مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به موانع سه‌گانه کاهش توزیع مرغ در مشهد

  • کد خبر: ۱۵۸۷۸۰
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۹
نگاهی به موانع سه‌گانه کاهش توزیع مرغ در مشهد
پس از گران شدن گوشت قرمز در زمستان سال گذشته و روی آوردن مردم به مصرف مرغ، گویا این بار گرانی به این ماده غذایی رسیده است. هرچند قیمت مصوب مرغ گرم کیلویی ۶۳ هزار تومان است، اگر در روز‌های اخیر به بازار‌های عرضه مرغ سر زده باشید، متوجه شده‌اید که فروشندگان حاضر به عرضه مرغ به قیمت مصوب نیستند؛ البته اگر مرغی در فروشگاه‌های شهر باشد! گویا یکی از دلایل گران و نایاب شدن مرغ، تحویل ندادن به‌موقع کنجاله سویا و همچنین کاهش جوجه ریزی در اسفند بوده است.

وحید عسکری | شهرآرانیوز؛ پس از گران شدن گوشت قرمز در زمستان سال گذشته و روی آوردن مردم به مصرف مرغ، گویا این بار گرانی به این ماده غذایی رسیده است. هرچند قیمت مصوب مرغ گرم کیلویی ۶۳ هزار تومان است، اگر در روز‌های اخیر به بازار‌های عرضه مرغ سر زده باشید، متوجه شده‌اید که فروشندگان حاضر به عرضه مرغ به قیمت مصوب نیستند؛ البته اگر مرغی در فروشگاه‌های شهر باشد! گویا یکی از دلایل گران و نایاب شدن مرغ، تحویل ندادن به‌موقع کنجاله سویا و همچنین کاهش جوجه ریزی در اسفند بوده است.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در این باره گفته است: علت افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار، وقفه یک هفته‌ای تولید جوجه یک روزه در اسفند سال گذشته، حذف برخی گله‌های مرغ مولد و کمبود نهاده‌های دامی است. وی تأکید کرده است: افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار مقطعی است و به زودی نرخ این کالا به روال عادی بازمی گردد؛ زیرا اکنون میزان جوجه ریزی بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون قطعه است. با این حال باتوجه به حل مشکل نهاده‌های طیور و روال عادی تولید در فروردین، به زودی بازار این محصول شرایط عادی را تجربه می‌کند.

مشاهده‌های میدانی خبرنگار شهرآرا از بازار گوشت و مرغ مشهد نشان می‌دهد هم اکنون قیمت هرکیلو مرغ به بیش از ۷۰ هزار تومان رسیده است؛ البته مرغی هم که در بازار به فروش می‌رسد، مرغ کامل نیست؛ چون فروش این محصول برای فروشندگانی که مرغ را بین ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان از عمده فروشان می‌خرند سودی ندارد، از این رو مرغ به صورت تفکیک شده (ران مرغ حدود کیلویی ۱۱۰ هزار تومان) و (سینه حدود کیلویی ۱۳۰ هزار تومان) به فروش می‌رسد.

برای بررسی بیشتر وضعیت عرضه مرغ به بازار استقلال مشهد سر زدیم و با فروشندگان و شهروندان گفتگو کردیم. آن طور که بررسی‌های شهرآرا می‌گوید، برخی فروشگاه‌های اینترنتی، مرغ گرم را با اندازه متوسط کیلویی ۱۰۴ هزار تومان و مرغ گرم را با اندازه بزرگ کیلویی ۱۲۵ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

کمبود مرغ در بازار

محسن داوری، فرماندار شهرستان مشهد، ۲۱ فروردین در حاشیه بازدید سرزده از بازار گوشت و مرغ مشهد گفته بود: استفاده مردم از گوشت مرغ در ماه مبارک رمضان افزایش یافته است. وی تأکید کرده بود: کسری‌ای در بازار مشاهده نشد و مرغ و گوشت در بازار با قیمت مصوب و به میزان کافی ارائه می‌شود، با این حال مشاهده خبرنگار شهرآرا نشان می‌دهد که توزیع مرغ در شهر کاهش یافته و همین موضوع، موجب ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است.

خانمی که برای مراسم مهمانی خود به منظور خرید گوشت مرغ به خیابان استقلال آمده است، به شهرآرا می‌گوید: در ماه رمضان که مردم به مرغ و پروتئین نیاز دارند و دولت باید بیش از میزان نیاز آن‌ها این کالا را تأمین کند، متأسفانه مرغ در بازار پیدا نمی‌شود. به چند فروشگاه مراجعه کرده ام و همه فقط ران و سینه مرغ دارند و می‌گویند مرغ کامل نداریم. خریداری دیگری می‌گوید: گوشت قرمز که گران شده، حالا نوبت به گوشت مرغ رسیده است. مسئولان راهنمایی کنند که چه ماده پروتئینی بخریم.

گفت وگوی شهرآرا با چندنفر از فروشندگان نشان می‌دهد که اکنون قیمت هرکیلوگرم مرغ بین ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان است. آن‌ها دلیل کمبود مرغ کامل را، به توزیع کنندگان عمده ربط می‌دهند و می‌گویند: توزیع کنندگان عمده به دلیل اینکه توزیع مرغ کامل برایشان صرفه اقتصادی ندارد، ترجیح می‌دهند آن را به صورت قطعه بندی شده به فروش برسانند. برخی فروشندگان که مرغ را با نرخ بیشتر از قیمت مصوب می‌فروشند، نیز مدعی اند سودی از بابت فروش این کالا نمی‌برند؛ چون آن را گران‌تر از قیمت مصوب می‌خرند.

آن‌ها تأکید می‌کنند:فقط برای جوری جنس، مرغ کامل عرضه می‌کنند؛ وگرنه ترجیح می‌دهند قطعات مرغ را به فروش برسانند. به گفته فروشندگان، کمبود مرغ علاوه بر اینکه موجب نارضایتی مردم شده، واحد‌های صنفی عرضه کننده این کالا را نیز با مشکل مواجه کرده است؛ چون با کاهش فروش روزانه، فروشگاه‌ها در تأمین هزینه‌های جاری مانند حقوق کارگران به مشکل برخورده اند.

برپایه مشاهده‌های شهرآرا، کمبود مرغ در بازار موجب شده است مراکز عرضه کننده مرغ منجمد با استقبال زیادی مواجه شوند، به طوری که برای خرید مرغ منجمد در برخی مناطق شهر صف تشکیل شده است. در این میان، برخی فروشندگان بیان می‌کنند: در روز‌های اخیر، افزایش قیمت مرغ موجب شده است تقاضا برای آلایش مرغ نیز افزایش بیابد و این روز‌ها شهروندان بیشتری به دنبال پای مرغ، گردن مرغ و سنگدان هستند.

فروش بیشتر از نرخ مصوب، تخلف است

با این حال مدیر بازرسی و نظارت اصناف مشهد در گفتگو با شهرآرا می‌گوید: عرصه مرغ بیش از قیمت مصوب، تخلف است و شهروندان باید هرگونه تخلف و گران فروشی در این زمینه را به شماره ۱۲۴ اطلاع دهند. امیر دلداری با اشاره به اینکه تأمین مرغ در بازار برعهده جهادکشاورزی است، ادامه می‌دهد: قیمت مصوب هرکیلو مرغ منجمد، ۴۵هزار تومان و نرخ مصوب هرکیلو مرغ گرم ۶۳هزارتومان است.

کمبودی در توزیع مرغ منجمد نداریم

مدیرکل پشتیبانی اموردام خراسان رضوی نیز در گفتگو با شهرآرا می‌گوید: کمبودی در زمینه مرغ منجمد در بازار نداریم و هرکیلو مرغ منجمد درب سردخانه، ۴۰ هزار تومان و برای مصرف کننده نیز بین ۴۳ تا ۴۵ هزار تومان است. سعادت علی نیا می‌افزاید: اسفند سال گذشته ۴ هزار تن کسری جوجه ریزی در استان داشتیم که این کسری از محل ذخایر شرکت پشتیبانی اموردام تأمین شده است. میانگین روزانه توزیع در استان باتوجه به معرفی نامه‌های مدیریت جهاد شهرستان‌ها حدود ۱۵۰تن است.
تا لحظه تنظیم گزارش، مسئولان سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی برای توضیح درباره وضعیت بازار مرغ در استان، حاضر به مصاحبه نشدند و فعلا منتظر جواب این سازمان هستیم.

افزایش هزینه تمام شده تولید

مرغداران معتقدند که از زمان حذف ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی، عرضه تمام شده تولید مرغ افزایش فراوان داشته است، به طوری که اکنون قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده برای مرغداران، کمتر از ۵۰هزار تومان نیست، این درحالی است که قیمت هرکیلو مرغ زنده را دستوری و روی ۴۴هزار تومان نگه داشته اند. این موضوع باعث شده است برخی تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند و برخی نیز با ظرفیت کامل جوجه ریزی نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->