به گزارش شهرآرانیوز، آرش زرهتن لهونی از تصویب جزئیات لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.
نماینده مردم پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی و اورامانات در مجلس با بیان اینکه کلیات این لایحه سه هفته قبل در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شد، ادامه داد: در این سه هفته سپری شده برای تدوین جزئیات لایحه فوق جلسات متعددی با حضور نمایندگان دستگاههای ذی ربط برگزار شد و نهایتا امروز خروجی بررسیهای صورت گرفته در کمیته فوق، با حضور وزیر کشور بررسی شد و نهایتا جزئیات این لایحه در کمیسیون به تصویب رسید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تقریبا عمده پیشنهادات نمایندگان در لایحه دولت گنجانده شد، بیان کرد: این پیشنهادات با یک تغییرات جزیی در کمیسیون تصویب شد و مقرر شد بعد از یک هفته این لایحه به صحن مجلس ارائه شود.
وی با اشاره به مزایای لایحه فوق و تاثیر آن در تجارت مرزنشینان تاکید کرد:متاسفانه وضعیت اشتغال در مناطق مرزی، وضعیت خوبی ندارد. به دلیل مشکلاتی که در مناطق مرزی داریم آمار بیکاری در این مناطق بالاست و نیاز است تا مشوق و امتیازاتی به ساکنین مناطق مرزی داده شود.
نماینده مردم پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی و اورامانات در مجلس تاکید کرد: ما در این لایحه معافیت حقوق ورودی کالا را مدنظر قرار دادیم تا به صورت پلکانی افزایش پیدا کند. همچنین ما در این لایحه تخفیف ۵۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده را در نظر گرفتیم، البته پیشتر این موضوع در لایحه دولت ۹ درصد بود یعنی ۵ درصد از ۹ درصد مشمول تخفیف قرار گرفته بود و با این حال در این لایحه ۵۰ درصد پیش بینی شده است.
وی تاکید کرد: مطمئنا با تصویب نهایی این لایحه در صحن، کالا وارد کشور میشود. همچنین ما مازاد بر کولبرانی که توسط وزارت کشور شناسایی خواهند شد، همه سرپرستان خانوار فاقد شغل در شهرستانهای مرزی از این امتیازات بهرهمند شوند. بنا هست این خانوارها به میزان مشخصی به عنوان مثال پیرو پیشنهادی به میزان ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در ماه، کالا را بدون پرداخت حقوق گمرکی به صورت انفرادی از معابر مشخص شده وارد کشور کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: مابه التفاوت واردات در این بخش برای سرپرستان خانوار حتما میتواند به اقتصاد و معیشت خانوارهای مرزی کمک کند. به دلیل اینکه کالاهای وارداتی به شهرستانهای مرزی فقط از طریق همراه مسافر امکان خروج دارد، حضور مسافرین و گردشگران در شهرستانهای مرزی حتما اقتصاد محلی مناطق مرزی ما را بهبود خواهد بخشید.