مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

اعلام نرخ جدید خودرو‌ها از سوی شورای رقابت، چه تأثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؟

  • کد خبر: ۱۵۹۴۴۴
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸
اعلام نرخ جدید خودرو‌ها از سوی شورای رقابت، چه تأثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؟
شکاف زیاد قیمتی میان نرخ بازار و کارخانه‌ای خودرو‌ها باعث شده تا خرید خودرو با قیمت کارخانه‌ای تبدیل به آرزو شود؛ چراکه هر چه اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار افزایش پیدا کند، دستیابی به خودرویی با قیمت کارخانه که از حاشیه سود بالایی برخوردار است، برای مردم عادی دشوارتر و برای گروه‌هایی که به رانت دسترسی بیشتری دارند، آسان‌تر خواهد بود.

وحید عسکری | شهرآرانیوز؛ پس از کش‌وقوس‌های فراوان، شورای رقابت در روز‌های آغازین سال ۱۴۰۲ قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد و براین‌اساس محصولات پرتیراژ ایران‌خودرو به‌طورمیانگین ۲۹درصد و محصولات سایپا ۱۷ تا۱۸درصد افزایش قیمت داشتند؛ هرچند پیش‌ازاین شورای رقابت میزان افزایش قیمت‌ها را بیش از ۴۰درصد اعلام کرده بود که پس از دستور معاون‌اول رئیس‌جمهور، این قیمت‌ها توسط سازمان حمایت، مجدد بررسی و درصد افزایش قیمت‌ها کمتر شد.

به اعتقاد کارشناسان خودرو و باوجود آنکه افزایش قیمت خودرو در کارخانه ممکن است چندان مورد پذیرش عموم مردم قرار نگیرد، اما مردم بایستی به این نکته توجه کنند که اتفاقا شکاف زیاد قیمتی میان نرخ بازار و کارخانه‌ای خودرو‌ها باعث شده تا خرید خودرو با قیمت کارخانه‌ای تبدیل به آرزو شود؛ چراکه هر چه اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار افزایش پیدا کند، دستیابی به خودرویی با قیمت کارخانه که از حاشیه سود بالایی برخوردار است، برای مردم عادی دشوارتر و برای گروه‌هایی که به رانت دسترسی بیشتری دارند، آسان‌تر خواهد بود.

درحقیقت به‌دلیل تعداد بسیار ثبت‌نام‌کنندگان، سیاست‌گذار خودرویی مجبور می‌شود با تعیین شرایطی، گروه‌هایی از مصرف‌کنندگان را برای دریافت خودرو به نرخ کارخانه‌ای متمایز کند (نظیر تصمیم دولت برای واگذاری خودرو به مادران به جهت حمایت از قانون جوانی جمعیت). ازسوی‌دیگر فروش خودرو کمتر از قیمتِ تمام‌شده، باعث می‌شد خودروسازان توان افزایش تولید خود را از دست بدهند و در نتیجه فاصله تقاضا و عرضه خودرو نیز بیشتر می‌شد. همین موضوع افزایش قیمت خودرو در بازار را به‌دنبال داشت.

بر اساس آمار‌ها باوجود افزایش سالانه دست‌کم ۴۰درصد در نرخ تورم، از سال١٣۹۸تا۱۴۰۱ که قیمت خودرو در کارخانه افزایش نیافته بود، رقمی در حدود ۲۵۰هزارمیلیارد تومان سود، ناشی از اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار به جامعه تزریق شده که بیشتر آن‌ها به جیب دلال‌ها رفته است.

دراین‌زمینه، حسین حسینی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد، به شهرآرا گفت: اکنون خریدوفروش خودرویی در بازار انجام نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه اعلام افزایش میانگین ۲۹‌درصدی خودرو‌ها ازسوی شورای رقابت قطعا منجر به کاهش قیمت خودرو در بازار خواهد شد، تأکید کرد: البته این کاهش قیمت درصورتی است که تحویل خودرو‌ها از سوی کارخانجات به‌موقع انجام شود.
وی در ادامه یادآور شد: کارخانجات برای کاهش قیمت خودرو‌ها در بازار باید خودرو‌ها را در عرض یک ماه به بازار عرضه کنند و در صورت طولانی‌شدن روند عرضه خودرو ازسوی کارخانجات، قیمت‌ها در بازار افزایش خواهد یافت.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد با بیان اینکه عرضه بموقع خودرو ازسوی کارخانجات، دست دلالان را از بازار خودرو کوتاه خواهد کرد، ادامه داد: قیمت‌های اعلام‌شده در فضای مجازی و همچنین بنگاه‌های خودرو مورد‌تأیید ما نیست.
وی با تأکید بر اینکه قیمت‌های کنونی خودرو در بازار بسیار بالاست که توسط دلالان تعیین می‌شود، افزود: فروش لیزینگی خودرو درصورتی‌که عرضه خودرو ازسوی کارخانجات به‌موقع انجام شود نیز بر کاهش قیمت خودرو تأثیر خواهد گذاشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->