ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد

  • کد خبر: ۱۷۷۷۴۵
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
مصرف زیاد کیک و بستنی می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد
دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - بین ۱ تا ۵ درصد از مردمان آسیا از سنگ کلیه رنج می‌برند. حالا دانشمندان برای اولین‌بار در تحقیقی دریافته‌اند که مصرف خوراکی‌هایی با قند بالا مثل بستنی و بیسکوییت می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.

پژوهشگران کالج پزشکی سیچوان شمالی در چین، در تحقیقی برای نخستین‌بار نشان داده‌اند که مصرف شکر افزوده هم احتمالاً باید به فهرست عوامل تأثیرگذار در افزایش ریسک سنگ کلیه اضافه شود. شکر افزوده در بسیاری از خوراکی‌های فرآوری‌شده وجود دارد، اما به‌طور خاص در نوشیدنی‌های شیرین‌شده، آبمیوه‌ها، شکلات‌ها، بستنی‌ها، کیک‌ها و کوکی‌ها دیده می‌شود.

محققان برای این پژوهش اطلاعات بیش از ۲۸ هزار مرد و زن بالغ را بررسی کردند که در بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ در آمریکا گردآوری شده بود. در این اطلاعات از روی داده‌های ارائه‌شده توسط خود افراد، تخمین‌زده شده بود که هر نفر به‌صورت روزانه چقدر شکر افزوده مصرف می‌کند.

میانگین کلی شکر افزوده در رژیم غذایی روزانه شرکت‌کنندگان ۲۷۲.۱ کالری بود که برابر با ۱۳.۲ درصد کل انرژی دریافتی آن‌ها در طول روز می‌شد. دانشمندان پس از در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر افزایش ریسک بروز سنگ کلیه، متوجه شدند که افراد با شکر افزوده بالاتر، بیشتر در معرض ریسک این بیماری قرار دارند.

شرکت‌کنندگانی که شکر افزوده در رژیم غذایی آن‌ها در گروه ۲۵ درصد بالاترین میزان مصرف افراد بود، ۳۹ درصد بیشتر با ریسک تولید سنگ کلیه در طول این تحقیق روبه‌رو بودند. همچنین شرکت‌کنندگانی که بیش از ۲۵ درصد از انرژی روزانه خود را از شکر افزوده دریافت می‌کردند، در مقایسه با کسانی که کمتر از ۵ درصد از انرژی خود را از این ماده دریافت می‌کردند، ۸۸ درصد بیشتر در معرض ریسک سنگ کلیه قرار داشتند.

این تحقیق همچنین نشان داده است که افراد با نژاد‌های «دیگر» – نظیر بومیان آمریکا یا آسیایی‌ها – درصورت مصرف مقدار بالاتر از حد متوسط شکر افزوده، بیشتر از آمریکایی-مکزیکی‌ها، دیگر هیسپانیک‌ها، افراد سفید غیرهیسپانیک و افراد سیاه‌پوست غیرهیسپانیک در معرض سنگ کلیه قرار می‌گیرند.

هنوز دقیقاً مشخص نیست که چرا مصرف شکر افزوده می‌تواند ریسک بروز سنگ کلیه را بالا ببرد. نتایج این پژوهش در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->