آیت الله علم الهدی: اقتدار نظامی، ابزار بازدارندگی و سرمایه اعتماد عمومی است حضور پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان تازه‌ترین اظهارنظر ترامپ: توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی القسام: رزمندگان ما تا پیروزی یا شهادت آمده مقابله هستند سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران برای ما یک اولویت است اعلام آمادگی عراقچی برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان روایت عارف از جلسه‌ با جمعی از نخبگان و خاطره‌اش از دانشگاه استنفورد آمار جدید قربانیان جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضرورت تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع | بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفت‌وگوها امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان

  • کد خبر: ۱۵۸۸۵۸
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان
طالبان می‌گویند که یک شرکت چینی خواستار سرمایه گذاری به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای استخراج ذخایر عظیم لیتیوم و ساخت زیرساخت‌های مختلف در افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پایگاه خبری آمریکایی گلوبلی نیوز در این باره نوشت که لیتیوم یک عنصر کلیدی باتری است که در وسایل حمل و نقل، الکتریکی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس این گزارش، «شهاب الدین دلوار» وزیر معادن و پترولیوم افغانستان به تازگی با نمایندگان یک شرکت چینی موسوم به «گوچین» در خصوص سرمایه گذاری در خصوص معادن لیتوم گفتگو کرده اند.

گوچین همچنین پیشنهاد توسعه زیرساخت های دیگر از جمله یک سد هیدرو الکتریکی و یک تونل جدید را دروازه مهم سالنگ در شرق افغانستان مطرح کرده است که به نوعی این کشور را از سوی شمال به چین و روسیه متصل می کند.

در گرماگرم جنگ آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۱۰ یک گروه کاری پنتاگون ارزیابی کرد که این کشور بیش از ۱ تریلیون دلار منابع معدنی از جمله مس، سنگ اهن، طلا, و همچنین لیتیوم دارد.

همچنین در سال ۲۰۱۲ سازمان زمین شناسی ایالات متحده نقشه ای را منتشر کرد که ذخایر عظیم معدنی و کمیاب زمین افغانستان را نشان می دهد.

سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری چین در ذخایر لیتیوم افغانستان

چند ماه پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ هیاتی از شرکت های چینی برای بررسی فرصت های استخراج لیتیوم از افغانستان بازدید کردند.

این در حالیست که تاکنون ارقام عمومی قابل اعتمادی در مورد میزان ذخایر لیتیوم افغانستان منتشر نشده است، اداره زمین شناسی افغانستان رژیم قبلی در گزارشهایی اعلام کرده است که مقادیری از ذخایر لیتیوم در استان های غزنی و هرات در مرکز و شرق افغانستان شناسایی کرده است.

بنا به گزارش‌ها افغانستان در یک یادداشت داخلی وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۰ "عربستان سعودی لیتیوم" توصیف شده است. به این معنی که این کشور برای تامین جهانی فلز باتری به همان اندازه که عربستان برای نفت خام اهمیت دارد، می‌تواند مهم باشد.

لیتیوم به طور گسترده در باتری‌های دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود، این منابع در راستای سیاست‌های جهانی برای کاهش تولید میزان گازهای گلخانه‌ای حالا منابعی استراتژیک محسوب می‌شود.
گزارش سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ سازمان زمین‌شناسی آمریکا اشاره می‌کند که افغانستان دارای ذخایر اسپودومن است که یک ماده معدنی دارای لیتیوم است، اما تخمینی از مقدارآن اریه نشده است. همچنین در گزارش ۲۰۱۹ افغانستان اصلاً اشاره‌ای به لیتیوم نشده است.

بر اساس این گزارش، شیلی بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان را در خود جای داده است. این در حالیست که استرالیا یکی از بزرگترین تولید کننده لیتیوم در جهان به شمار می آید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->