به گزارش شهرآرانیوز - رویداد WWDC ۲۰۲۳ بالاخره میزبان رونمایی از هدست اپل ویژن پرو شد. اپل میگوید کاربران میتوانند این دستگاه را با دستان، چشمها و فرمانهای صوتی خود کنترل کنند. کوپرتینوییها مدعیاند که هدست آنها محتواهای دیجیتالی را با فضای پیرامون ما تلفیق میکند و از این فناوری با عنوان Spatial Computing یا «رایانش فضایی» نام میبرند.
اپل ویژن پرو یک سیستم عامل کاملاً جدید بهنام VisionOS دارد که از یک رابط کاربری سهبعدی بهره میبرد. این سیستم عامل دارای یک اپ استور جدید و اختصاصی است که دسترسی به اپهای مخصوص هدست را فراهم میکند و البته ظاهراً میتوانید از طریق این فروشگاه به آن دسته از اپهای آیفون و آیپد که با این محصول جدید سازگارند، دسترسی داشته باشید.
این هدست تجربه استفاده از محتواهای دیجیتالی را از یک یا چند نمایشگر فیزیکی ساده خارج میکند و کاربر میتواند اپلیکیشنها را در هر اندازه و مکانی مشاهده کند. ویژن پرو عمدتاً یک دستگاه واقعیت افزوده (AR) است، اما میتوانید بهراحتی به حالت واقعیت مجازی (VR) هم بروید.
یکی از قابلیتهای Apple Vision Pro این است که اجازه میدهد کسانی که اطراف شما هستند بتوانند چشمانتان را از پشت هدست ببینند. این امر از طریق قابلیتی با عنوان EyeSight انجام میشود که ویدیویی از چشمان شما را به نمایش میگذارد تا بهطور همزمان یک تجربه فراگیر را در داخل هدست داشته باشید و اطرافیان هم بتوانند چشمهای شما را ببینند.
اپل ویژن پرو به کاربران کمک میکند تا به کامپیوترهای مک وصل شوند و خروجی صفحه نمایش آن را به فضای مجازی ببرند. این دستگاه با بلوتوث از برخی لوازم جانبی مثل مجیک کیبورد و مجیک ترکپد نیز پشتیبانی میکند.
علاوهبراینها، ویژن پرو اولین دوربین سهبعدی اپل است که میتواند با کمک Spatial Audio ویدیوهایی ضبط کند که عمق دارند. کوپرتینوییها میگویند این دستگاه نشان میدهد که چه زمانی در حال ضبط ویدیو است و چه زمانی فیلمبرداری نمیکند.
با این هدست میتوانید ویدیوها را در محیطی شبیه به سینما تماشا کنید و به صفحهای حتی بزرگتر از اندازه اتاق خود دسترسی داشته باشید. اپل همچنین از عرضه ویدیوها و بازیهای مخصوص ویژن پرو ازجمله محتواهای پریمیوم از سوی دیزنی خبر داده است. این شرکت مدعی است که این محصول همین حالا از ۱۰۰ بازی واقعیت مجازی پشتیبانی میکند و در صورت نیاز میتواند با کنترلرهای PS۵ و ایکس باکس استفاده شود.
اپل ویژن پرو قدرت خود را از تراشه M۲ میگیرد که البته یک کمکپردازنده بهنام R۱ برای پردازش آنی اطلاعات سنسورها دارد. بههمین خاطر، این هدست بهشکل مستقل کار میکند و نیازی به آیفون یا دستگاه دیگری ندارد. با ویژن پرو میتوانید از اپهای آشنایی مثل سافاری استفاده کنید و در عین حال با افراد پیرامون خود تعامل داشته باشید. در تماسهای ویدیویی فیستایم نیز میتوانید مخاطبان را با اندازه واقعیشان مقابل خود ببینید.
اپل تجربه مشاهده تصاویر و ویدیوها را هم بهینهسازی کرده است. اگرچه این هدست برای استفاده در داخل خانه طراحی شده است، اما این شرکت میگوید بهلطف نسخههای جدید اپهایی مثل فیستایم، ویژن پرو را حتی در حین طی مسیر هم میتوانید به کار بگیرید.
همانطور که گفتیم، هدست اپل از سیستم عامل VisionOS بهره میبرد که اپلیکیشنهای زیادی برای آن بهینهسازی شده است. برای مثال اپهای مایکروسافت و زوم برای استفاده در ویژن پرو آماده شدهاند و دیزنی پلاس هم همزمان با عرضه در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
اپل در هدست خود از یک لنز با سه عنصر اختصاصی و نمایشگرهای microOLED استفاده کرده است که ظاهراً تصاویر را با دقت و کیفیت فوقالعاده بالایی بهنمایش میگذارند. در دو صفحه نمایش این دستگاه ۲۳ میلیون پیکسل قرار گرفته که معادل رزولوشنی بالغ بر ۴K برای هر چشم است. بهعلاوه، افرادی که از عینکهای طبی استفاده میکنند، میتوانند از شیشههای مخصوص عینک که توسط Zeiss طراحی شده و میتوانند بهصورت مغناطیسی به این دستگاه بچسبند، استفاده کنند.
ویژن پرو از یک سیستم «صدای فضایی» (Spatial Audio) جدید بهره میبرد که صدای پیرامونی جذابی را به گوش شما میرساند. این فناوری میتواند با کمک سیستم رهگیری پرتوی صوتی صداها را با محیط شما انطباق بدهد.
هدست اپل در داخل از دوربینهای فروسرخ و الایدیهایی برای ایجاد روشنایی استفاده میکند. در بیرون هم حسگرهای لایدار و سنسورهای مرسوم دوربین وجود دارد. بخشی از دوربینها به سمت پایین قرار گرفتهاند تا دستان شما را ردیابی کنند و امکان کنترل آسان رابط کاربری را به وجود بیاورند. ویژن پرو در مجموع ۵ سنسور و ۱۲ دوربین دارد.
بخش بیرونی بدنه بهطور کامل از شیشه صیقلی ساخته شده و درون یک فریم آلومینیومی سبک قرار گرفته است. در بالای بدنه یک دکمه و یک Digital Crown شبیه آنچه در اپل واچ دیده بودیم، قرار دارد. این Digital Crown برای جابهجایی میان حالتهای واقعیت افزوده و مجازی استفاده میشود. طراحی بند اپل ویژن پرو ماژولار است تا بهترین اندازه را برای سر خود پیدا کنید. در کنارههای هدست هم پادهایی برای انتقال صدا به گوش شما قرار گرفته است.
باتری اولین هدست واقعیت ترکیبی اپل در بیرون از بدنه قرار گرفته است و از طریق یک کابل به دستگاه وصل میشود. این باتری اجازه میدهد ویژن پرو حداکثر ۲ ساعت شارژدهی داشته باشد. البته میتوانید این دستگاه را بهطور مستقیم به منبع انرژی وصل کنید و بهشکل دائم از آن استفاده نمایید.
هدست ویژن پرو از سیستم امنیتی بیومتری جدیدی موسوم به اپتیک آیدی (Optic ID) برخوردار است. این سیستم در واقع معادلی بهجای تاچ آیدی و فیس آیدی است که به تشخیص چشمان شما میپردازد تا قفل دستگاه را فقط و فقط برای خودتان باز کند. اپل میگوید اطلاعات اپتیک آیدی رمزنگاری و در داخل خود دستگاه ذخیره میشود.
هدست اپل ویژن پرو از اوایل سال آینده میلادی با قیمت ۳,۴۹۹ دلار روانه بازار میشود. این محصول ابتدا فقط در ایالات متحده آمریکا عرضه خواهد شد، اما در دنباله سال ۲۰۲۴ به سایر بازارها هم میرود.
منبع: دیجیاتو