دومین عرضه اولیه مشهدی در هفته جاری اعلام شد | چهارشنبه ۱۰ بهمن، عرضه اولیه «اخشان» عمده معطلی کالا‌ها در گمرک مربوط به تخصیص ارز از بانک مرکزی است فهرست خودرو‌های مجاز وارداتی اعلام شد + جدول ظلم شرکت‌های پیمانکاری به کارگران پیش بینی قیمت سکه و طلا (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳) کوییک، خودرو جدید پلیس ونزوئلا شد! + تصاویر پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳) معاون وزیر نیرو در مشهد: مردم باید ارتقای کیفیت خدمات شرکت‌های حوزه صنعت آب و برق را لمس کنند پیش بینی بورس (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳)| صعود ادامه دارد؟ افزایش ۳۰ درصدی صادرات غیرنفتی گمرک در خراسان رضوی (۶ بهمن ۱۴۰۳) هوگار، نسخه وانت پژو ۲۰۷ ایرانی، در برزیل تولید شد + عکس قیمت گوشی گلکسی اس۲۵ اولترا مشخص شد فرصت خرید یا زنگ خطر اصلاح در بازار سکه؟ (۶ بهمن ۱۴۰۳) دستمزد ۱۴۰۴ کارگران را مجلس تعیین می‌کند یا شورای عالی کار؟ سود ۲۲۰۰ میلیارد تومانی سرمایه‌گذاران خارجی از بورس ایران طی ۴ ماه دلار تا پایان امسال چند تومان می‌شود؟ (۶ بهمن ۱۴۰۳) آیا کالا‌های اساسی گران می‌شوند؟ (۶ بهمن ۱۴۰۳) عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس: سامانه مالی بریکس به سلطه‌گری دلار پایان می‌دهد دست برتر نماد‌های شاخص‌ساز در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ بهمن ۱۴۰۳) افزایش چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی، امروز (۶ بهمن ۱۴۰۳) رشد قیمت‌ها در بازار طلا و سکه مشهد ادامه یافت (۶ بهمن ۱۴۰۳) تخت‌ گاز قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی، امروز (۶ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش ۱۷ میلیونی قیمت رانا پلاس زمان قرعه‌کشی بهمن‌ماه ۱۴۰۳ ایران‌خودرو مشخص شد انجام برنامه‌ریزی برای تأمین میوه تنظیم‌بازار مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | عرضه میوه در ۳۲ جایگاه قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ بهمن ۱۴۰۳) | دلار ۸۳ هزار و ۵۵۰ تومان تصادف دلخراش در جاده‌های کرمان| ۸ عضو در یک خانواده جان باختند مصرف برق عجیب سفارت هلند در تهران
سرخط خبرها

زعفران ایران تا ۱۰ سال دیگر جایگاه خود را از دست خواهد داد

  • کد خبر: ۱۵۹۹۸۵
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
زعفران ایران تا ۱۰ سال دیگر جایگاه خود را از دست خواهد داد
عضو شورای ملی زعفران ایران گفته است: از سال‌ها پیش تولید و بازار این محصول ارزشمند وارد شرایط بحرانی شده است اما از سه سال پیش در شرایطی قرار گرفتیم که هر لحظه بر عمق بحران افزوده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، زعفران خراسان از دیرباز کالای استراتژیک این استان و کشور بوده است که به عنوان کالایی که مزیت اقتصادی به همراه دارد مطرح است. اما صادرکنندگان زعفران به موانع صادراتی از جمله تعهد ارزی و زمینه سازی برای قاچاق این کالا اشاره دارند.

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران ایران در گزارشی گفته است: شرایط تولید و بازار زعفران بحران‌زده است. از سال‌ها پیش تولید و بازار این محصول ارزشمند وارد شرایط بحرانی شده است اما، از سه سال پیش در شرایطی قرار گرفتیم که هر لحظه بر عمق بحران افزوده می‌شود.

وی معتقد است، ریشه بحران‌های ایجاد شده در تولید و بازار زعفران، مدیریت غلط بوده و همچنان این مشکل پا برجا است.مشکل مدیریت در تولید و بازار زعفران به ویژه در شرایط حاضر، دستوری مرتفع نمی‌شود.

حسینی بر این باور است که برخورد‌های دستوری همیشه منجر به بکارگیری راهکار‌هایی شده که نتیجه مقطعی و کوتاه مدت داشتند و مانند مسکن عمل کرده اند. مدیران کنونی کشور در حوزه زعفران استراتژی برای بهبود تولید و تجارت زعفران ندارند.

وی با تأکید بر اینکه به شدت نیازمند حضور مدیران آگاه در عرصه هستیم، یادآور شد: کشت زعفران در کشور‌های مختلف جهان در حال توسعه است و به زودی به جایی خواهیم رسید که ایران جایگاه گذشته خود را از دست می‌دهد.با ادامه شرایط موجود، تا ۱۰ سال دیگر جایگاه ایران در بازار زعفران از دست خواهد رفت.

او برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی زعفران توصیه کرد: همراه با حضور مدیران آگاه باید با سرعت زیرساخت‌های مربوط به فراوری زعفران در کشور ایجاد شود تا محصولات ایران در آینده بازار زعفران جای داشته باشد.

سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با اشاره به جایگاه این استان در تولید زعفران، خروج زعفران را از مبادی غیر قانونی به دلیل موانع صادراتی پیشرو دراین محصول را یک معضل توصیف کرده است.

شیردل به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: تعهد ارزی باید به شکلی باشد در قیمت تمام شده محاسبه شود. وقتی قیمت‌ها نامتعارف باشد مسلما صادرات غیر منطقی است. متاسفانه با کاهش صادرات مواجه می‌شویم. نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم. اگر موانع برای صادرکننده بر طرف شود شاهد رشد ۴۰ درصدی صادرات زعفران در سال پیشرو خواهیم داشت.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم. اگر موانع برای صادرکننده بر طرف شود شاهد رشد ۴۰ درصدی صادرات زعفران در سال پیشرو خواهیم بود. 

دلیل کاهش صادرات مسلما موانعی که بر سر راه صادرات است

غلام رضا میری می گوید: دلیل کاهش صادرات مسلما موانعی که بر سر راه صادرات است می‌تون عنوان کرد و در واقع قاچاقچیان جای صادرکنندگان را گرفته اند و توان رقابت را در بازار بین المللی از صادر کننده ربوده اند.
وی در باره قانون اجباری ارز حاصل از صادرات و تحویل آن در سامانه نیما گفت: این امر باعث شده ما هر دلار حاصل از صادرات را باید ۵ الی شش هزار تومان که شناور است را ارزان‌تر بدهیم. مسلما این ضرر را قاچاقچی به دلیل قاچاق از مبادی غیر قانونی نخواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر در هر مترمربع کمتر از ۳۰۰ میلی گرم زعفران تولید می‌شود در حالی که می‌توان با بهبود تولید آن را به ۱ گرم در هر مترمربع رساند. بهبود تولید، کاهش مصرف منابع مانند آب را به همراه دارد که امروزه باید از اولویت‌های دولت با توجه به سرعت تغییر اقلیم باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->