تعمیرات نیروگاه‌ها از خروج بیش از ۸ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌کند بررسی قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فلفل ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان شناسایی ۶ هزار مشترک برق پرمصرف تجاری در خراسان‌رضوی | قطعی برق ۴۰۰ اداره پرمصرف (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد علت تأثیرپذیری بازارهای مالی از مذاکرات چیست؟ قسط وام ودیعه مسکن ماهانه چقدر است؟ بانک‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۴، در روزهای پنجشنبه تعطیل شدند منتظر افزایش قیمت موبایل و خودروهای وارداتی باشیم؟ | بررسی تأثیر ضمانت‌نامه بانکی بر واردات خودرو و موبایل تأکید وزارت صمت بر ممنوعیت واردات کالا‌های خارجی مشابه تولید داخل شعب کشیک بانک‌ها روزهای پنجشنبه دایر است استاندار خراسان رضوی: گسترش فیبر نوری در مشهد عقب مانده است وزیر نیرو: برق را ۵۰۰۰ تومان می‌خریم ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم! بیانیه همایش سیاست‌های پولی: نظارت بر هزینه‌ها و کاهش رانت جویی ضروری است برق مشترکین پرمصرف خانگی و تجاری در خراسان رضوی محدود می‌شود (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جدیدترین قیمت دناپلاس افت ۴ تا ۹۰ میلیونی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ، شیائومی و آیفون (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول حرکت به سوی صادرات صنایع‌دستی از خراسان رضوی کلید خورد + فیلم تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه تولید داخل متوقف شد تفاوت قیمت میلگرد آجدار و ساده؛ کدام مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ نرخ مالیات پرسودترین شرکت‌ها فقط صفر تا ۱۰ درصد بوده است شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را شکست | رشد ۳۶ هزار واحدی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برای خرید عرضه اولیه «مهر» چقدر نقدینگی لازم است؟ برق ۱۳۸ بانک و اداره پرمصرف در مشهد قطع شد | بانک‌ها در صدر ادارات پرمصرف  ثبت‌نام بیش از ۹۳ هزار مستأجر برای وام ودیعه مسکن | فقط ۵۲ فقره پرداخت شده است طلا و سکه در بازار مشهد گران شد | ورود طلا به کانال جدید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تجارت ریلی خراسان رضوی روی ریل رونق قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۳ هزار تومان جا خوش کرد با ۲۰۰ میلیون تومان رهن در کدام مناطق مشهد می‌توان آپارتمان اجاره کرد؟ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کمبود نیروی کار از عوارض قرارد‌ادهای موقتی کار است

  • کد خبر: ۱۶۵۹۹۰
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
کمبود نیروی کار از عوارض قرارد‌ادهای موقتی کار است
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: عدم امنیت شغلی در کیفیت کالا هم تاثیرمستقیم دارد. قراردادها به صورت سه ماه و ۶ ماه باعث می‌شود کارگرعرق به کار نداشته باشد و دغدغه‌مند باشد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، قرارداد‌های های کوتاه مدت که همیشه به عنوان اینکه امنیت شغلی کارگر را در خطر می‌اندازد در بسیاری از مشاغل دائمی مطرح است. روند کاری کارگاه‌ها به سمتی در حال حرکت است که در آن‌ها عقد قرارداد بصورت یکساله بسته نمی‌شود و کارگری که ۱۵ یا ۲۰ سال سابقه کار دارد در واحدی را دارد، قرارداد کاری اش ۳ تا ۹ ماه است.  کارفرما هم خیال خود را راحت می‌کند که هر موقعی که نیاز نداشت، بتواند کارگر را از آن واحد اخراج کند.

به گفته کارشناسان، قرارداد‌های کوتاه مدت مشکلات بسیاری را برای کارگران ایجاد کرده و گاهی اوقات سبب می‌شود تا توسط کارفرما‌ها مورد تهدید قرار گیرند. بطوریکه متاسفانه بیش از ۹۷ درصد از قرارداد‌های اینگونه منعقد می‌شوند و بصورت سفید امضا، یک ماهه و بعد از مدت است یعنی کارگر سه ماه کار کرده است و هیچ قراردادی با وی بسته نمی‌شود و در ماه چهارم این قرارداد بصورت ۴ ماهه با یک ماه فرصت عقد می‌گردد.

 این موضوع هم مورد تاکید است که مگر عقد اجاره مسکن سه یا شش ماهه است که در قرارداد‌های کاری اینگونه عمل می‌شود. عقد اجاره مسکن بصورت یکساله است و متأسفانه اجرای قرارداد‌های موقت سبب شده است تا امنیت شغلی کارگران به طور کامل از بین برود.

قرارداد‌های کوتاه مدت مشکلات بسیاری همچنین برای کارگران ایجاد کرده و گاهی اوقات سبب می‌شود تا توسط کارفرما‌ها مورد تهدید قرار گیرند. متاسفانه بیش از ۹۷ درصد از قرارداد‌ها اینگونه منعقد می‌شوند و بصورت سفید امضا، یک ماهه و بعد از مدت است یعنی کارگر سه ماه کار کرده است و هیچ قراردادی با وی بسته نمی‌شود و در ماه چهارم این قرارداد بصورت ۴ ماهه با یک ماه فرصت عقد می‌گردد. در قرارداد‌های موقت انواع و اقسام سوء استفاده‌ها از کارگر صورت می‌گیرد که این ایراد فاحش و آسیب زننده در تبصره دو ماده هفت است که باید اصلاح شود.

قراردادهای موقت از نبوغ و ابتکار کارگر جلوگیری می کند

هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار  در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در این باره گفت: عدم امنیت شغلی در کیفیت کالا تاثیرمستقیم دارد. قرارداد به صورت سه ماه و ۶ ماه باعث می‌شود کارگرعرق به کار نداشته باشد و دغدغه‌مند باشد. واین عاملی است که جلوگیری از نبوغ و ابتکار کارگر می‌کند ودر  توسعه کارگاه تاثیر می‌گذارد.

به گفته وی، این قرارداد‌ها باعث می‌شود کارفرما‌های ما هم دچار مشکل شوند و امنیت شغل هم به خطر بیافتد. کارفرما با هزینه‌های هنگفتی که برای برپایی یک کارگاه انجام می‌دهد به امید اینکه کار پابرجا بماند. اما وقتی کارگرحقوقش تامین نشود و قراردادش موقت باشد به شدت ماندگاریش کاهش می‌یابد. در نتیجه کارگاه و سرمایه کارفرما مورد مخاطره قرار میگیرد.

ابوی در ادامه افزود: درشرایط کنونی کارفرمایان به شدت دنبال نیروی کار به خصوص فنی و متخصص هستند که این کمبود نیرو عوارض همین قرارد‌های موقتی کار است. در سال گذشته با مذاکراتی که با وزارت کار داشتیم پشنهاد شد اگر کارگری چهار سال است که در یک کارگاه قعالیت دارد و قرادادش موقتی است باید به عنوان کارگر دائم تلقی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->