نخست وزیر عراق با رئیس سرویس اطلاعات ترکیه درباره همکاری امنیتی و اطلاعاتی دیدار کرد معاون اول رئیس جمهور: در جنگ ۱۲ روزه معترضین و منتقدین هم صدای واحد «ایران» سر دادند میدل ایست آی از دریافت سامانه‌های پدافند موشکی زمین به هوا توسط ایران از چین خبر داد فرمانداری ملارد در رابطه با شنیده‌شدن صدای انفجار در ساعات آینده هشدار داد قطر: مذاکرات غیرمستقیم غزه ادامه دارد دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در انتظار بررسی وزارت امور خارجه کشورمان تحلیلگر انگلیسی: ضربات ایران به اسرائیل بی‌نظیر بود معاون وزیر خارجه روسیه: برای بدترین‌ها آماده می‌شویم پ. ک. ک روز جمعه (۲۰ تیر ۱۴۰۴) خلع سلاح می‌شود کدخدایی: ایران از ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده می‌کند آلمان سفیر چین را احضار کرد فارین‌پالسی: ایران جان تازه‌ای گرفته است توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد لیبرمن: نتانیاهو خطر واقعی برای اسرائیل است واکنش گولان به تارومار شدن نظامیان اسرائیلی: مجبوریم جنگ غزه را تمام کنیم طحان نظیف: طرح تشدید مجازات همکاری با اسرائیل، به دلیل ابهامات به مجلس ارجاع شد هشدار قسام: نظامیان اسرائیلی بیشتری را در غزه اسیر می‌کنیم ایوبی: انسجام جهانی فارسی زبانان، رسالت ایران و تاجیکستان است هلاکت ۵ نظامی صهیونیست در شمال باریکه غزه (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان

  • کد خبر: ۱۵۸۸۵۸
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان
طالبان می‌گویند که یک شرکت چینی خواستار سرمایه گذاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای استخراج ذخایر عظیم لیتیوم و ساخت زیرساخت‌های مختلف در افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پایگاه خبری آمریکایی گلوبلی نیوز در این باره نوشت که لیتیوم یک عنصر کلیدی باتری است که در وسایل حمل و نقل، الکتریکی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس این گزارش، «شهاب الدین دلوار» وزیر معادن و پترولیوم افغانستان به تازگی با نمایندگان یک شرکت چینی موسوم به «گوچین» در خصوص سرمایه گذاری در خصوص معادن لیتوم گفتگو کرده اند.

گوچین همچنین پیشنهاد توسعه زیرساخت های دیگر از جمله یک سد هیدرو الکتریکی و یک تونل جدید را دروازه مهم سالنگ در شرق افغانستان مطرح کرده است که به نوعی این کشور را از سوی شمال به چین و روسیه متصل می کند.

در گرماگرم جنگ آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۰ یک گروه کاری پنتاگون ارزیابی کرد که این کشور بیش از ۱ تریلیون دلار منابع معدنی از جمله مس، سنگ اهن، طلا, و همچنین لیتیوم دارد.

همچنین در سال ۲۰۱۲ سازمان زمین شناسی ایالات متحده نقشه ای را منتشر کرد که ذخایر عظیم معدنی و کمیاب زمین افغانستان را نشان می دهد.

سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان

چند ماه پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ هیاتی از شرکت های چینی برای بررسی فرصت های استخراج لیتیوم از افغانستان بازدید کردند.

این در حالیست که تاکنون ارقام عمومی قابل اعتمادی در مورد میزان ذخایر لیتیوم افغانستان منتشر نشده است، اداره زمین شناسی افغانستان رژیم قبلی در گزارشهایی اعلام کرده است که مقادیری از ذخایر لیتیوم در استان های غزنی و هرات در مرکز و شرق افغانستان شناسایی کرده است.

بنا به گزارش‌ها افغانستان در یک یادداشت داخلی وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۰ "عربستان سعودی لیتیوم" توصیف شده است. به این معنی که این کشور برای تامین جهانی فلز باتری به همان اندازه که عربستان برای نفت خام اهمیت دارد، می‌تواند مهم باشد.

لیتیوم به طور گسترده در باتری‌های دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود، این منابع در راستای سیاست‌های جهانی برای کاهش تولید میزان گازهای گلخانه‌ای حالا منابعی استراتژیک محسوب می‌شود.
گزارش سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سازمان زمین‌شناسی آمریکا اشاره می‌کند که افغانستان دارای ذخایر اسپودومن است که یک ماده معدنی دارای لیتیوم است، اما تخمینی از مقدارآن اریه نشده است. همچنین در گزارش ۲۰۱۹ افغانستان اصلاً اشاره‌ای به لیتیوم نشده است.

بر اساس این گزارش، شیلی بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان را در خود جای داده است. این در حالیست که استرالیا یکی از بزرگترین تولید کننده لیتیوم در جهان به شمار می آید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->