لیلی بختیاری | «می خواستم روی کاغذ، چیزهایی که لازم است را بنویسم تا وقتی به خانه بر میگردد، آنها را بخرد. جیبش را همان جا خالی کرده بود یک دفترچه یادداشت و یک خودکار در آورده بود و گذاشته بود روی زمین. برداشتم تا چیزهایی که میخواهم را برایش بنویسم، یک دفعه گفت: ننویسی ها! تعجب کردم و نگاهش کردم و گفتم: مگه چی شده؟
گفت: خودکاری که برداشتی بیت الماله.
گفتم: کتاب که نمیخواهم بنویسم، دو سه تا کلمه بیشتر نیست.
گفت: نه! درست نیست.»
این فقط یک خاطره از زندگی شهید باکری به نقل از همسر اوست که تا چه اندازه به رعایت بیت المال و حلال و حرام در زندگی اش توجه داشته است.
شاید بگویید ما کجا و شهید باکری کجا! اما چه فرقی میکند همه ما در هر جایگاه و شغلی که هستیم یک روزی و یک جایی ممکن است با تجربهای مشابه رو به رو شده باشیم.
مراقبت از لقمه حلال و رعایت بیت المال یکی از مواردی است که در روایات و آموزههای دینی و در سیره شهدا به آن تأکید بسیاری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین انصاریان در این باره میگوید: پروردگار عالم صاحب فیوضات بی نهایت است و این فیوضات را به سمت کسانی که دعوتش را اجابت میکنند جریان میدهد. دورنمایی از آثار این فیوضات را انسان حس میکند. توفیق کسب حلال یکی از این موارد است. اینکه انسان یک ذره حرام هم در زندگی اش نیاورد.
پیغمبر (ص) میفرمایند: یک درهم حرام در هر خانهای بیاید تا آن یک درهم در آن خانه باشد خدا نظر رحمت به آن خانه نمیکند. توفیق میخواهد که انسان کسب حلال داشته باشد.