«هناس» به مناسبت سالروز شهادت داریوش رضایی‌نژاد روی آنتن شبکه نمایش می‌رود + زمان پخش استوری پژمان بازغی در واکنش به فوت مرحوم سعید راد + عکس پیام رئیس سازمان سینمایی به مناسبت درگذشت «سعید راد» نامه صریح وزارت فرهنگ و ارشاد به اداره کار خراسان‌رضوی بابت بازنشستگی خبرنگاران «ایستاده با گرگ» نامزد جایزه ویژه بخش مستند جشنواره روسیه شد حکایت مرد تن لش و گُنده غول‌های بیابان شاعر یا نویسنده نمی‌تواند مانند یک ربات به صورت مداوم، اثر تولید کند درباره بازی زنده یاد «سعید راد» در سریال های تلویزیونی «بک گراند» به شبکه نمایش خانگی آمد زمان تشییع زنده‌یاد «سعید راد» اعلام شد+ جزئیات کمک چهارونیم‌میلیون‌دلاری «جنیفر لوپز» به فلسطین ساخت سریال «پایتخت ۷» در چه مرحله‌ای است؟ «سکوت تلخ» آماده نمایش شد واکنش پرویز پرستویی به درگذشت «سعید راد» + عکس تصویری قدیمی از مرحوم سعید راد و فرزندانش + عکس «گردبادها» گیشه سینمای آمریکا را تصاحب کرد
سرخط خبرها

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور: آنچه فردوسی آغاز کرد امروز تداوم و استمرار دارد

  • کد خبر: ۱۶۳۹۳۵
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور: آنچه فردوسی آغاز کرد امروز تداوم و استمرار دارد
محمود شالویی گفت: آنچه فردوسی آغاز کرد امروز تداوم و استمرار دارد و امیدواریم در حوزه ادب، فرهنگ و هنر روز به روز بر ارزش و اهمیت آن افزوده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمود شالویی، امروز، ۲۴ اردیبهشت ماه، در همایش بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: هیچ تفاوتی میان شاعران نیست، نه تنها از پی هم آمدند، بلکه اندیشه‌های هم را نیز رونق و اعتلا بخشیدند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین ویژگی شاهنامه حماسه قهرمانی و پهلوانی است که این حماسه با حماسه عرفانی در هم می‌آمیزد و یکدیگر را به کمال می‌رسانند. اگر بخواهیم مهم‌ترین نقش فردوسی را بیان کنیم باید بگوییم حماسه پهلوانی را با عرفانی پیوند داد و این دو در یکدیگر در آمیختند تا آنچه مطابق اندیشه متعالی است به ما رخ بنمایاند.

شالویی عنوان کرد: فردوسی با برخی اشعار خویش چنان ذوق و ذائقه‌ای در شاعران بعد خویش برانگیخت که آن‌ها را به تامل و نگاه نو تحریک کرد. داستان رستم و سهراب را ۲۰۰ سال بعد مولوی به گونه دیگری روایت کرده است. از قرن دوم هجری به بعد با ترجمه آثار یونانی به زبان عربی و برگردان آن به زبان فارسی و پیدایش نهله‌های فکری آهسته آهسته چنان این پله‌ها را طی کرد که در اندیشه‌های شاعرانی که حکیم بوده‌‌اند وارد شده است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه درباره فردوسی اولین صفتی که بیان می‌شود، حکیم بودن است، آنگونه که ابراهیم از خدا می‌خواهد، تصریح کرد: حکیم را برای فردوسی آوردند نه چون لقمان بعد از اسمش بلکه قبل از نام او. سنایی و نظامی نیز چنین توصیفاتی دارند. آنچه مهم بوده و قابلیت برداشت دارد این است که بدانیم آیا آنچه فردوسی و نظایر او گفته‌اند برای زمان خویش بوده یا امروز. امروز بیش از هر زمان دیگری به چنین معارفی نیاز مبرم داریم.

وی بیان کرد: شهر مقدس مشهد شهری است که با چنین بزرگانی در هم آمیخته، از امام رضا(ع) که سرسلسله همه اهل معرفت هستند تا بزرگانی چون فردوسی که در این دیار حضور دارند. آنچه فردوسی آغاز کرد امروز تداوم و استمرار دارد و امیدواریم در حوزه ادب، فرهنگ و هنر روز به روز بر ارزش و اهمیت آن افزوده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->