران و مصر ازسرگرفته خواهد شد؟ | تلاش عراق و عمان برای میانجیگری
یک منبع دیپلماتیک عراقی در مصر گفت که عراق و عمان برای ازسرگیری روابط تهران و قاهره میانجیگری می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک منبع دیپلماتیک عراقی در مصر از میانجی‌گری این کشور به همراه عمان برای از سرگیری روابط تهران و قاهره خبر داد.

او به روزنامه الزمان عراق گفت که مصر از برقراری رابطه رسمی با ایران استقبال می‌کند، اما به گفته او منتظر اقدامات عملی از سوی ایران در خصوص امنیت منطقه است.

به گفته این دیپلمات عراقی، سازمان امنیت مصر روابط ایران با جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین را خلاف امنیت ملی خود می‌پندارد.

«نبیل اسماعیل فهمی»، وزیر امور خارجه سابق مصر نیز گفت که انتظار می‌رود گشایش روابط قاهره و تهران پس از ازسرگیری روابط ایران و نیز سوریه با کشورهای عرب منطقه روی دهد، اما این موضوع به تدریج و بدون شتاب اتفاق خواهد افتاد.

او افزود: « از سرگیری روابط ایران و مصر به دلیل عدم اعتماد کافی میان دو طرف، به مسائل دوجانبه و منطقه‌ای مرتبط است».

«عبدالله الاشعل» معاون وزیر خارجه مصر در سال ۲۰۰۳ و استاد حقوق بین‌الملل نیز گفت که از اصلی‌ترین دلایل قطع رابطه تهران و قاهره این است که تا کنون مصر اجازه بهبود روابط را به دلیل فشارهای آمریکا، اسرائیل نداده است.

او گفت که مصر می‌تواند از ورود گردشگران ایرانی به خصوص در حوزه گردشگری دینی فواید اقتصادی زیادی ببرد، اما در سایه فشارهای آمریکا و رژیم اسرائیل بازگشت قریب‌الوقوع روابط بعید است.

در این راستا «محمد العرابی» وزیر خارجه اسبق مصر (سال ۲۰۱۱) و رئیس شورای روابط خارجی این کشور نیز گفت: «عوامل تعیین کننده روابط مصر و ایران با سایرین متفاوت است و در حال حاضر این روابط عادی تلقی می‌شود و ما مدت‌هاست که کاردار با درجه سفیر داریم».

او با بیان اینکه نیاز استراتژیک برای تسریع بخشیدن به گام‌ها جهت توسعه روابط وجود ندارد، تأکید کرد کرد که ایران نقش بزرگی در منطقه دارد. العرابی افزود: «آیا ایران سیاست جدید و ویژه‌ای برای عدم توسعه‌طلبی و دخالت در امور کشورها آغاز کرده است؟ ما باید منتظر بمانیم و رفتار ایران در مرحله پیش  رو را مشاهده کنیم».

با این حال «حسن نافعه» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه قاهره در خصوص تأثیرات نزدیکی مصر و ایران در صورت وقوع گفت: «کشورهایی هستند که تلاش خواهند کرد تا هرگونه نزدیکی مصر و ایران را خنثی کنند، زیرا نقش این همگرایی به ایجاد تغییرات ژئواستراتژیک در منطقه منجر خواهد شد و تل‌آویو متضرر خواهد شد».

در این راستا «احمد عیسی» وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر در تاریخ هفتم فروردین از تصویب مجموعه‌ای از تسهیلات برای گردشگران خارجی از جمله تسهیل ورود گردشگران ایرانی به این کشور خبر داد.

او گفت که این اقدام در راستای توسعه گردشگری در مصر صورت می‌گیرد و گردشگران ایرانی می‌توانند به هنگام ورود به فرودگاههای جنوب سینا ضمن ضوابط و شرایط مشخص ویزا دریافت کنند.

وزارت خارجه مصر، در پی امضای توافق ازسرگیری روابط میان ریاض و تهران در پکن، در تاریخ دهم مارس، اعلام کرد که «با علاقه این توافق را دنبال می‌کند و مشتاقانه منتظر است که این توافق به کاهش تنش در منطقه کمک کند».

وزارت خارجه مصر در بیانیه خود به همین موضع‌گیری بسنده کرد اما در کمتر از ۲۴ ساعت بعد؛ ریاست‌جمهوری آن، بیانیه دیگری صادر و اعلام کرد: «مصر از این گام مهم  و رویکرد عربستان سعودی در این زمینه قدردانی می‌کند». در عین حال ابراز امیدواری کرد که این تحول بر سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران تأثیر مثبت بگذارد».

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->