پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

اقدامات جدی برای مبارزه با قاچاق لوازم یدکی

  • کد خبر: ۱۵۹۴۳۷
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
اقدامات جدی برای مبارزه با قاچاق لوازم یدکی
برنامه‌های کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

به گزارش شهرآرانیوز، قاچاق کالا در سال‌های اخیر همواره یکی از معضلات جدی در کشور بوده و ضرر‌های فراوانی به بخش‌های تولیدی و وارداتی کشور وارد کرده است. قاچاق کالا از‌یک‌سو درآمد‌های گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می‌دهد و از طرفی سبب خروج بی‌حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی داخلی و... می‌شود.

پدیده قاچاق کالا در کشور ما علاوه بر آثار سوء اقتصادی به‌عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به‌عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است، هزینه‌های زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می‌کند.
پایین‌بودن ریسک قاچاق، مشکلات موجود در واردات قانونی کالا، نداشتن اختیارات لازم و عملکرد ضعیف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از‌جمله‌عواملی بوده که قاچاق کالا در کشور را افزایش داده است.

براساس آمارها، ارزش ریالی کشفیات مظنون به قاچاق توسط دستگاه‌های کاشف در سال گذشته در استان ۸ هزارو ۶۶۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۰، ۱۵درصد از نظر ارزشی کاهش داشته، اما ارزش ریالی کالا‌های ممنوعه مکشوفه در سال گذشته ۴۰۴میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۰، ۶۵درصد افزایش داشته است.

در همین باره به سراغ حسین دشتبان، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی، رفتیم تا برنامه‌های استان در سال ۱۴۰۲ در زمینه پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در استان را جویا شویم. وی در گفتگو با شهرآرا اظهار می‌کند: سالانه برنامه جامع پیشگیری و مقابله ازسوی ستاد مرکزی ابلاغ می‌شود که در این دو حوزه شامل موضوعات و اولویت‌‎های راهبردی، اهداف و اقدامات اساسی و ریزبرنامه‌هاست.

وی می‌افزاید: مطابق هر سال این برنامه‌ها برای سال ۱۴۰۲ به کمیسیون‌های استانی و دستگاه‌های عضو کمیسیون‌ها ابلاغ شده که دارای دو بخش پیشگیرانه و مقابله‌ای است. در حوزه پیشگیری پنج برنامه و اولویت راهبردی و در حوزه مقابله نیز سه اولویت راهبردی داریم که ذیل این اقدامات ۲۲‌هدف و راهبرد و بیش از ۴۵ عنوان برنامه برای دستگاه‌‎های مختلف تعریف کردیم تا این دستگاه‌ها بتوانند اقداماتشان را در زمینه‌های پیشگیری و مقابله انجام دهند.

دشتبان بیان می‌کند: اولویت‌های راهبردی حوزه پیشگیری شامل اصلاح سیاست‌ها و بهبود فرایند‌های تجاری و تولیدی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجتماعی، ترویج باور عمومی به مصرف کالای باکیفیت ایرانی و تقبیح کالای قاچاق، توسعه زیرساخت‌های سازمانی و منابع انسانی و دیپلماسی و تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی بوده و اولویت‌های راهبردی حوزه مقابله‌ای نیز شامل افزایش خطرپذیری و مقابله مؤثر و بازدارنده با قاچاق کالا و ارز، رصد و قطع جریان مالی قاچاق و مدیریت مؤثر مرزهاست.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی می‌گوید: از مهم‌ترین برنامه‌ها در سال ۱۴۰۲، اجرای طرح‌های مقابله‌محور در سطح عرضه برای پنج ردیف کالایی شامل لوازم خانگی، لوازم یدکی، پوشاک، کالا‌های دخانی و لوازم آرایشی-بهداشتی است. در سال گذشته باید در این حوزه کد شناسه و رهگیری دریافت می‌شد که امسال اقدام تکمیلی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه مقابله و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز فرایند تکمیلی است که باید در طول زمان ادامه‌دار باشد، عنوان می‌کند: مقابله و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز جریانی نیست که امسال نسبت به یک کالا برخورد کنیم و قاچاق آن کالا تمام شود. امسال در حوزه لوازم یدکی اقدام جدیدی خواهیم داشت، سال گذشته موضوع دریافت شناسه را مطرح کردیم و فرصت دادیم اقدامات آن انجام شود، امسال اقدام عملیاتی نسبت به این موضوع خواهیم داشت و سال‌های بعدی اقدامات تکمیلی دیگری انجام خواهد شد.

دشتبان خاطرنشان می‌کند: هر کدام از این اقدامات تأثیر خود را در حوزه کاهش قاچاق خواهد داشت؛ اما با توجه به اینکه قاچاق پدیده‌ای چندوجهی و پنهان است، اقدامات در بلندمدت نتیجه می‌دهد. زمانی که راه‌هایی را در حوزه قاچاق کالا می‌بندیم، قاچاقچیان راه دیگری پیدا می‌کنند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه می‌دهد: تازمانی‌که منافعی برای قاچاق یک کالا وجود داشته باشد، هر اقدام پیشگیرانه و مقابله‌ای هم که انجام شود، باز اقدام متقابل آن برای استفاده از منافع قاچاق وجود خواهد داشت. در حوزه کالا‌های یارانه‌دار نیز تازمانی‌که اختلاف قیمت بین داخل و خارج کشور وجود داشته باشد، تمایل به قاچاق کالا‌ها به‌سمت خارج وجود دارد؛ حتی اگر اقدامات مختلف انجام شود، قاچاق را به صفر نزدیک خواهد کرد، اما صفر نخواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->