ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران عراقچی: پس از پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا، زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تعیین می‌شود سخنگوی گردان‌های قسام: ارتش اسرائیل با عملیات‌های ویژه مواجه خواهد شد پزشکیان در گفت‌وگو با بن‌زاید: امیدواریم برکات عیدقربان زمینه‌ساز گسترش صلح و برچیده شدن جنگ از منطقه باشد دیدار نوه امام خمینی(ره) با خانواده شهید سیدحسن نصرالله در بیروت واکنش وزیر کشور به قتل الهه حسین‌نژاد | وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی می‌شود مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در شمال غزه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان بر تعمیق روابط دوجانبه روسیه به ایلان ماسک پناهندگی می‌دهد ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

وزیر اقتصاد در عربستان مطرح کرد: آمادگی ایران برای اشتراک دانش فنی خود با اعضای بانک توسعه اسلامی

  • کد خبر: ۱۶۳۷۲۷
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸
وزیر اقتصاد در عربستان مطرح کرد: آمادگی ایران برای اشتراک دانش فنی خود با اعضای بانک توسعه اسلامی
وزیر اقتصاد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که ثمره تلاش‌ها، تجربیات و یافته‌های خود در حوزه‌های مختلف با کشور‌های عضو و با حمایت بانک توسعه اسلامی در چارچوب تعاملات اقتصادی ارزش‌آفرین به اشتراک بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی (IsDB) اظهار داشت: در ابتدا باید از مدیران بانک توسعه اسلامی تشکر کنم که موضوع بسیار مهم تقویت انتقال دانش جنوب-جنوب و مشارکت کشور‌های عضو و سایر حامیان جنوب-جنوب را در برنامه این دوره از اجلاس قرار دادند. دانش و پیشرفت فنی در نظریه‌های متاخر اقتصاد به عنوان عامل اصلی رشد اقتصادی قلمداد می‌شود و رشد و توسعه پایدار در گرو انتقال و تولید دانش و پیشرفت فنی است.

وی اضافه کرد: در قرون گذشته ملل مسلمان و کشور‌هایی که امروز تحت عنوان جنوب از آن‌ها یاد می‌شود، سهم بسیار بیشتری از امروز در تولید دانش، نوآوری و تولید در دنیا داشتند و به نوعی الگوی سایر دولت‌ها محسوب می‌شدند.  

وزیر اقتصاد افزود: ملل اسلامی مبدأ بسیاری از اختراعات و نوآوری‌ها در میان سایر ملت‌ها بودند و در حوزه‌هایی مثل ریاضیات، نجوم، شیمی، پزشکی و... سرآمد زمان خود بودند و همه این‌ها منشا تولید و قدرت اقتصادی آن‌ها شده بود. امروز نیز کشور‌های اسلامی و به طور مشخص بانک توسعه اسلامی که اساسا برای کمک به رشد و توسعه ملت‌های مسلمان تأسیس شده است، می‌بایست در جهت افزایش سهم کشور‌های اسلامی در تولید دانش و پیشرفت فنی بکوشند که نتیجه آن افزایش رشد اقتصادی و سهم آن‌ها از تولید کالا‌ها و خدمات در دنیا و در نهایت بهبود شاخص‌های توسعه آن‌ها خواهد شد.

خاندوزی تاکید کرد: یکی از اقداماتی که بانک توسعه اسلامی می‌تواند انجام دهد، تاسیس نهاد‌ها و ایجاد ابزار‌های مالی برای کمک به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و انتقال و بکارگیری دانش فنی در کشور‌های عضو است.

وزیر اقتصاد افزود: به طور مشخص تاسیس صندوق‌های خطر پذیر (venture capital fund) به صورت مستقل ذیل بانک و یا مشارکت و تامین مالی صندوق‌های خطر پذیر فعال در کشور‌های عضو در جهت ایجاد، بکارگیری و انتقال دانش می‌تواند کمک فراوانی کند.  

به گفته وی یکی دیگر از اقداماتی که بانک توسعه اسلامی می‌تواند در این راستا در دستور کار قرار دهد حمایت از شرکت‌های دانش بنیان کشور‌های عضو است.

خاندوزی افزود: این حمایت‌ها می‌تواند اعطای تسهیلات و تامین مالی مستقیم به این شرکت‌ها در راستای تقویت ساختار مالی و توانایی آن‌ها در فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه و بکارگیری دانش‌های فنی تولید شده باشد.  

وزیر اقتصاد تاکید کرد: علاوه بر این بانک می‌تواند در پروژه‌های مصوب تامین مالی در حوزه‌های مختلف، امتیازاتی برای شرکت‌های خصوصی کشور‌های عضو در مقایسه با سایر شرکت‌ها داشته باشد و در عین حال شروطی نیز برای انتقال دانش برای آن‌ها در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به ویژه در سال‌های اخیر با حمایت‌ها و البته محدودیت‌های بین المللی پیشرفت‌های چشمگیری در تولید دانش فنی، به طور مشخص در حوزه‌های فناوری‌های بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، هوا و فضا، دارو و تجهیزات پزشکی، رادیو داروها، سلول‌های بنیادی، نفت و گاز، سدسازی و... داشته و توانسته است انحصار کشور‌های پیشرفته را در حوزه تحقیقات و البته بکارگیری بشکند و منجر به تولید کالا‌های و خدمات با فناوری پیشرفته شود، تاکید کرد: من به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در اینجا بیان می‌کنم که ایران این آمادگی را دارد که ثمره تلاش‌ها، تجربیات و یافته‌های خود در این حوزه‌ها را با کشور‌های عضو و با حمایت بانک توسعه اسلامی در چارچوب تعاملات اقتصادی ارزش آفرین به اشتراک بگذارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->