نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد
سرخط خبرها

مجلس از توسعه افقی شهرها و واگذاری زمین برای واحدهای یک طبقه حمایت می‌کند

  • کد خبر: ۱۶۲۵۰۳
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۳
مجلس از توسعه افقی شهرها و واگذاری زمین برای واحدهای یک طبقه حمایت می‌کند
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، زودبازده‌ترین مسیر تولید انبوه مسکن را واگذاری زمین به متقاضیان برای ساخت خانه‌های ویلایی دانست و از حمایت مجلس از طرح وزارت راه برای توسعه افقی شهرها و سیاست واگذاری زمین به متقاضیان برای ساخت واحدهای یک طبقه خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، اقبال شاکری روز شنبه در گفت‌وگویی درباره ساخت واحد‌های ویلایی و یک طبقه در ۱۵ درصد اراضی اختصاص یافته به نهضت ملی مسکن، گفت: چنین مصوبه‌ای نداریم که اینطور تقسیم درصد‌ها بین خانه‌های ویلایی و آپارتمانی شده باشد بلکه این سیاست وزارت راه و شهرسازی است و ما هم آن را قبول داریم و در کمیسیون عمران مجلس هم این سیاست ر ا تأیید کرده ایم؛ کارشناسان هم آن را تأیید می‌کنند که به سمت توسعه افقی شهر‌ها برویم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سیاست توسعه افقی شهر‌ها و ساخت واحد‌های یک طبقه قرار است در محدوده شهر‌ها اجرا شود و نیازمند انتقال اراضی سایر دستگاه‌های اجرایی به وزارت راه و شهرسازی است. آمار و ارقامی هم که داریم نشان می‌دهد تاکنون ۸ تا ۱۰ هزار هکتار از اراضی سایر دستگاه‌های اجرایی به وزارت راه و شهرسازی برای اجرای نهضت ملی مسکن منتقل شده است.

شاکری با بیان اینکه زمین می‌توان فراهم کرد، گفت: باید به این سمت برویم که از اراضی برای واگذاری به مردم حداکثر استفاده را بکنیم. مردم بالای سر کار خودشان هستند و ساخت و ساز را مدیریت می‌کنند تسهیلات ساخت هم به متقاضیان داده می‌شود هر زمان هم که احساس کنند، قابل سکونت است، در آن واحد ساکن می‌شوند؛ اما در قرارداد‌های انبوه سازی که با انبوه سازان یا با بانک‌ها به صورت مشارکت در ساخت امضا می‌شود، تجربه نشان داده که زمان ساخت آن طولانی می‌شود و تا تمام اختلافات حل نشود و حساب و کتاب سازنده تعیین تکلیف نشود، واحد‌ها به‌رغم آماده بودن در اختیار متقاضیان قرار نمی‌گیرند.

وی یادآور شد: طی جلساتی که در کمیسیون عمران مجلس با مسئولان ارشد وزارت راه و شهرسازی داشتیم، اعلام شد این روش (عرضه زمین به متقاضی برای ساخت واحد‌های یک و دو طبقه) را برای اجرای نهضت ملی مسکن در پیش گرفته اند و این روش مورد توافق قرار گرفته است؛ هنوز هم وزارت راه و شهرسازی اعلام نکرده که با محدودیت زمین در چه مکان‌هایی مواجه است و چه اقداماتی باید برای آن انجام دهیم؛ حتی در جا‌هایی هم که وزارت راه و شهرسازی زمین در اختیار دارد، هنوز اقدام فوری و دقیق نشده است که اعلام شود اراضی که در محدوده شهر بوده به اتمام رسیده و حالا سراغ الحاق زمین به محدوده شهر برویم.

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: در کلانشهر‌ها و پایتخت این مسأله را داریم که مقداری از زمین‌هایی که در اختیار دستگاه‌ها رها شده و برنامه‌های مسکن گذشته پیاده نشده است، بلاتکلیف باقی مانده و باید به این طرح منتقل شوند؛ همچنین اراضی خودمالکی و نیز نوسازی بافت‌های فرسوده هم به این اراضی اگر افزوده شود، به نظر من ۷۰ تا ۸۰ درصد اراضی مورد نیاز ساخت مسکن تأمین می‌شود و به هیچ وجه نباید سراغ تجربه‌های شکست خورده قبلی برویم که ۱۴ سال است هنوز تکمیل نشده اند؛ این در حالی است که تجربه دنیا از توسعه افقی شهرها، تجربه موفقی بوده است.

شاکری گفت: ما از توسعه افقی حمایت می‌کنیم و هر اشکالی هم در این بخش باشد، در شورای عالی مسکن رفع خواهیم کرد. دولت سیزدهم و وزیر راه و شهرسازی و مجلس اعلام کرده اند که مسکن باید برای مردم ساخته شود؛ دولت به هیچ وجه از مسیری که آغاز کرده، برنمی‌گردد؛ مسیر واگذری زمین به مردم هم «زودبازده ترین» مسیر است؛ علاوه بر وزیر راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر نیرو و وزیر کشور هم در ساخت مسکن دخیل هستند و رئیس جمهور در شورای عالی مسکن این وزرا را مکلف کند تا پای کار بیایند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->