هزینه سفر به باکو در سال 1404 چقدر است؟ مراکز آموزشی و مدارس در آذربایجان غربی به مدت یک هفته غیرحضوری شد فایده طرح کاشت یک میلیارد درخت چیست؟ آخرین جزئیات از نحوه برگزاری امتحانات ترم بهمن و تابستان دانشگاه‌های آزاد اسلامی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش‌سوزی در جنگل ابر | عملیات مهار آتش در جریان است (۳۰ تیر ۱۴۰۴) هیچ محدودیتی برای حمل و نقل زائران عتبات عالیات وجود ندارد فعالیت ۱۷ هزار کارگاه زیر پوشش تامین‌اجتماعی در غرب خراسان رضوی واریز حقوق بازنشستگان لشکری آغاز شد (۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) سهم ۴۷ درصدی موتورسواران در تصادفات منجر به فوت بزرگ‌راه‌های پایتخت کارت ورود به جلسه سی‌امین المپیاد دانشجویی کشور منتشر شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در مردادماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ دستیابی به استاندارد‌های تراز در مدارس غیردولتی تا ۳ سال آینده (۳۰ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قرص شب امتحان، اعتیادآور است

  • کد خبر: ۱۵۹۰۴
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷
قرص شب امتحان، اعتیادآور است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از عوارض مصرف ریتالین معروف به قرص شب امتحان خبر داد و گفت: تعدادی از شهروندان بر این باورند که اعتیاد تنها به سوء مصرف مواد مخدر محدود است و سایر دارو‌های موجود در داروخانه اعتیاد، ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ عبدالوهاب حسنوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه آموزش یک کار مقطعی و گذرا نیست، گفت: آشنایی شهروندان به ویژه والدین با انواع مواد مخدر پر ابتلا که سلامتی جسم و روان مردم جامعه مخصوصا جوانان را تهدید می‌کند، امری است لازم و پلیس می‌بایست در کنار اقدامات سلبی تا آنجا که می‌تواند موضوع آموزش به شهروندان را نیز کار سازی و اجرا کند.


وی در خصوص ماده اعتیاد آور ریتالین که به قرص شب امتحان نیز معروف است گفت: ریتالین با نام تجارتی متیل فنیدیت است و یک محرک سیستم عصبی مرکزی می‌باشد. ریتالین تمرکز را بهبود می‌بخشد و اشتها را کم می‌کند، خلق را بالا می‌برد و می‌تواند در خواب اختلال ایجاد کند.


این مقام انتظامی عنوان کرد: ریتالین از نظر وزارت بهداشت یک داروی طبقه بندی شده است و برای بچه‌های بیش فعال دارای نقص در تمرکز تجویز می‌شود. ریتالین وقتی از سوی کسی که برای او این دارو تجویز نشده، مصرف شود یا بیش از دوز تجویز شده مصرف شود، سوء مصرف محسوب می‌شود و مصرف ریتالین می‌تواند موجب تپش قلب، افزایش فشار خون، درد سینه، درد مفصل، حرکات غیر قابل کنترل بدن، گیجی، هذیان، شخصیت زدایی (احساس اینکه خود یا محیط واقعی نیستند) و توهم‌ها (دیداری، شنیداری یا لمسی) شود.


رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت با اشاره به اینکه مصرف طولانی این قرض باعث اعتیاد می‌شود، به شهروندان تذکر داد: باید در مصرف دارو‌ها احتیاط بیشتری به خرج داده و به هیچ عنوان به صورت سرخود و بدور از نظر پزشک متخصص به اینگونه مواد را مصرف نکنند.


سرهنگ حسنوند تذکر داد: برخی از دانشجویان در نوک پیکان خطر استفاده از ریتالین قرار دارند و این دسته از دانشجویان به منظور شب بیداری و افزایش تمرکز، اقدام به مصرف مستمر ریتالین می‌کنند.

 

وی گفت: بسیاری از خانواده‌ها و جوانان بر این باورند که اعتیاد تنها به سوء مصرف مواد مخدر محدود است و سایر دارو‌های موجود در داروخانه اعتیاد، ندارند. ولی واقعیت این است که اصلاح این باور ضروری است و باید بدانیم که برخی دارو‌ها نیز خطر اعتیادآوری بالایی دارند؛ بنابراین لازم است این دارو‌ها را بشناسیم تا بتوانیم از وابستگی احتمالی به آن‌ها پیشگیری کنیم.


وی در ادامه گفت: در این خصوص می‌توان به داروی «بنزودیازپین ها» اشاره کرد: دارو‌هایی که اکثرشان به «زپام» ختم می‌شوند، به این دسته دارویی تعلق دارند، مانند: دیازپام، کلونازپام، فلورازپام، اکسازپام، لورازپام و. متاسفانه، برخی افراد برای کنترل و درمان خواب یا اضطراب و بی قراری خود، به طور خودسرانه این دارو‌ها را مصرف می‌کنند و این رفتار نه تنها منجر به بهبود اختلال‌های آنان نمی‌شود، بلکه موجب وابستگی به این دارو‌ها و درنهایت اعتیاد به آن می‌شود.


وی در پایان به این نکته اشاره کرد: بهترین سن برای آغاز گفتگو با فرزندان در مورد خطر‌های داروها، دوران ابتدایی است. والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندانشان باشند و با کوچک‌ترین شکایت به داروی مسکن و آرام بخش، پناه نبرند.


به گزارش میزان، قرص «کلردیازپوکساید» و «زاناکس یا آلپرازولام» نیز جزء دارو‌های اعتیاد آور محسوب می‌شوند، وگاهی در مرکز درمانی مشاهده می‌شود جوانانی مراجعه می‌کنند که حتی روزانه، ۱۵۰ عدد قرص «کلونازپام» ۲ میلی گرم مصرف می‌کنند.


مصرف خودسرانه این دارو‌ها در هر سن و سالی دیده می‌شود، اما هوشیاری کم این افراد و بدن پر از سم آنان اجازه یک زندگی با نشاط و سالم را به آنان نخواهد دارد؛ قطعا کسی که ماهانه ۴۵۰۰ عدد قرص کلونازپام می‌خورد، به طور قطع از نظر جسمی، روحی و خانوادگی سالم نیست.

منبع: میزان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->