آیت‌الله وحید خراسانی در دسته عزاداری حضور پیدا کرد + عکس امام حسن عسکری (ع) چگونه در حصار عباسیان برای عصر غیبت زمینه‌سازی کرد؟ وقتی صاحب‌خانه بهترین بهانه برای گریستن است معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: همه باید برای مشهد احساس مسئولیت کنیم شایعه فوت آیت‌الله وحید خراسانی تکذیب شد ترسیمگر راه آزادی | یادی از علیرضا مهدی‌زاده حکاک که در تظاهرات ضدطاغوت به شهادت رسید ۲ ویژگی تفکر در گفتار امام حسن عسکری (ع) امام عسکری(ع)؛ مبدع ماناترین راه و رسم انتظار | بررسی اقدامات امام عسکری(ع) برای ورود ایمن شیعه به عصر غیبت فرهنگ میزبانی مشهدالرضا (ع) از نگاه دوربین عکاسان | برگزاری نخستین جشنواره عکس «قدمت بر چشم» در مشهد اعلام‌ ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) گردهمایی بسیج ادارات خراسان رضوی برگزار شد | خدمت‌رسانی مستمر کارمندان بسیجی استان، از جنگ ۱۲ روزه تا دهه آخر صفر فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی ۲۸ آبان‌ماه برگزار می‌شود تولیت آستان قدس رضوی: ورود هیئات مذهبی به میدان خدمات اجتماعی، لبیک به سیره سیدالشهدا(ع) است مراسم بزرگداشت شهدای دولت در مشهد برگزار شد  شهدای ترور در جمهوری اسلامی؛ از سپهبد قرنی تا شهدای جنگ ۱۲ روزه ماجرای سوءقصد به سعید طوسی در مشهد چه بود؟ ارائه گزارش بنیاد شهید به مجلس درباره شهدای جنگ ۱۲ روزه در هفته آینده میزبانی حرم مطهر رضوی از ۳۵۰۰ زائر افغانستانی در دهه پایانی صفر نخستین مدرسه فصلی «فلسفه اخلاق» در مشهد برپا می‌شود بخش بین الملل بنیاد امام رضا(ع) به زودی تقویت می‌شود
سرخط خبرها

بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی

  • کد خبر: ۱۶۳۶۹۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۹
بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی
ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

رهبر معظم انقلاب در چند جا از جمله در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، فرمودند: «به گمان بنده، ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البته "حرکت انقلابی" یعنی خردمندانه و عاقلانه. معنای "انقلابی بودن"، بی هوا حرکت کردن و بی حساب حرکت کردن نیست».

چندنوبتی که رهبر معظم انقلاب موضوع ضرورت بازسازی ساختار فرهنگی کشور را در جلسات مختلف مطرح کرده بودند، شاید بنده هم مثل بسیاری از افراد دیگر این طور تصور می‌کردم که منظور ایشان موضوع ساختار اداری فرهنگی کشور است؛ یعنی بازسازی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی که خب از قدیم بسیار موضوع مطرح و مهمی بین اهل فرهنگ و مدیریت فرهنگی بود که این ناوگان و ساختار آشفته است و تداخل دارد و به یک بازسازی نیاز دارد.

اما آن چیزی که معظم له مطرح کردند و تبیین بیشتری که روی آن انجام دادند، معلوم شد که ایشان روی موضوع بسیار مهم تری دست گذاشته اند و به آن توجه دارند که اگر آن موضوع مهم‌تر بخواهد انجام شود،  راه حل، بازسازی ساختار اداری و نهادی دستگاه‌ها ذیل آن نیست؛ آن موضوع، ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

یعنی تشخیص اینکه ما به تبدیل چه گزاره‌هایی در زندگی اجتماعی خودمان نیاز داریم و دستگاه‌ها و سیاست گذاران فرهنگی لازم است به آن توجه و تمرکز کنند، به سمت ترویج آن پیش بروند و بعد به سمت تفهیمش.

مثلا موضوعی که از مدت‌ها قبل در شعار‌های حضرت آقا مطرح شده بود، موضوع قانون گرایی یا موضوع بسیار مهم اخلاق است. این گزاره ها، گزاره‌های بنیادین و مهمی هستند که اگر جامعه‌ای از آن برخوردار باشد، قائدتا می‌تواند بار سنگینی مثل تمدن سازی را بردارد. اگر که این گزاره‌ها جایگاهی در بین سبک زندگی و حیات اجتماعی مردمی نداشته باشد، بار‌های سنگینی مثل موضوع تمدن اسلامی را نمی‌توان از آن توقع داشت.

به نظر می‌رسد که این گزاره ها، سرانجام باید احصا و معلوم شوند و بعد در کنارش برنامه ریزی شود که چگونه باید در قبال این موضوعات رفتار کنیم.

این موضوع بسیار مهمی است که بر روی زمین مانده است و باید انجام شود. اصل مسئله اینجاست که فهم بشود ما چنین کاری باید انجام بدهیم و طبیعتا عزم جزمی به ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این موضوع ایجاد شود و در ادامه، دیگردستگاه‌ها نیز هماهنگ شوند و کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->