شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

نکاتی که مبتلایان به «سنگ کلیه» باید بدانند

  • کد خبر: ۱۶۰۱۶۸
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵
نکاتی که مبتلایان به «سنگ کلیه» باید بدانند
یک متخصص اورولوژی و مجاری ادراری گفت: افرادی که دچار سنگ کلیه هستند بهتر است مصرف مایعات را به دو تا سه لیتر در روز برسانند.

به گزارش شهرآرانیوز، چاقی عبارت است از یکسری شرایط پزشکی که چربی اضافی در بدن به صورت وسیعی انباشته شده و می‌تواند با اثری زیان‌بار بر سلامتی، موجب کاهش میانگین طول عمر یا افزایش مشکلات مربوط به سلامتی شود. لازم است بدانید زمانی که شاخص توده بدن (BMI)، از ۳۰ بیشتر شود، فرد چاق محسوب می‌شود.

باید توجه کرد که چاقی احتمال ابتلا به بیماری‌های گوناگون، به خصوص بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دوم، آرتروز استخوان و آسم را افزایش می‌دهد. رژیم غذایی و تمرینات ورزشی راه حل‌های اصلی درمان چاقی هستند. در عین حال کیفیت رژیم غذایی را می‌توان با کاهش مصرف غذا‌های پرانرژی مانند غذا‌های پرچرب و شیرین و همچنین استفاده بیشتر از غذا‌های گیاهی رژیمی افزایش داد.

باید توجه کرد که دارو‌های ضد چاقی با تجویز پزشک ممکن است جهت کاهش اشتها یا جلوگیری از جذب چربی، در کنار یک رژیم غذایی مناسب استفاده شوند. در چاقی‌های مفرط اگر رژیم غذایی، ورزش و دارو مؤثر نباشند، با صلاح‌دید پزشک معالج بالن شکمی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند یا ممکن است جراحی برای کاهش حجم شکم یا طول روده، به جهت ایجاد سیری زودرس و کاهش توانایی جذب مواد مغزی، انجام گیرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، چند توصیه برای اصلاح تغذیه در ادامه می‌آید:

- هر روز ۵ وعده غذا میل کنید. سه وعده کامل و دو وعده میان وعده صبح تا ظهر و ظهر تا شب. در این صورت سوخت و ساز بدن افزایش یافته و کالری‌ها سوخته می‌شود.

- وقتی احساس کردید که اشتهایتان برطرف شده است، از سر میز غذا بلند شوید، در این صورت شما معده خود را آموزش می‌دهید که به یک چاه بدون انتها تبدیل نشود.

- از خوردن غذا‌های سرخ کردنی اجتناب کنید، گوشت، مرغ و ماهی باید در کباب‌پز پخته شوند و با کمی روغن و مواد معطر آب پز شوند.

- از برنامه غذایی‌تان، مواد غذایی شور را حذف کنید (پنیر، غذا‌های کنسرو شده، انواع سس‌ها و ماهی دودی...).

- در مصرف نمک زیاده‌روی نکنید؛ چرا که نمک، آب را در نسوج بدن نگاه می‌دارد.

- به مقدار زیاد آب بنوشید. زیرا سموم زائد بدن و باقیمانده نمک موجود در بدن را دفع می‌کند. بهتر است یک لیوان آب قبل از خواب نوشیده شود. زیرا اسید اوریک بدن را رقیق می‌کند. همچنین هر روز صبح بلافاصله بعد از بیداری، خوردن یک لیوان آب برای مبارزه با یبوست ضروری است.

- یک لیوان آب پرتقال، لیمو، گریپ فروت و... قبل از غذا میل کنید. این موضوع به حفظ اندام کمک می‌کند، زیرا دستگاه گوارش را آرام کرده اشتها را کاهش می‌دهد.

- خوردن سبزیجات به صورت خام ضروریست، خصوصاً کاهو، پیاز، رازیانه، مارچوبه، کدوحلوایی، لوبیا، فلفل و قارچ.

- اگر در حال عبور از یک بحران هستید، سعی کنید یخچال خودتان را با مواد غذایی کم کالری پر کنید.

- خوردن میوه با پوست، راهی است برای مقابله با یبوست. در این ارتباط می‌توانید آلبالو، گیلاس، آلو، توت فرنگی، سیب، انگور و هلو بخورید.

- از غذا خوردن‌تان لذت ببرید و در حین غذا خوردن سعی کنید آرامش داشته و با نشاط غذا بخورید. تلاش کنید بعد از شام چیزی میل نکنید، زیرا زمان لازم جهت هضم غذا قبل از خواب از میان می‌رود.

- از مصرف انواع شیرینی و نوشابه‌های گازدار اجتناب کنید و به جای آن از آب یا نوشیدنی بدون شکر استفاده کنید.

- کالری، پروتئین، چربی، شکر و... چیز‌هایی را که می‌خورید با هم مقایسه کنید، در این صورت یک رژیم سالم غذایی به دست می‌آورید.

- از غذا‌های اشتهاآور دوری کنید و به جای آن تا می‌توانید از میوه یا مواد غذایی کم کالری در نیمروز استفاده کنید.

چند توصیه برای ایجاد زندگی پر تحرک

- بعد از خوردن هر غذا یا در هر موقعیتی پیاده‌روی کنید و بدانید که پیاده‌روی تنش و اضطراب را کاهش می‌دهد.

- از ماشین شخصی‌تان کمتر استفاده کرده، به جای آن پیاده‌روی کنید.

- یک ایستگاه قبل از مقصد و یک ایستگاه بعد از مبدأ از اتوبوس سوار یا پیاده شوید.

- از آسانسور دوری کنید و از پله‌ها برای رسیدن به خانه یا اداره استفاده کنید. بالا رفتن از پله‌ها ۱۱۰۰ کالری در ساعت می‌سوزاند و همچنین عضلات ران‌ها را تقویت می‌کند.

یک روش خوب برای شروع یک روز خوب، انجام حرکات ورزشی به مدت ۳۰ دقیقه است.

تنبل نباشید و از راه‌های میان‌بر و کوتاه برای رسیدن به مقصد خودداری کنید. بهتر است که از راه‌های طولانی‌تر استفاده کنید و در زمان تردد صرفه‌جو نباشید.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->