مستند «پشت کوه‌های علی زنگی» ساخته علیرضا باغشنی اکران شد حضور دوباره «اوس موسی» در فصل هفتم سریال «پایتخت» نماهنگ معرفی مستند کوتاه «نصر من الله» + فیلم و زمان پخش برگزاری کارگاه نمایشنامه‌نویسی، در حاشیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) جمعه ۱۸ آبان، آزمون جامع فیلم‌سازی و عکاسی انجمن سینمای جوان برگزار می‌شود پیام تسلیت قالیباف به داود میرباقری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در ایستگاه پایانی + اسامی برگزیدگان لوکوموتیوران سینمای انقلاب | یادی از «امیر قویدل» هنرمند مشهدی، به بهانه پانزدهمین سالروز درگذشتش نگاهی به نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای سی وچهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) جزئیات بخش ادبیات جشنواره هنر‌های شهری مشهد ۱۴۰۴ اعلام شد محمدجعفر یاحقی: زبان فارسی می‌تواند دریچه ارتباط ما با دنیا باشد حماسه ملی ایرانیان از نگاه یک ژاپنی | درباره کتاب «از شفاهی تا کتبی» از کومیکو یاماموتو ویژه‌برنامه‌های تلویزیون در سالروز میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار + زمان پخش پخش آنلاین «خون گرم» هم‌زمان با روز پرستار صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ «داوود میرباقری»، کارگردان سریال سلمان فارسی، عزادار شد «منوچهر شاهسواری» دبیر جشنواره فیلم فجر شد | تفکیک بخش ملی و بین‌المللی «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» مینی‌سریال می‌شود داوران ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) معرفی شدند
سرخط خبرها

مدیر کل ارشاد خراسان رضوی: فردوسی ایرانیت را در کنار انسانیت قرار داد + فیلم

  • کد خبر: ۱۶۳۸۷۹
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
مدیر کل ارشاد خراسان رضوی: فردوسی ایرانیت را در کنار انسانیت قرار داد + فیلم
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فردوسی با شاهنامه سنت‌ها و آداب ایرانی را زنده نگه داشت و این موارد تعصب و عشق با این خاک را رقم زده است.

 به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسین‌زاده، امروز، ۲۴ اردیبهشت ماه، در همایش بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: فردوسی تنها داستان نگفته و حماسه‌سرایی نکرده، بلکه جای جای دیوان وی پر از حکمت و اندرز است. اینکه ادبا و دانشمندان قدیم ما قبل از نامشان عنوان حکیم می‌آمد از این جنس بوده است.

وی افزود: ما در خراسان بزرگ مفتخریم که مرزهای خراسان، مرزهای فعلی نیست که به واسطه اتفاقات ۲۰۰ سال گذشته به این محدودیت‌ها رسیده، بلکه فراتر از مرزهای جغرافیایی بوده و مرزهایی که فردوسی گسترده فراتر از این حرف‌ها است. فردوسی میراث عظیمی برای ما به جا گذاشته است.

حسین‌زاده بیان کرد: امسال از این زاویه می‌خواهیم به شاهنامه بپردازیم که فردوسی برای هویت ایرانیان در طول این هزار سال چه معجزه‌ای را رقم زده که اگر فردوسی نبود بسیاری از لغات در طول تاریخ از بین می‌رفت و زبان یکی از شاخه‌های هویت ملی است. اگر فردوسی نبود روحیه دلاوری و حماسی سربازان و سرداران این کشور دچار خدشه می‌شد و مرزها از آنچه امروز به عنوان ایران می‌شناسیم کوچک‌تر می‌شد و کشوری تکه‌پاره‌تر به ما می‌رسید.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فردوسی با شاهنامه سنت‌ها و آداب ایرانی را زنده نگه داشت و این موارد تعصب و عشق با این خاک را رقم زده است. هنر بزرگ فردوسی این است که ایرانیت را در کنار انسانیت قرار داد. حکیم توس آنچنان اثر گران‌سنگی به جا گذاشت که هنرمدان مختلف از او الهام گرفتند و شاخه‌های هنری را پربار کردند.

همایش امسال  بر بازشناسی نقش شاهنامه در هویت ملی متمرکز شد

در ادامه فرزاد قائمی، دبیر علمی همایش عنوان کرد: طراحی و ایجاد ساختار همایش فردوسی از آذر ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد. دانشگاه فردوسی در ۲۵ سال‌ گذشته در این روز میزبان نشست‌هایی با محوریت بزرگداشت فردوسی بود اما در همه سال‌ها ساختاری این چنین شکل نگرفته است. نقش استاد یاحقی در این همایش‌ها غیر قابل انکار است.

وی ادامه داد: با توجه به چنین نیازی امسال چنین ساختاری ایجاد کردیم تا همایش فردوسی صرفا علمی نباشد، بلکه جنبه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی آن را نیز در بربگیرد. با توجه به اهمیت شاهنامه در تکوین هویت ملی ایران و ضرورت بازنگری آن در عصر حاضر امسال همایش بر بازشناسی نقش شاهنامه در هویت ملی متمرکز شد. این همایش با پیشینه بیش از دو دهه و سابقه ۲۵ سال برگزاری تا امروز صاحب هویتی در شناسنامه علمی شده است. چنین پیشینه‌ای ساختار متمرکزی طلب می‌کرد که امسال شکل گرفته است.

قائمی خاطرنشان کرد: کمیته علمی همایش تصمیم گرفت دریافت مقالات را پس از برگزاری همایش تا ۱۰ مرداد ماه تمدید کند. در فاصله کمتر از دو ماه ۱۱۰ مقاله و چکیده مقاله دریافت شد که نسبت به سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است. از این ۱۱۰ مقاله، ۹۰ مقاله شامل متن کامل بود. جلسات علمی در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار و ۴۰ سخنرانی علمی در این دو روز ارائه می‌شود. اصلی‌ترین خروجی همایش، مقالات همایش بوده که در سه جلد، جلد نخست در ۱۵ تیرماه و جلد دوم و سوم در ۲۷ شهریورماه منتشر خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->