ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد ویدئو| بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای محمدجواد ظریف چیست؟ جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است
سرخط خبرها

علی‌اکبر احمدیان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی را بیشتر بشناسیم

  • کد خبر: ۱۶۵۵۱۴
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۲
علی‌اکبر احمدیان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی را بیشتر بشناسیم
سردار احمدیان پس از انتصاب در مرکز راهبردی سپاه با حکم فرمانده معظم کل قوا موفق شد همان نوآوری و خلاقیت گذشته را بر تحقق مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر تحقق کامل مردم‌سالاری دینی متمرکز کند و با اتکا به ظرفیت‌های عظیم ملت ایران در مجموعه‌های دانش‌بنیان نهاد مردمی پیشران را شکل دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان در حکمی سردار دریادار پاسدار «علی اکبر احمدیان» را به دبیری شورای‌عالی امنیت ملی منصوب کرد. همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای اصل یکصد و هفتاد و ششم قانون اساسی با صدور حکمی علی اکبر احمدیان را به نمایندگی خود در شورای‌عالی امنیت ملّی منصوب کردند.

در ادامه خلاصه‌ای از زندگی و سوابق دریادار پاسدار علی اکبر احمدیان را مرور می‌کنیم:

سردار احمدیان از سال ۱۳۸۶ تاکنون، ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران را برعهده دارد. دریادار علی اکبر احمدیان در سال ۱۳۴۰ در شهرستان شهر بابک استان کرمان در یک خانواده فرهنگی متولد شد. در دوران دبیرستان، در شهر کرمان ضمن فعالیت‌های انقلابی، همواره رتبه ممتاز درسی را از آن خود کرد.

همزمان با پیروزی انقلاب در گروه پزشکی دانشگاه تهران قبول شد، اما با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۵۹، تحصیل را رها کرده و با طی دوره آموزش‌های نظامی به عنوان بسیجی رزمنده و تکور به همراه جمعی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) در جبهه‌های بستان، دهلاویه و سوسنگرد به دفاع از انقلاب و میهن اسلامی پرداخت.

در سال ۶۰ همزمان با اوج گیری فعالیت‌های گروهک موسوم به اشرف دهقان در بندرعباس که نقش محوری در تامین مایحتاج کشور و جنگ داشت، از سوی مسئولین وقت، شهید حاج داود کریمی و شهید کلاهدوز به همراه ۲ تن از دوستان خود به بندرعباس اعزام شد و به ختم غائله این گروهک همت گماشت.

وی با شروع عملیات فتح المبین در این عملیات شرکت کرد و پس از آن با توجه به سوابق موفق در سازماندهی سپاه بندر عباس، با ابلاغ فرمانده وقت کل سپاه، مسئولیت سازماندهی و هماهنگی و تعیین فرماندهان و شورای فرماندهی منطقه ۶ سپاه در استان‌های بندرعباس، کرمان و سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت و پس از آن به ریاست ستاد این منطقه منصوب شد و در همین دوران در عملیات خیبر، والفجر مقدماتی و والفجر ۳ حضور یافت.

از سال ۶۳ با تشکیل مناطق و قرارگاه‌های بزرگ ۵ گانه سپاه به ریاست ستاد منطقه ۴ و قرارگاه نوح منصوب شد. این قرارگاه شامل استان‌های فارس، بوشهر، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و یزد در کنار لشگر‌های ۴۱ ثار الله، ۱۹ فجر، تیپ ۱۸ الغدیر، احمدبن موسی، امیر المومنین، کوثر و المهدی بود و در همین مسئولیت در عملیات بدر شرکت کرده و همزمان با کار و عملیات در حوزه دریایی نیز آشنا شد.

در سال ۱۳۶۴ و با صدور حکم تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل نیرو‌های سه‌گانه سپاه به ریاست ستاد نیروی دریایی سپاه منصوب شد و در همین مسئولیت با شرکت در عملیات‌های کربلای ۳ و ۴ و حضور در خورعبدالله و شمال خلیج فارس، تجارب جدی‌تری در حوزه دریایی کسب کرد. در طول مدت باقیمانده تا پایان جنگ تحمیلی، وی از جمله کسانی بود که در ایده ایجاد یک نیروی دریایی جدید و بدیع و همچنین عملیات دریایی مقابله به مثل نقش اساسی ایفا و در بسیاری موارد شخصاً در عملیات مقابله به مثل ایفای نقش کرد.

سردار احمدیان، همچنین مسئولیت طراحی و اجرای مانور بزرگ دریایی شهادت را به عهده داشت و این چنین بود که وی تا پایان دفاع مقدس  به سراغ ادامه تحصیل نرفت و صرفاً پس از پایان جنگ به شکل پاره وقت تحصیلات خود در رشته دندانپزشکی را پی گرفت و مفتخر به دریافت دکترا شد.

احمدیان پس از پایان جنگ تحمیلی به سمت جانشین فرماندهی نیروی دریایی سپاه (در زمان تصدی دریادار شمخانی) منصوب شد و به تئوریزه کردن تجارب بزرگ دریایی دفاع مقدس خصوصاً مقابله با ناوگان متجاوز آمریکا همت گماشت و از جمله معماران اصلی نیروی دریایی جدید و بدیع سپاه که بر مبنای ایده‌های انقلاب شکل گرفته بود و همچنین از اولین نظریه پردازان ایده دفاع نامتقارن بود.

در همین دوران و در دو رزمایش بزرگ سپاه فرماندهی یکی از قرارگاه‌ها را برعهده داشت و پس از آن از سوی فرماندهی معظم  کل قوا به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه منصوب شد.

وی در این مسئولیت فرصت یافت ایده دفاع نامتقارن که در نیروی دریایی آغاز شده بود، به اوج رسانده و ظرفیت‌های اساسی را برای مقابله با تهدیدات قدرت‌های بزرگ در نیروی دریایی سپاه را پایه گذاری کند.

حضور مستمر احمدیان در نیروی دریایی سپاه از پایین‌ترین سطح تا عالی‌ترین مدارج و نقش محوری در طراحی شکل‌گیری، گسترش، تجهیز و انتظام آموزشی و تخصصی نیرو در کنار تبحر و مهارت وی در موضوعات تخصصی، اشراف وی در موضوعات تخصصی همچون شناوری و موشکی، در بهینه سازی سیستم دفاعی نیرو‌های مسلح در عرصه دریا، مثال زدنی و نقش ماندگاری از او در تاریخ دریایی کشور به یادگار گذاشته است.

وی در این دوران، همچنین در نقش قرارگاه خاتم دریایی ۲، فرماندهی رزمایش‌های مشترک نیرو‌های دریایی و هوایی ارتش و سپاه را برعهده داشت و به دلیل توانایی در ایجاد وحدت و همدلی بین نیرو‌های مسلح و ایجاد وحدت فرماندهی موثر مورد تشویق فرمانده کل قوا قرار گرفت.

احمدیان از سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس ستاد مشترک سپاه از سوی حضرت آیت الله خامنه‌ای منصوب شد. حضور وی در این مقطع تحول عظیمی در ساختار اداری و توانایی سازمانی سپاه در ابعاد مختلف به وجود آورد به گونه‌ای که بار‌ها از سوی رهبر انقلاب مورد تشویق قرار گرفت.

احمدیان در مسئولیت ستاد مشترک سپاه علاوه بر تلاش برای تعمیم رویکرد نامتقارن تجربه شده در نیروی دریایی به کل سپاه، طرح عظیم تحول سازمانی سپاه را تهیه و پس از تصویب فرمانده کل قوا، زمینه اجرایی کردن آن را فراهم کرد و در اجرای این طرح، اهتمام فراوانی نمود به گونه‌ای که پس از گذشت ۵ سال از مسئولیت او، سپاه ورود به مرحله جدید را تجربه کرد و امروز پراکندگی سازمانی که میراث ضرورت‌های زمان جنگ تحمیلی بود جای خود را به انسجام و انضباط داده است.

این فرمانده ارشد سپاه با بهره‌گیری از ذهن منظم و قدرت خلاقیت خود و با ۲۲ سال تجربه مدیریت در بخش‌های مختلف نظامی، پیش از ورود کشور به تدوین و طراحی چشم‌انداز ۲۰ ساله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، چشم‌انداز ۱۰ ساله سپاه را گردآوری و با نیرو‌های متخصص سپاه تدوین کرد. این برنامه دارای دو مقطع ۵ ساله است و اجرای برش اول آن از سال ۸۰ و ۵ ساله دوم، همزمان با اجرای برنامه ۵ ساله چهارم کشور، نقش مهمی در انسجام بخشی به سازمان و بهره‌گیری بهینه از منابع سپاه داشته است. این چشم‌انداز به صورت کتاب‌های متعدد و مشخص کردن اولویت‌های هر بخش از سپاه، در اختیار مراکز مربوطه قرار گرفته است و برای نظارت بر حسن اجرای آن، ساز و کار‌های لازم پیش بینی و صد‌ها جلسه توجیهی با حضور احمدیان برگزار شده است.

هیچ کس در سپاه تردید ندارد که این مرحله حساس با مدیریت علمی، تبحر، جدیت و ذهن انتظام یافته ریاست ستاد مشترک سپاه در دوران مسئولیت وی در برنامه‌ریزی دنبال شده است.

همچنین در ادامه تحول بنیادین سپاه به منظور استمرار این پیشرفت و نهادینه سازی آن در بخش آموزش سپاه، سردار احمدیان به مدت نزدیک به ۲ سال با حفظ سمت، مسئولیت فرماندهی دانشگاه امام حسین را برعهده داشت و تحول بنیادین در این دانشگاه را پایه‌گذاری کرد که در این خصوص نیز مورد تشویق فرمانده کل قوا قرار گرفت.

وی علاوه بر دکترای دندانپزشکی، فارغ‌التحصیل دکترای مدیریت راهبردی از دانشگاه عالی دفاع ملی (در سال ۱۳۹۳) و از نظریه‌پردازان این عرصه به‌شمار می‌رود.

 احمدیان همچنین در سال ۱۳۸۶ با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی، عهده‌دار سمت "ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" شد.

حضور وی در ریاست مرکز راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان از قدرت بالای مدیریت راهبردی سردار احمدیان دارد. سردار احمدیان از جمله سرداران سپاه است که همواره نام او را با تحول و پیشرفت در بخش‌های مختلف بویژه ترسیم چشم انداز در سپاه مترادف می‌دانند.

سردار احمدیان پس از انتصاب در مرکز راهبردی سپاه با حکم فرمانده معظم کل قوا موفق شد همان نوآوری و خلاقیت گذشته را بر تحقق مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر تحقق کامل مردم‌سالاری دینی متمرکز کند و با اتکا به ظرفیت‌های عظیم ملت ایران در مجموعه‌های دانش بنیان نهاد مردمی پیشران را شکل دهد؛ و برای موضوعات راهبردی کشور مانند آب، غذا، کشاورزی و... از درون مردم ایده و راه‌حل کشف و خود آن‌ها را برای تبدیل ایده به محصول نهایی حمایت نماید که دستاورد‌های عظیمی همچون دستیابی به بهترین و پیشرفته‌ترین طرح دنیا در حوزه بهره‌وری کشاورزی و کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب و همچنین دستاورد‌های مهم دیگری در حوزه سلامت، دارو و انرژی و موارد متعدد دیگری را با اتکا و شکوفاسازی ظرفیت‌های مردم به ارمغان آورده است.

علی اکبر احمدیان همچنین در ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۱ با حکم رهبر معظم انقلاب به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->