قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء
سرخط خبرها

کنعانی: گفتگو‌ها با آژانس ادامه دارد| پیگیر حقابه هیرمند هستیم| پادشاه عربستان به ایران دعوت شد+ فیلم

  • کد خبر: ۱۵۹۲۹۱
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۳
کنعانی: گفتگو‌ها با آژانس ادامه دارد| پیگیر حقابه هیرمند هستیم| پادشاه عربستان به ایران دعوت شد+ فیلم
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر متقابل مقامات ایران و عربستان گفت: دعوت پادشاه عربستان از آقای رئیسی دریافت شده و به طور متقابل آقای رئیسی هم از ایشان برای سفر به ایران دعوت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه با اشاره به راهپیمایی روز جهانی قدس اظهار داشت: ما امسال روز جهانی قدس را پرشورتر از همیشه پشت سرگذاشتیم. حضور پرشور و باشکوه حامیان ملت مظلوم فلسطین در جهان نشان داد که ابتکار امام راحل مبنی بر نامگذاری جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس ابتکار حکیمانه بود و عملا موضوع فلسطین به موضوع جهانی بدل شد و علاوه بر کشور‌هایی که در صف حمایت از ملت فلطسین ایستادند ملت‌های دیگر نیز به حمایت از آرمان فلسطین به خیابان آمدند و آزادی فلسطین را فریاد زدند. امیدواریم که مجموعه این تلاش‌های جهانی به آزادی فلسطین منجر شود.

توسعه روابط خارجی را به برجام گره نمی‌زنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره گفته‌ها مبنی بر اینکه پرونده‌های سیاست خارجی در گرو برجام است، گفت: همانطور که دولت سیزدهم از ابتدا مطرح کرد برجام صرفا یکی از موضوعات سیاست خارجی ایران است. دولت اعلام کرد که روابط خارجی خود را به برجام گره نمی‌زنیم همانطور که گفته شد دولت اقتصاد و معیشت مردم را به برجام گره نخواهد زد. برجام در دستورکار دولت قرار داشت و به میز مذاکره پایبند بود، اما همانطور که اعلام شد توسعه روابط خارجی را در زمینه‌های مختلف موکول به برجام نکرد. ایران کشور دارای ظرفیت‌های بسیاری است.

کنعانی خاطرنشان کرد: کشوری است که در معادلات منطقه‌ای همواره یکی از اعضای اثرگذار در روند تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است ما شاهد تغییر موازنه قدرت در دنیا هستیم و دیگر موضوعی به نام جهان تک قطبی نداریم. موضوع ابرقدرتی آمریکا پایان یافته است. دولت تلاش کرد که از همه این‌ها برای تحقق منافع ملی استفاده کند و هم در تقویت همگرایی در منطقه استفاده کند. ما در همه زمینه‌ها شاهد تحولات مثبتی بودیم و نشان دهنده رویکرد منطقه گرایی بوده است. در روابط خارجی ایران خود را محدود به منطقه خاص نخواهد کرد.

مسیر گفت‌وگو‌ها در مسائل فنی با آژانس ادامه دارد 

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره نتیجه توافق با آژانس انرژی اتمی ابراز داشت: سفر گروسی به تهران در ماه آخر سال گذشته انجام شد. در چارچوب بیانیه مشترکی که اعلام شده بود، در تاریخ ۴ مارس توافق شده بود که مذاکرات فنی طرفین انجام شود برای حل و فصل اختلافات فنی و تکنیکی که وجود داشت. در چارچوب همان بیانیه هیات‌های فنی تبادل شدند.

وی ادامه داد: از آژانس به ایران سفر کردند و گفتگو‌های فنی انجام شد. این گفتگو‌ها در مسیر‌های توافق شده ادامه دارد. در هر صورت این یک مسیر فنی است و در صورتی که این مسیر از نگرش‌های سیاسی متاثر نشود امیدواریم در همان مسیر ایران و آژانس که توافق شده بود پیش رود. مسیر گفتگو‌ها فنی ادامه دارد و امیدواریم که آژانس هم به مسیر فنی پایبند باشد.

مذاکرات دوجانبه ایران با افغانستان درباره حق‌آبه

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره نشست سمرقند و سیاست ایران در قبال افغانستان گفت: نباید نقش سیاست مخرب آمریکا طی بیست سال گذشته در افغانستان مورد غفلت قرار گیرد. همچنان خروج غیرمسئولانه آمریکا نقش مخرب دیگری در شکل گیری یک روند نابسامان داشت.

کنعانی اضافه کرد: ایران به عنوان کشور همسایه افغانستان نمی‌تواند راجع به مسائل این کشور بی‌تفاوت باقی بماند. اجلاسی که در سمرقند برگزار شد چهارمین نشست وزرای خارجه کشور‌های همسایه بود. در این نشست موضوعات متعددی مطرح شد و کاملا روشن است که چه موضوعاتی در ان نشست مورد توجه قرار گرفته از جمله حمایت از یک الگوی حل مشکلات متراکمی که در افغانستان به وجود آمده و نتیجه خروج غیر مسئولانه آمریکا از این کشور است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: تشکیل دولت فراگیر مورد تاکید کشور‌های در این نشست بود و همچنین مبارزه با داعش که در منطقه وجود دارد و متاسفانه شاهد نقش آفرینی برخی طرف‌ها از جمله آمریکا در حفظ داعش جهت مهندسی سیاسی در منطقه هستیم. موضوعات مختلفی در این نشست مطرح شد که بخشی از تلاش ایران برای کمک به بهبود شرایط افغانستان و تثبیت شرایط امنیتی در این کشور و کمک به تشکیل یک دولت فراگیر است که ایران به جدی آنان را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه سیاست ایران در قبال افغانستان کاملاً روشن است، خاطرنشان کرد: ما دارای سیاست اصولی و روشنی هستیم. ما در ارتباط با این کشور حمایت از صلح در افغانستان برای ما حائز اهمیت است. مخالفت با حضور مجدد بازیگران خارجی و مخالفت با مداخله خارجی در این کشور از مبانی دیگر ایران است. ضرورت تشکیل دولت فراگیر با مشارکت تمام اقوام و همچنین ضرورت مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین مخالفت جدی با منع تحصیل زنان و فعالیت آنان در مراکز رسمی و ادارای. در این ارتباط در این نشست و در دیدار آقای امیرعبداللهیان با سرپرست وزیر خارجه افغانستان تاکید شد که ایران مخالف منع تحصیل زنان است و آماده است به ایجاد شرایط مناسب جهت تحصیل زنان کمک کند. ما تاکید می‌کنیم که تعامل با طالبان به معنای شناسایی وضع موجود نیست.

کنعانی تاکید کرد: همه عناصری که مورد اشاره قرار دادم لحاظ شده است. همچنین ما با افغانستان مذاکرات دوجانبه‌ای داریم که یکی از آنان حق آبه ایران بود. همچنین موضوع امنیت مرزی که مورد تاکید ما است و نیاز به پیگیری دارد. ممانعت از سرریز شد آوارگان جدید که نیازمند هماهنگی با طرف مسئول در افغانستان است. ما موضوعات عدیده را به طور همزمان در ارتباط با افغانستان دنبال می‌کنیم. رویکرد ایران کاملا آگاهانه و محاسبه شده است. هم در جهت صلح در داخل افغانستان و هم متناسب با امنیت و منافع ایران است.

هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردیم

کنعانی در خصوص جنگ ترکیبی غرب علیه ایران در قبال برجام گفت: در محافل اندیشکده‌ای موضوعات مختلفی مطرح می‌شود که فاصله معناداری با آنچه که در واقعیت است فاصله‌هایی دارد. اینکه غرب در ارتباط با برجام و رفع تحریم‌ها بهانه جویی کرده و فرصت‌های زیادی را از دست داده و بر موضوعات دیگری متمرکز شد در این تردیدی نیست؛ و اینکه در ادامه هم دچار اراده سیاسی است در این هم تردیدی نداریم. ایران مبتنی بر منافع ملی خود عمل می‌کند و هم به خطوط قرمز خود پایبند است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: ما همانطور که بار‌ها اعلام کردیم هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردیم و آمادگی خود را برای جمع بندی مذاکرات رفع تحریم اعلام کردیم. در خصوص پیش نویس هم اعلام شد که ما آمادگی داریم مذاکرات صورت گیرد و گام‌ها برای انجام تعهدات طرف مقابل برداشته شود. ما به تاکنیک‌های طرف مقابل آشنایی داریم و ایران منافع خودش را به خوبی تعریف کرده و از خطوط قرمز خود عبور نخواهد کرد و اگر طرف مقابل آمادگی برای بازگشت به تعهدات خودش باشد، می‌توان شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات بود.

رژیم صهیونیستی دشمن آشکار روابط ایران و آذربایجان است

کنعانی در خصوص روابط با جمهوری آذربایجان گفت: روابط ایران و آذربایجان دشمنانی دارد و رژیم صهیونیستی یکی از دشمنان روابط دو ملت است. این رژیم به دلیل اینکه راهبرد بقای خودش را در دامن زدن به بی ثباتی در منطقه قرار داده، نه تنها بر روابط ایران و آذربایجان بلکه بر روابط در منطقه بر بی ثباتی عمل می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد: ایران تمرکزش با حسن همسایگی است و با درک نگرانی‌ها که عده‌ای از ایجاد اختلاف سود می‌برند، تلاش کرد که با ابتکار عمل‌های دیپلماتیک بر تنش‌ها غلبه کند و رویکرد سیاسی را برای مدیریت روابط استفاده کند و شاعد موفقیت نسبی هم هستیم، سه دور گفتگوی وزرای خارجه دو کشور تحول مثبتی بود. بر مبنای گفتگو‌ها گام‌هایی تعریف شده و امیدواریم که با اراده سیاسی مشترک بر مشکلات غلبه کنیم و ضروری است روابط دو کشور به روند طبیعی خودش هدایت شود.

واکنش به سفر ربع پهلوی به رژیم صهیونیستی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص سفر رضا پهلوی به رژیم صهیونیستی گفت: نه شخص نام برده و نه جایی که می‌خواهد سفر کند ارزش ندارد که من برایش موضع گیری کنم.

کنعانی در خصوص تحرکات دیپلماتیک شورای عالی امنیت ملی گفت: این موضوعی است که در رسانه‌ها هم محل تفسیر بود. در حوزه سیاست خارجی همه عناصر یک دولت متناسب با ظرفیت‌ها باید ایفای نقش کنند و این نقش تعریف شده در همه کشور‌ها است. شورای علی امنیت ملی یکی از موسسات حکومتی ایران است. این یک در واقع جریان سازی رسانه‌ای برای تحت شعاع قرار دادن روابط مثبت ایران و عربستان بود. در چارچوب موضوعاتی که داریم دولت ماموریت‌هایی را به دستگاه‌ها محول می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نسبت به روابط با عربستان گفت: رابطه ایران و عربستان ویژگی خودش را دارد. در ارتباط با روابط خوشبین هستیم که مبتنی بر مذاکرات و توافق‌های انجام شده، ما به سمت مسیر خوب و امیدوارکننده‌ای در چارچوب منافع دو کشور در حال حرکت هستیم. اکنون که در شرایط امیدوار کننده‌ای حضور داریم، به طور کلی امیدواریم که با توجه به گام‌های برداشته شده شاهد روابط خوب دو کشور باشیم.

کنعانی در خصوص سفر رئیس‌جمهور به آمریکای لاتین گفت: برنامه‌هایی برای سفر آقای رئیس جمهور در حال هماهنگی است و بخشی از پویایی در روابط خارجی ایران است.

بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان تا ۱۹ اردیبهشت

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان گفت: در روند خوبی که در روابط میان ایران و عربستان شکل گرفته به واقعیات موجود نگاه می‌کنیم و ترجیح می‌دهیم که در روند گمانه زنی‌های رسانه‌ای خود را گرفتار نکنیم. روند اجرایی توافقات پکن به خوبی با سرعت قابل قبولی پیش می‌رود. بر اساس توافق طرفین ظرف دو ماه از نشست اول تا تاریخ ۱۹ اردیبهشت سفارتخانه‌های دو کشور بازگشایی شود. خوشبختانه ما گام‌های مثبتی را برداشتیم.

کنعانی تاکید کرد: استقبال خوبی مقامات دو کشور از هیات‌های فنی انجام دادند. تسهیلات خوبی برای دو طرف در نظر گرفته شده است. روابط سیاسی دو کشور هم عملا برقرار شده  است. ما در مسیر فعال سازی نمایندگی‌های دو کشور قرار داریم. به ویژه موسم حج را در پیش داریم، تاکید داریم که در بازه زمانی مناسبی سفارتخانه را فعال سازی کنیم.

واکنش کنعانی به صدور رای پرونده هواپیمای اوکراینی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص هواپیمای اوکراینی و غرامت‌ها گفت: رای پرونده مربوط به هواپیمای اوکراینی صادر شده و جزئیاتش منتشر شد. ایران به عنوان محل جغرافیای وقوع این سانحه تاسف بار که جا دارد با خانواده‌های داغدار همدردی کنم، تمام وظایف مربوط به خود را منطبق با کنوانسیون شیکاگو و قوانین داخلی خود انجام داده است.

وی افزود: در ارتباط با تشکیل دادگاه هم ماموریت محوله با دقت انجام گرفت. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده بود و اظهارات مطلعین، اقدام به صدور رای کرد. این دادگاه رای خودش را پس از سه سال بررسی همه جانبه صادر کرده است و اینکه ۱۱۷ شاکی شکایت کرده بودند و بیست وکیل هم به دفاع از شاکیان پرداختند، این روند طی شد و منجر به صدور رای شد. بر اساس صحبت‌های من با کارشناسان حقوقی، این رای هم بر کنوانسیون شیکاگو بود و هم مبتنی بر قوانین ملی ایران. کارشناسان گفتند که احکام بدوی صادر شده و تلاش ایران بر این بود که مسئولانه عمل کند. در مجموع این احکام بدوی است و دو طرف می‌توانند ظرف بیست روز قانونی پس از ابلاغ حکم درخواست تجدید نظر کنند. مضاعفا اینکه پرداخت‌های مالی جبرانی هم برای هر کدام از قربانیان در نظر گرفته شده است.

کنعانی درباره تحولات در سودان گفت: سودان به عنوان یک کشور مهم اسلامی، امنیت و ثبات در این کشور حائز اهمیت است. ما با نگرانی تحولات در این کشور را دنبال می‌کنیم. توصیه ما به طرف‌ها این است که خواست و اراده مردم سودان را مدنظر قرار دهند و با توسل به گفتگو‌های سودانی-سودانی به بحران خاتمه ببخشند. امیدواریم که به زودی با تلاش‌های توام با حسن نیت شاهد پایان یافتن این درگیری‌های خونین باشیم.

استقبال از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: ما خوشحالیم از روند مثبتی که در بازگشت طرف‌های منطقه‌ای به دمشق و اقدامات دیپلماتیک با سوریه شاهد هستیم. این روندی است که ایران همواره بر آن تاکید داشت. معتقدیم که اصل اتفاق و خروج کشور‌های عربی از سوریه اقدامی نادرست بوده است. وضعیت کنونی وضعیت امیدبخشی است و یک روند به مسیر درست است. اتحادیه عرب طبیعتا سازوکار داخلی خودش را دارد و امیدواریم که در تکمیل روند روابط سوریه با کلیه کشور‌ها عادی شود و روابط رسمی سوریه با کشور‌های منطقه شکل بگیرد. ایران همواره از کشور‌هایی بوده که در سازوکار‌های سازنده نقش پیشتازی داشته است. نفس این پویایی در روابط کشور‌ها امر خوشحال کننده‌ای است.

وی درباره دوران پسا‌صهیونیست اظهار داشت: تشکیل حکومت واحد فلسطینی باید ننیجه زوال اسرائیل باشد. حرکت رژیم صهیونیستی در مسیر زوال است و اینکه جبهه مقاومت در منطقه جبهه منسجمی است که به ابزار‌های قدرت هم مسلط است. در آینده اینکه چه رویکردی داشته باشیم باید در زمان خودش صحبت شود. تلاش ملت فلسطین و دعای ملت‌ها انشاالله زوال رژیم صهیونیستی را رغم خواهد زد.

کنعانی در خصوص برقراری روابط با کشور‌های شمال آفریقا گفت: ایران بر مبنای سیاست اصولی خود هیچگاه با قطع روابط با کشور‌ها پیشگام نبوده است. در ارتباط با شمال آفریقا هم ما قطع کننده روابط نبودیم. بر مبنای سیاست اصولی ایران، ما نسبت به برقراری روابط سازنده توام با احترام متقابل با همه کشور‌ها اهتمام داریم و در این مسیر هر کشوری که گامی مثبت بردارد ما هم پاسخی مثبت و گامی مثبت خواهیم داشت.

دعوت رئیسی از پادشاه عربستان برای سفر به ایران

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره سفر متقابل مقامات ایران و عربستان گفت: در ارتباط با روند اجرای توافقات دو کشور که در پکن صورت گرفت توضیحات لازم را دادم. اینکه سفر‌های مقامات دو کشور صورت گرفت، رهبران دو کشور دعوت کردند. دعوت پادشاه عربستان از آقای رئیسی دریافت شده و به طور متقابل آقای رئیسی هم از ایشان برای سفر به ایران دعوت کردند. می‌توان اظهار نظر کنیم و به نوعی پیش بینی کنیم سفر‌های متقابل مقامات دو کشور در سطح وزرای خارجه انجام خواهد شد. ما در مسیر اجرایی کردن دو موافقتنامه جامعی که بین دو کشور داریم، در آن سطوح هم طبیعتا شاهد تبادل هیات‌ها خواهیم بود.

در ارتباط با افغانستان نمی‌توان نسخه تجویزی آنی ارائه کرد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درخصوص راهکار برای حل و فصل مشکلات افغانستان گفت: همه ابتکار عمل ایران جدی است. ما به دلیل اهمیتی که برای افغانستان قائل هستیم و اهمیت و تاثیر ثبات در این کشور بر ثبات در منطقه، با تلاش جدی دنبال رفع مشکلات هستیم. هم در غالب ابتکار عمل دوجانبه و هم چندجانبه ما راهکار‌هایی را بیان کردیم. متاسفانه این کشور با بحران چند لایه روبه رو است و طبیعی است که نمی‌توان ابتکاری واحد برای رفع مشکلات این کشور در نظر گرفت. بخشی از تلاش‌ها به مجامع بین‌المللی و دیگر کشور‌ها برمی‌گردد.  

کنعانی تاکید کرد: در ارتباط با افغانستان نمی‌توان نسخه تجویزی آنی ارائه کرد. ما در نشست‌ها ممکن است با دیدگاه‌های متفاوتی رو به رو باشیم؛ بنابراین از آنجا که نقش کشور‌های همسایه در کمک به حل و فصل مسائل در افغانستان حائز اهمیت است، بخشی از موضوعات به گفتگو‌های دسته جمعی کشور‌ها در غالب دوجانبه دارند، از جمله بحث امنیت‌سازی در افغانستان نیازمند به مشارکت کشور‌های دیگر دارد. موضوع افغانستان و آوارگان نیاز به تلاش‌های بین‌المللی و جمعی منطقه دارد. ما باید تلاش کنیم که از همه ظرفیت‌ها را برای ایجاد شرایط بهتری در افغانستان بکارگیری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->