شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس شهردار مشهد: اولویت فعلی مدیریت شهری؛ ایجاد حال خوب برای شهروندان است+ویدئو
سرخط خبرها

اهدای بیش از ۴۰۰ هزار برگ سند تاریخی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۱۶۳۰۶۴
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
اهدای بیش از ۴۰۰ هزار برگ سند تاریخی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی
رئیس اداره ‌اسناد تاریخی کتابخانه آستان قدس رضوی از اهدای بیش از ۴۰۰ هزار برگ سند ارزشمند تاریخی و خریداری بیش از ۱۸۰ هزار برگ سند دیگر توسط این اداره طی سال‌های اخیر خبر داد.

دکتر الهه محبوب با اعلام این خبر به شهرآرانیوز گفت: در حوزه میراث مکتوب، اسناد شاید اهمیت بیشتری داشته باشد، چون می‌توان از تمامی زوایای زندگی اجتماعی از ازدواج، طلاق، تولد، مرگ، خرید و فروش، اسنادی را پیدا کرد که بررسی هر کدام از آن‌ها می‌تواند نه‌تنها زوایای تاریک گذشته را روشن سازد، بلکه در تصمیم‌گیری‌های امروزی و حتی آینده مؤثر باشد.

وی ادامه داد: اگر اسناد تاریخی موجود نباشند، گویی در مسیری سیاه و تاریک قدم برمی‌داریم و مدام چرخ را از ابتدا اختراع می‌کنیم. اگر بدانیم در گذشته چه اتفاقی برای آنچه ما امروز می‌خواهیم به آن بپردازیم، رخ داده است، بی‌گمان اشتباهات گذشته را تکرار نمی‌کنیم یا حتی ممکن است برنامه‌هایی را که از قبل بوده و نتیجه مثبت داده است، ادامه دهیم و برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

محبوب خاطرنشان کرد: نکته دیگر پراکندگی و عدم تمرکز مراکز اسنادی است. درباره یک موضوع به‌ویژه در دوران معاصر، چندین آرشیو در ایران خدمات ارائه می‌دهند که یک پژوهشگر باید به‌صورت حضوری به همه آن‌ها مراجعه کند. اما اگر سامانه یکپارچه‌ای برای ارائه خدمات وجود داشته باشد یا حداقل امکان دسترسی برخط به این اسناد میسر شود، این سختی‌ها کمتر می‌شود.

رئیس اداره اسناد تاریخی کتابخانه آستان قدس رضوی، گفت: در کنار نگهداری از اسناد آستان قدس، اسناد اهدایی نیز در این مرکز نگهداری می‌شود. تعلق به آستان مبارک امام رضا(ع) باعث شده تا هر سال اهداگران میراث مکتوب اسناد خود را به این مرکز اهدا کنند که تاکنون ۴۰۰ هزار برگ سند به این مرکز اهدا شده و این اسناد به نام خود اهداگران ثبت و ضبط شده است.

محبوب اضافه کرد: به منظور باقی‌ماندن این میراث کهن در داخل این مرز‌و‌وم و برای جلوگیری از نابودی این اسناد، امر خرید اسناد قدیمی نیز در دستور‌کار آستان قدس رضوی است که تاکنون ۱۸۰ هزار برگ سند و عکس نیز از افراد خریداری شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->