به گزارش شهرآرانیوز، عیسی زارعپور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت با بیان اینکه امروز روز جهانی ارتباطات است و جا دارد این روز را به همه تلاشگران صنعت ارتباط و فناوری کشور و کسانی که در بخش خصوصی و دولت، نخبگان و شرکتهای دانشبنیان فعالند و همچنین اصحاب رسانه تبریک بگویم، اظهار داشت: امروز ما شاهد افتتاح پروژههای متعدد ملی با حضور رئیس جمهور خواهیم بود. امروز یکی از مهمترین پروژههایی که کلید خواهد خورد افتتاح مرحله نخست پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها است که در این مرحله سه میلیون خانوار تحت پوشش قرار میگیرند که شامل ۱۰۰ شهر است.
به گفته وزیر ارتباطات، از تعداد ۱۰۰ شهری که در مرحله نخست تحت پوشش قرار میگیرند، ۱۰ شهر بالای ۷۰ درصد پوشش فیبرنوری دارند و از امروز خدماتدهی در این شهرها به مردم آغاز میشود.
زارعپور افزود: برنامهریزی کردهایم که تا پایان سال ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار از آن ۲۰ میلیون خانواری که قرار است ظرف سه سال تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرند، به شبکه فیبرنوری متصل شوند. توسعه شبکه فیبر نوری اینترنت ثابت زیرساخت توسعه کشور در چند دهه آینده است؛ فارغ از اینکه سرویس داخلی یا خارجی میخواهد در کشور فعالیت کند اگر ما شبکه پرسرعت و با کیفیت در کشور نداشته باشیم، این امکان میسر نیست.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: با این کار هم ظرفیت ارتباطات ثابت کشور و هم کیفیت آن را به نحو قابل ملاحظهای افزایش مییابد و هم منجر به افزایش کیفیت و سرعت ارتباطات همراه خواهد شد.
زارعپور تصریح کرد: توسعه شبکه فیبر نوری بار را از روی ارتباطات همراه بر میدارد به طوری که با توسعه شبکه فیبر نوری در همه جای شهرها و روستاهای کشور، بیتی اسها و آنتنهای ارتباطات سیار از این طریق به شبکه متصل میشوند که میتوانند حداکثر سرعتی که در استانداردها آمده است را به مردم ارائه دهند. وزارت ارتباطات این طرح را به شکل شفاف در معرض قضاوت عمومی قرار داده است و از طریق پایگاه اینترنتی IRANFTTX.IR مردم میتوانند نقاط تحت پوشش را ببینند و اگر محل زندگی آنها تحت پوشش این شبکه بود، در همان پایگاه درخواست خود را برای استفاده از آن ارایه دهند.
به گفته وی، اپراتورها مکلف هستند ظرف یک ماه این سرویس را برای مردم فراهم کنند و اگر هم محله مورد نظر تحت پوشش فیبرنوری نیست، برنامه زمان بندی برای تحت پوشش قرار گرفتن آن را ارایه کنند.
وزیر ارتباطات از مردم ساکن در شهرهایی که هنوز تحت پوشش این شبکه قرار نگرفتهاند، خواست صبوری کنند، زیرا در حالت عادی اجرای این طرح حداقل هفت تا هشت سال طول میکشد، اما وزارت ارتباطات میخواهد در سه سال آینده این امکان را برای همه مردم فراهم کند و قول داد که این وزارتخانه و اپراتورهای ارتباطی تلاش خود را به کار ببندند تا این کار به سرعت در کشور انجام شوند.
زارعپور در خاتمه خاطرنشان کرد: تاکنون هشت شرکت پروانه لازم را برای همکاری دریافت کرده و در سراسر کشور کار را آغاز کردهاند.