به گزارش شهرآرانیوز، صبح امروز با حضور رضا فاطمی امین وزیر صمت کارخانه مگا موتور و خط تولید پیشرانه M ۱۶ سایپا افتتاح شد.
همچنین دو محصول کادیلا و شاهین پلاس که با پیشرانه ME ۱۶ به بازار میآیند، در این مراسم رونمایی خواهند شد. شاهین پلاس و P ۹۰ با پیشرانه ME ۱۶ سایپا مجهز هستند.
این پیشرانه همان قوای محرکه سری EC ۵ گروه PSA است که امتیاز آن در دوران برجام به شرکت سایپا سیتروئن واگذار شد.
پیشرانه ME ۱۶ سایپا ۱.۶ لیتر حجم دارد و با ۱۶ سوپاپ فناوری VVT در آن دیده میشود. قوای محرکه شاهین پلاس و P ۹۰ امکان تولید ۱۱۳ تا ۱۱۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۵ تا ۱۵۰ نیوتن متر را دارد.
همچنین جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک AT ساخت DAE توان را به چرخهای جلوی این سدانهای ارتقا یافته و جدید میرساند.
گفتنی است P ۹۰ جای خودرو ال ۹۰ است.
وزیر صمت در مراسم رونمایی از ساندروی ایرانی گفت: این محصول در مسیر سفارش قطعات، تولید و استاندارد است و توافقات اولیه صورت گرفته که این خودرو علاوه بر ایران در روسیه نیز تولید شود.
سید رضا فاطمی امین در حاشیه مراسم رونمایی از خط تولید و موتور ME۱۶ و محصولات مرتبط، یعنی شاهین پلاس و P۹۰، در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه چهار ساله برای تولید خودرو و وضعیت تولید در سال قبل، اظهار کرد: امسال خودروسازان برنامه برای تولید دو میلیون خودرو ارائه کردند و برآورد این است که اگر یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید شود، نیاز داخل برطرف میشود.
به گفته وی در سال جاری تمرکز وزارت صمت در بخش تولید خودرو بر کیفیت و بهره وری است؛ بنابراین خودروسازان باید در حوزه ایمنی، کاهش مصرف سوخت، رضایت مشتری، عرضه محصولات جدید و ... کار بیشتری انجام دهند. مردم یک دید منفی به خودروسازان دارند چرا که در سالهای گذشته تعامل مثبتی بین خودروسازان و مردم وجود نداشته است.
فاطمی امین با بیان اینکه در حوزه عرضه محصولات جدید کمی عقب هستیم، گفت: امسال ۹ محصول جدید عرضه خواهد شد که یکی از آنها خودرویی است که امروز رونمایی شد و فعلا تحت عنوان ساندروی ایرانی شناخته میشود.
وی با بیان اینکه محور دوم بهرهوری است و باید روی کاهش هزینهها مثل قطعهسازی، حمل و نقل و ... کار شود، تصریح کرد: یکی از مواردی که میتواند بر کاهش قیمت خودرو اثرگذار باشد، استفاده از بن سازههای مشترک است.
وزیر صمت با بیان اینکه طی ماههای آینده خودروی اطلس تولید خواهد شد که پلتفرمی از سایر محصولات سایپا است و میتواند در کاهش هزینه موثر باشد، گفت: مردم نسبت به صنعت خودرو حساسیت زیادی دارند و حق هم دارند. این روزها التهابی در بازار خودرو وجود دارد که کاملاً کاذب است. از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، تولید به زیر یک میلیون دستگاه رسید و همزمان واردات متوقف شد؛ بنابراین تقاضای انباشته در این بخش وجود دارد.
وی افزود: همچنین در ماههای اخیر شاهد افزایش غیرمتعارف قیمت ارز بودیم، بنابراین بخشی از مردم به این سمت رفتند که با خرید خودرو، ارزش پول خود را حفظ کنند که خود تقاضای کاذبی در این بازار ایجاد کرده است.
وزیر صمت با بیان اینکه از طرف دیگر واسطه گران و دلالان از این وضعیت در بازار سوء استفاده میکنند، ابراز امیدواری کرد که با افزایش تولید و واردات، التهاب بازار از بین برود. تولید خودرو در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳۹ درصد افزایش داشته و موانع قانونی و حقوقی واردات نیز هفته گذشته برطرف شده است.
وی افزود: من پیش از اینکه نگران تولید باشم نگران کیفیت و بهرهوری هستم.
این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت موتورسیکلت نیز گفت: سازمان حمایت مصرفکنندگان در حال دریافت دادهها از شرکتهای موتور سازی است تا قیمت آنها را تایید کند. همچنین به زودی جایگزینی موتورسیکلتهای فرسوده با برقی آغاز خواهد شد.
به گفته وی از اوایل خردادماه ثبت نام جایگزینی موتورسیکلتهای برقی شروع میشود که میتواند در کاهش آلودگی هوا موثر باشد. گفته میشود موتورسیکلتهای فرسوده بین ۳ تا ۸ برابر بیش از یک خودرو هوا را آلوده میکند. تعداد جایگزینی موتورسیکلتها بستگی به برنامه تولید دارد، اما در طرح اولیه تولید ۲۰۰ هزار موتور برقی پیش بینی شده است.