برق در مشهد هر روز قطع می‌شود! + فیلم بنویسیم سیب، بخوانیم موز ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۲ میلیونی «ری‌را» قیمت لبنیات خودسرانه افزایش یافت | بلاتکلیفی در بازار لبنیات ادامه دارد افت قیمت دینار عراق در بازار آزاد و افزایش نرخ رسمی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) + جدول چرا قیمت دلار و سکه در بازار امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) ریزش کرد؟ خاموشی‌ها در مشهد ۴ تا ۶ روز در هفته | جدول جدید خاموشی برق در مشهد اعلام شد + آدرس سایت بازار بی سکان، معیشت بی قرار خروج سهام‌داران حقیقی باوجود سبزپوشی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴ تا چه زمانی ادامه دارد؟ اسامی ادارات پرمصرف شهر تهران اعلام می‌شود علت تغییر برنامه قطعی برق در مشهد چیست؟ | از فردا (۳۰ تیر ۱۴۰۴) جدول جدید خاموشی‌ها اعلام می‌شود ضرب‌الاجل ۲ماهه وزارت راه به ایستگاه‌ها و قطار‌ها برای ارائه خدمات به معلولان والی هرات: خط آهن خواف-هرات در سال جاری افتتاح می‌شود | امارت اسلامی افغانستان کشت و تجارت تریاک را به صفر رسانده است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | تداوم نوسان دلار در کانال ۸۷ هزار تومان رئیس اتاق تجارت هرات در مشهد: هرات آمادگی میزبانی از سرمایه‌گذاران ایرانی را دارد تصویب تجهیز و حفر ۱۰۰ حلقه چاه برای تأمین فوری آب مشهد ریزش قیمت طلا به کمتر از مرز ۷ میلیون تومان در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) فروش فوری محصول سایپا در راستای حمایت از مشاغل از صبح امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هزینه نجومی ساخت مسکن در تهران | متری ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان ناقابل! سبد معیشت کارگری در مرز ۵۰ میلیون تومان | دستمزد روزانه کارگران پول یک کیلو برنج است رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: خط ریلی بین روزنک و شمتیغ می‌تواند اقتصاد افغانستان را از طریق ایران به اروپا و فراتر وصل کند مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری می‌شود + جزئیات صعود بیشتر بیت‌کوین با تضعیف دلار (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هشدار جدی به پرمصرف‌های برق | اعمال محدودیت در انتظار مشترکان پرمصرف‌ فروش متری مسکن راهی برای خانه‌دارشدن است؟ جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری اعلام شد کدام میوه‌ها در مشهد گران و کدام ارزان شدند؟ (۲۹ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا «یارانه نقدی» تغییر می‌کند؟

  • کد خبر: ۱۶۵۷۲۴
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
آیا «یارانه نقدی» تغییر می‌کند؟
یک سال از افزایش یارانه نقدی می‌گذرد و حالا وزیر اقتصاد خبر داده که قرار است به زودی بسته یارانه‌ها اصلاح شود. اما این اصلاحات چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، سال گذشته بود که یارانه نقدی و معیشتی حذف شد و دولت تصمیم گرفت همه یارانه‌ها را در قالب یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی پرداخت کند.
اما امروز وزیر اقتصاد خبر جدیدی درباره یارانه‌ها داده و گفته «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال تدارک اصلاحیه‌ای روی بسته یارانه سال گذشته است که هر وقت نهایی شود توسط وزیر تعاون یا بنده اعلام می‌شود.».

اما این اصلاحات یارانه‌ای چیست؟ آیا قرار است مبلغ یارانه‌ها مجددا تغییر کند و یا قرار است کالابرگ جایگزین یارانه‌ها شود؟

مدت‌هاست که مردم قدرت خرید خود را بر مبنای یارانه‌ها می‌سنجند. سال گذشته و همزمان با افزایش مبلغ یارانه قیمت دلار در بازار آزاد ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود و ارزش دلاری یارانه نقدی، حدود ۱۶ دلار می‌شد. امسال که مساله اصلاح یارانه‌ها مطرح شده قیمت دلار در بازار آزاد حداقل دو برابر سال گذشته است و ارزش دلاری یارانه هم به نصف این عدد رسیده است؛ یعنی ۸ دلار.

پس اولین گمانه‌ای که به ذهن می‌رسد این است که اصلاح یارانه‌ها می‌تواند به معنای افزایش رقم آن باشد. اما بررسی بودجه سال گذشته نشان می‌دهد دولت امسال هیچ برنامه‌ای برای افزایش یارانه‌های نقدی ندارد و هیچ مبلغی در بودجه برای این افزایش در نظر گرفته نشده است.

کالابرگ جایگزین یارانه نقدی می‌شود؟

گمانه دوم این است که دولت می‌خواهد کالابرگ را جایگزین یارانه‌های نقدی کند. این مساله‌ای است که از سال گذشته تاکنون بار‌ها تایید و تکذیب شده است. اما در آخرین گزارش‌ها مقامات دولتی اعلام کردند که دولت قرار است اعتبار یارانه نقدی را در کارت سرپرستان خانوار واریز کند و این خود خانوار‌ها باشند که انتخاب کنند با یارانه نقدی خود کالا بخرند و یا مبلغ آن را برداشت کنند.

اما به نظر می‌رسد که تمایل دولت این است که افراد را به سمت دریافت کالابرگ سوق دهد و متقاضیان دریافت یارانه نقدی را کاهش دهد. پس اصلاح یارانه‌ها می‌تواند شامل مشوق‌هایی برای دریافت سبد کالا به جای یارانه نقدی باشد. یعنی کالا‌های سبد کالابرگ با قیمتی عرضه شود که مردم را به خرید کالا تشویق کند و نه برداشت نقدی مبلغ واریزی.

گمانه سومی که مطرح می‌شود این است که دولت می‌خواهد لیست یارانه‌بگیران را تغییر دهد. در چند ماه گذشته هر بار واریز یارانه نقدی، انتقاد عده‌ای از مردم را به همراه داشته است. عده‌ای می‌گویند یارانه آن‌ها کاملا قطع شده که نشان می‌دهد بر اساس محاسبات جدید این گروه‌ها جزو دهک نهم و دهم محاسبه شده‌اند.

عده دیگری هم می‌گویند یارانه ۴۰۰ هزار تومانی آن‌ها به ۳۰۰ هزار تومان رسیده که نشان می‌دهد این گروه‌ها از دهک اول تا سوم جدا شده و وارد دهک چهارم تا هشتم شده‌اند. حالا ممکن است دولت بخواهد لیست یارانه‌بگیران را تغییر دهد و تعداد مشمولان را کم کند. البته این سناریو چندان قوی نیست. فعلا باید منتظر ماند و دید ماجرای اصلاح یارانه‌ها چیست و شامل چه مواردی می‌شود.

منبع: ایران جیب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->