بوشهر دوباره لرزید (۱۷ دی ۱۴۰۳) مدارس اراک فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد مدارس ابتدایی شهر و استان تهران فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) هم غیرحضوری است قتل پدر توسط فرزند در خرم‌آباد (۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری دهرم در استان فارس را لرزاند (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله نسبتا شدید در جنوب استان بوشهر، فارس را هم لرزاند + تصاویر(۱۷ دی ۱۴۰۳) سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی منصوب شد خط‌کشی جاده‌های خراسان رضوی با هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی خطرات احتمالی درمان‌های غیر استاندارد| افزایش گرایش به سمت عمل‌های زیبایی دندان در نسل Z خبر خوش برای فرهنگیان فاقد مسکن (۱۷ دی ۱۴۰۳) ابهامات گروگان‌گیری رشت | چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟ پدرم مدیر نفتی بود اختلافات بین دو رفیق منجر به قتل شد | قاتل جسد مقتول را مثله و به آتش کشید شیوع درد‌های قفسه سینه در سنین پایین‌ درباره آدم‌هایی که با اعتراض رانندگی می‌کنند | روی ترمز غر زدن بزن! آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟ درمان تخصصی آسم مقاوم‌به‌درمان در بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود جذب نیروی جدید در وزارت آموزش و پرورش ثبت آثار تاریخی و طبیعی خراسان رضوی در فهرست ملی، پنج برابر شاخص‌هاست آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور (۱۷ دی ۱۴۰۳) تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط برای مراسم معنوی اعتکاف ماه رجب  رصد دیدارهای مردمی برخی ادارات در گزارش میدانی شهرآرا | سربلند میان مردم ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی توسط رئیس‌جمهور ۹ خودرو لوکس خارجی قاچاق در خراسان رضوی کشف شد + ویدئو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳) | افزایش انباشت آلاینده‌ها تا روز چهارشنبه پاداش فرهنگیان بازنشسته به زودی واریز خواهد شد ماجراجویی تنهایی در جنوب ایران؛ از جزیره کیش تا قشم ارسال اقلام دارویی از طریق پست ممنوع است مبتلایان به SMA تحت پوشش صندوق بیماران صعب‌العلاج قرار می‌گیرند درباره همایش‌هایی در مشهد که بار مشکلات را کم نمی‌کنند | همایش‌هایی برای نمایش
سرخط خبرها

تحریک عصب واگ برای درمان میگرن

  • کد خبر: ۱۵۹۵۷
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸
تحریک عصب واگ برای درمان میگرن
محققان با تکیه بر تکنیک نورومدولاسیون دستگاهی به اندازه یک تلفن همراه ابداع کردند که با تحریک عصب واگ از بروز حملات میگرنی پیشگیری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از پایگاه اینترنتی «مدیکال اکسپرس»، داروهای خانواده تریپتان‌ها به عنوان درمان اصلی میگرن شناخته می‌شوند اما بیماران مبتلا به این بیماری نمی‌توانند بیش از دو بار در هفته از این داروها استفاده کنند. عُمَر نجیب از متخصصان مغز و اعصاب و پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیای غربی به دنبال آن بود تا بدون چنین محدودیتی و با تکیه بر روش نورومدولاسیون روش جدیدی برای درمان و پیشگیری از بروز حملات میگرنی ابداع کند.

نورومدولاسیون عبارت است از روش‌هایی که فعالیت یک سلول عصبی را به تنظیم یا تغییر فعالیت مجموعه بزرگی از سلول‌های عصبی منجر می‌کند. به گفته نجیب، «در نورومدولاسیون می‌توان با تحریک اعصاب یا نواحی خاصی از مغز با استفاده از پالیس‌های الکتریکی یا مغناطیسی، در سیستم مرکزی درد دستکاری کرد.»

نتایج تحقیقات و تلاش‌های نجیب و تیم همکارانش دستگاهی به اندازه یک تلفن همراه بود. در این دستگاه از تکنیک نورومدولاسیون برای تحریک عصب واگ استفاده می‌شود. عصب واگ طولانی‌ترین عصب جمجمه‌ای در بدن انسان است که مسیری مدور را از ساقه مغز تا صورت، گردن، قفسه سینه و شکم طی می‌کند.

نجیب می‌گوید: «محرک عصبی واگ که سال‌هاست در بیماران مبتلا به صرع مورد استفاده قرار می‌گیرد، در بدن بیمار کار گذاشته می‌شود. اما این دستگاه جدید غیر تهاجمی است و به روش دیگری کار می‌کند. این محرک به گردن وصل شده و با تحریک اختصاصی عصب واگ تغییراتی را در نواحی ساقه مغز که در روند میگرن نقش دارند، ایجاد می‌کند. این دستگاه با سرکوب واکنش این نواحی در روند حملات میگرنی اختلال ایجاد کرده و اگر به طور منظم روزانه سه بار مورد استفاده قرار گیرد، از بروز این حملات جلوگیری خواهد کرد.»

مطالعات انجام شده بر روی نمونه‌های حیوانی و داده‌های جمع‌آوری شده از تصویربرداری پزشکی نشان می‌دهد که این دستگاه در جلوگیری و مقابله با حملات میگرنی مؤثر است. حال نجیب و همکارانش به دنبال آزمایش عملکرد آن در بیماران مبتلا به میگرن هستند. اگر نتیجه آزمایشات بالینی مثبت باشد، درمانی جدید در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت که نسبت به داروهای معمول برای میگرن عوارض جانبی کمتری دارد.

میگرن یک بیماری عصبی است که غالباً با سردردهای شدید شناخته می‌شود. علائم این بیماری به اصطلاح نامرئی ممکن است شامل تهوع، استفراغ، مشکل در صحبت کردن، بی حسی یا سوزن سوزن شدن بدن و حساسیت به نور و صدا باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->