علیاصغر اسماعیلزاده در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: شیرخشکهای رژیمی و متابولیک که توسط پزشکان اطفال برای کودکان دارای نقصهای آنزیمی یا حساسیتی و یا متابولیکی تجویز میشود، سهمیهای است و با مراجعه والدین به داروخانههای منتخب به سهولت عرضه میشود.
وی درباره شیرخشکهای تغذیهای یا رگولار که توسط هشت شرکت در داروخانههای استان توزیع میشود نیز عنوان کرد: آمارها و گزارشها حاکی از توزیع یکنواخت شیرخشک طی سه ماه آخر سال ۱۴۰۱ و فروردین ماه ۱۴۰۲ است، ولی شیرخشکهای نوع سه اعم از «آپتامیل» و «ببلاک» به علت افزایش تقاضا با کمبود مواجه شده است. این موضوع به سازمان غذا و داروی کشور گزارش شده و قرار است به زودی این مساله برطرف شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان توزیع شیرخشک به صورت مستمر توسط کارشناسان حوزه غذا وداروی دانشگاه پایش میشود، خاطرنشان کرد: از آنجا که یکی از کارخانههای بزرگ تولید شیرخشک در مشهد فعالیت میکند، تولید این محصول با کمبود مواجه نیست. به طور دقیقتر طی حجم تولید شیرخشک نهتنها کاهش نداشته بلکه با افزایش هم مواجه بوده است. در کنار این موضوع برای جلوگیری از قاچاق این محصول با پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز هماهنگیهای لازم انجام شده است.
وی افزود: باید توجه کرد که قیمتگذاری شیرخشک توسط سازمان غذا و داروی کشور بر اساس یکسری شاخصها انجام میشود و دانشگاههای علوم پزشکی نقشی در فرایند قیمتگذاری آن ندارند.
بیشتر بخوانید: