هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

زنان و گام تمدن ساز

  • کد خبر: ۱۶۹۴۱۹
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
زنان و گام تمدن ساز
مینو اصلانی - مشاور فرهنگی ستاد کل نیرو‌های مسلح

تمدن سازی نه یک اتفاق است و نه می‌توان به صورت فردی آن را پیش برد؛ بلکه نیازمند مشارکت جدی و سازمان دهی شده است. برای همین، ما نیازمند برنامه ریزی و مطالعات دقیق و تعریف گام‌های مختلف برای این موضوع هستیم. قطعا در این زمینه زنان توانایی مشارکت اجتماعی زیادی دارند و تغییر رفتار و سبک زندگی را می‌توانند مدیریت کنند. این نقش راهبردی زنان در تمدن سازی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ چون زنان توانایی تغییر سبک زندگی و تغییر رفتار‌ها و توانایی ساخت رفتار‌های جمعی را دارند، می‌توانند ارزش‌ها را منتقل کنند.

در طول تاریخ، ما شبکه‌های متعدد خانگی زنان را داشتیم که در تغییر رفتار و فرهنگ سازی در انتقال مفاهیم مؤثر بودند؛ منتها برای ایفای نقش تمدن سازی زنان، نیازمند برنامه‌های راهبردی هستیم. در موضوع تمدن، خیلی از مسائل باید حل شده و جایگاه آن‌ها مشخص شود؛ بر این اساس زنان به عنوان حلقه‌های فعال میانی می‌توانند بین مردم و حاکمان، نقش واسطه داشته باشند. زنان به عنوان کسانی که نگاه‌های راهبردی به آینده دارند، نگاه آن‌ها به عنوان یک مادر به آینده فرزندانشان و به جامعه‌ای که فرزندان بتوانند زندگی مطلوب تری داشته باشند نیز هست.

در همه این زمینه‌ها می‌بینیم نقش زنان هم به عنوان کنشگر در سطح جامعه و هم فرهنگ ساز و هم مربی و تربیت کننده نسل‌های آینده می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ اما از طرفی هم نیازمند این هستیم که شبکه‌های زنان ایجاد و تقویت شود و در این زمینه بحث آموزش‌های راهبردی و آینده پژوهی برای اینکه ببینیم تمدن نوین اسلامی چه ویژگی‌هایی دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خانم‌ها باید با این‌ها روزانه و به طور دائمی برخورد داشته باشند؛ چه به لحاظ مطالعات مختلف و چه به لحاظ آموزش و چه به لحاظ کار‌های گروهی ببینند که ویژگی‌های تمدن نوین با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب چیست.

اکنون زنان به عنوان یک ضرورت می‌توانند در قالب هفت گامی که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بیان فرمودند، نقش خود را ایفا کنند؛ بنابراین برنامه ریزی جدی برای آشنایی عمیق با گام دوم باید وجود داشته باشد و اینکه شرایط توزیع زنان در بخش‌های مختلف جدی گرفته شود و مطالب زنان به گوش جامعه برسد.

درنهایت باید بحث شبکه‌های خانگی به عنوان حلقه‌های میانی جدی گرفته شده و روی آن برنامه ریزی شود. مهارت‌ها در این زمینه تقویت شود و مهارت افزایی صورت بگیرد. به نظر می‌رسد با این شاخص‌ها می‌توانیم شاهد این باشیم که زنان نقش ذاتی خودشان را ایفا کنند؛ چون هم ذاتا آینده برایشان مهم است و هم از کنشگران اصلی در موضوعات تعلیم و تربیت و انتقال ارزش‌ها هستند و همین موضوعات پایه‌های تمدن را می‌سازد، اما در عین حال برنامه ریزی‌های آموزشی، مهارت افزایی و توانمندسازی باید صورت بگیرد تا بتواند نوید خوبی برای تمدن سازی آینده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->