در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ورودی سد‌های خراسان رضوی نزدیک به صفر

  • کد خبر: ۱۶۳۸۸۵
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
ورودی سد‌های خراسان رضوی نزدیک به صفر
حجم بارندگی و ذخیره آب در خراسان رضوی به شکل نگران کننده‌ای کم شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اردیبهشت هم به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود و سهم دشت مشهد از بارندگی‌های بهاری این ماه تا‌به‌امروز فقط چیزی حدود چهارده میلی‌متر بوده است. این میزان بارندگی نه ورودی خاصی برای سد‌های مهم این شهرستان یعنی دوستی، طرق و کارده داشت و نه کام زمین‌های خشک این دشت را سیراب کرد. تنها عایدی این حجم بارندگی، آب‌گیری پانصد‌هزار‌متر‌مکعبی سد تبارک بود که با‌توجه‌به حجم خالی بیست‌میلیون‌متر‌مکعبی این سازه آبی، رقم شایان‌توجهی به حساب نمی‌آید و به معنایی فقط ۱.۵‌درصد این حجم را پر می‌کند.

مدیرعامل آبفای مشهد هرچند آمار و ارقام بالا را با ناراحتی بر زبان جاری می‌کند، خدا را هم شاکر است که همین مقدار بارندگی در روز‌های اخیر، هم فضای شهر را تلطیف کرده و هم به‌واسطه ایجاد برودت مقطعی دمای هوا، از میزان مصرف مشترکان کاسته است.
حسین اسماعیلیان در گفتگو با شهرآرا، میزان بارندگی مشهد را از ابتدای سال آبی جدید تاکنون، چیزی حدود ۸۲‌میلی‌متر ذکر می‌کند و می‌گوید: در وضعیت نرمال این عدد باید دست‌کم ۲۲۰ میلی‌متر باشد، اما با‌توجه به خشک‌سالی‌های پیاپی سال‌های اخیر، حجم بارش‌های دشت مشهد کار را به جایی رسانده که این دشت در بین سایر دشت‌های خشک استان هم وضعیت اسفناک‌تری پیدا کرده است.

کاهش ۷۰‌درصدی بارندگی‌های امسال

وی با اشاره به کاهش هفتاددرصدی بارندگی‌های امسال نسبت به دوره بلند‌مدت، می‌افزاید: حتی امسال نسبت به سال آبی گذشته که سال بسیار پرتنشی در حوزه تأمین آب بود، ۵۰‌درصد کاهش در بارندگی‌ها دیده می‌شود و همین موضوع نگرانی‌های متولیان تأمین آب را نیز تشدید می‌کند.

مدیر‌عامل شرکت آب‌و‌فاضلاب مشهد با بیان اینکه در سه سال اخیر از یک‌سو از منابع آب سطحی استفاده کردیم و از سوی دیگر آب چندانی وارد این مخازن نشده است، می‌گوید: اگر حجم همه سد‌های مشهد را در نظر بگیریم، موجودی آن‌ها چیزی حدود ۱۳‌درصد است که رقم بسیار ناچیزی به حساب می‌آید و در تابستان امسال با کسری ۳۱ تا ۳۲‌درصدی مواجه خواهیم شد.
او البته این را هم می‌گوید که سعی شده است با همکاری دستگاه‌هایی مانند شهرداری مشهد، اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش و برخی از دانشگاه‌های شهر با ورود برخی چاه‌های داخل مشهد به چرخه شرب از اضطرار وضعیت آبی این محدوده کاسته شود.

گذر از بحران تابستان با همراهی شهروندان

وی با تأکید بر اینکه بدون همراهی مردم در مدیریت مصرف، خروج از این شرایط شدنی نیست، ابرازخرسندی می‌کند: با وجود افزایش تعداد مشترکان و همچنین افزایش ۲۰‌درصدی مصرف غیرمسکونی، شهروندان مشهدی همت خوبی برای مدیریت مصرف داشتند و در مجموع شاهد کاهش ۷ درصدی مصرف آب در این شهر بودیم. با‌این‌حال با‌توجه‌به شرایط فعلی از شهروندان مشهدی و همچنین زائران بارگاه منور امام‌رضا (ع) این خواهش را داریم که در‌خصوص استفاده از آب شرب همراهی بیشتری داشته باشند تا بتوانیم از بحران تابستان امسال نیز عبور کنیم.

از مجموع تراز نرمال یک‌ونیم میلیارد‌مترمکعبی سد‌های خراسان‌رضوی و شهر مشهد، اکنون ذخیره‌ای حدود ۲۴۵‌میلیون مترمکعب وجود دارد که این دارایی فقط معادل ۱۵.۶‌درصد از حجم این سازه‌های بزرگ است. جالب اینجاست که سال گذشته این رقم چیزی نزدیک به ۴۵۳‌میلیون مترمکعب و ۲۸.۸‌درصد از حجم مخازن استان بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->