همه‌چیز درباره ماهواره‌های ایرانی «کوثر» و «هدهد» + جزئیات پایان ممنوعیت واژه «شهید» در فیس‌بوک و اینستاگرام ویدئو | جدیدترین تریلر بازی Black Myth: Wukong احتمالا طراحی اپل واچ سری ۱۰ درمقایسه‌با نسخه قبلی تغییری نخواهد کرد چرا لوازم خانگی مدرن و جدید زودتر از قدیمی‌ها خراب می‌شوند؟ | پرزرق‌و‌برق‌های نازک‌نارنجی کدمورس جدید همستر کامبت (چهارشنبه ۱۳ تیر) + آموزش آیا تپ سواپ لیست شد؟ + بیانیه رسمی تپ سواپ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (سه‌شنبه ۱۲ تیر) معرفی بازی «گربه بی‌نام» (Nameless Cat) + دانلود اندروید و IOS کدمورس جدید همستر کامبت (سه‌شنبه ۱۲ تیر) + آموزش جزئیاتی جدید از ویژگی‌های حلقه هوشمند سامسونگ | ردیاب دمای پوست و تشخیص خروپف برای خرید کارت‌های جدید «همستر کامبت» دیگر نیاز به دعوت از دوستان نیست! سم آلتمن: مدل GPT-5 جهشی قابل‌توجه در هوش مصنوعی خواهد بود روش فعال‌‌سازی بسته اینترنت رایگان (ویژه دور دوم انتخابات ۱۴۰۳) کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (دوشنبه ۱۱ تیر) ۵ برابر شدن ترافیک و تعداد کاربران پیام‌رسان‌های داخلی طی سه سال اخیر کدمورس جدید همستر کامبت (دوشنبه ۱۱ تیر) + آموزش اپل روی نمایشگرهای کشسان برای برخی از دستگاه‌هایش کار می‌کند کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (یکشنبه ۱۰ تیر) یک ربات در کره جنوبی خودکشی کرد کدمورس جدید همستر کامبت (یکشنبه ۱۰ تیر) + آموزش
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد

  • کد خبر: ۱۷۷۷۴۵
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد
دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - بین ۱ تا ۵ درصد از مردمان آسیا از سنگ کلیه رنج می‌برند. حالا دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

پژوهشگران کالج پزشکی سیچوان شمالی در چین، در تحقیقی برای نخستین‌بار نشان داده‌اند که مصرف شکر افزوده هم احتمالاً باید به فهرست عوامل تأثیرگذار در افزایش ریسک سنگ کلیه اضافه شود. شکر افزوده در بسیاری از خوراکی‌های فرآوری‌شده وجود دارد، اما به‌طور خاص در نوشیدنی‌های شیرین‌شده، آبمیوه‌ها، شکلات‌ها، بستنی‌ها، کیک‌ها و کوکی‌ها دیده می‌شود.

محققان برای این پژوهش اطلاعات بیش از ۲۸ هزار مرد و زن بالغ را بررسی کردند که در بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ در آمریکا گردآوری شده بود. در این اطلاعات از روی داده‌های ارائه‌شده توسط خود افراد، تخمین‌زده شده بود که هر نفر به‌صورت روزانه چقدر شکر افزوده مصرف می‌کند.

میانگین کلی شکر افزوده در رژیم غذایی روزانه شرکت‌کنندگان ۲۷۲.۱ کالری بود که برابر با ۱۳.۲ درصد کل انرژی دریافتی آن‌ها در طول روز می‌شد. دانشمندان پس از در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر افزایش ریسک بروز سنگ کلیه، متوجه شدند که افراد با شکر افزوده بالاتر، بیشتر در معرض ریسک این بیماری قرار دارند.

شرکت‌کنندگانی که شکر افزوده در رژیم غذایی آن‌ها در گروه ۲۵ درصد بالاترین میزان مصرف افراد بود، ۳۹ درصد بیشتر با ریسک تولید سنگ کلیه در طول این تحقیق روبه‌رو بودند. همچنین شرکت‌کنندگانی که بیش از ۲۵ درصد از انرژی روزانه خود را از شکر افزوده دریافت می‌کردند، در مقایسه با کسانی که کمتر از ۵ درصد از انرژی خود را از این ماده دریافت می‌کردند، ۸۸ درصد بیشتر در معرض ریسک سنگ کلیه قرار داشتند.

این تحقیق همچنین نشان داده است که افراد با نژاد‌های «دیگر» – نظیر بومیان آمریکا یا آسیایی‌ها – درصورت مصرف مقدار بالاتر از حد متوسط شکر افزوده، بیشتر از آمریکایی-مکزیکی‌ها، دیگر هیسپانیک‌ها، افراد سفید غیرهیسپانیک و افراد سیاه‌پوست غیرهیسپانیک در معرض سنگ کلیه قرار می‌گیرند.

هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا مصرف شکر افزوده می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را بالا ببرد. نتایج این پژوهش در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->