به گزارش شهرآرانیوز، منصور ضابطیان در همایش کتابی برای آینده که در مجتمع شریعتی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، در خصوص آینده سفرنامهنویسی عنوان کرد: آینده سفرنامهها در حال حاضر دستخوش تغییرات زیادی شده و نسبت به سالهای گذشته در این سالها بسیار پیشرفت کرده است و در زندگی ما ملموس شده است.
وی با اشاره به عملکرد هوش مصنوعی در آینده سفرنامهها ادامه داد: هر چقدر که هوش مصنوعی عملکرد خوبی داشته باشند باز هم نمیتواند به صورت زنده احساس را منتقل کند، اما نویسنده در یک سفرنامه لحظه را به مخاطب منتقل میکند، در حالیکه هوش مصنوعی لحظه را تجربه نکرده و نمیتواند احساسی را به خواننده منتقل کند.
ضابطیان خاطرنشان کرد: شاید در آینده یک زمانی به نویسیندههای ارگانیک و غیرارگانیک هم برسیم که ارزش نویسیندههای ارگانیک از نویسیندههای غیرارگانیک قطعا بیشتر خواهد بود، همانطور که قیمت غذاها و میوههای ارگانیک از غیرارگانیک بیشتر است.
این سفرنامه نویس با اشاره به تغییراتی که در کتابها رخ داده و در ادامه رخ خواهد داد اظهار کرد: تغییرات پیشرفت تکنولوژی آنقدر پرشتاب است که نمیدانیم تا پایان زندگی با این وجود از پیشرفت تکنولوژی، وضعیت انسان و کتاب به کجا خواهد رسید. کافی است چند نرمافزار و پلتفرم داشته باشیم تا بتوانیم به راحتی به کتابهای مختلفی دسترسی پیدا کنیم. دسترسی به کتاب در حال حاضر راحت شده و آدمها به راحتی در فضای مجازی به کتابهای دسترسی پیدا کرده و نظرات خود درباره آن را با یکدیگر به اشتراک میگذارند.
ضابطیان گفت: پیشرفت تکنولوژی در شکل فیزیکال کتاب در آینده تغییری ایجاد نخواهد کرد، همانطور که دید و بازدیدها که در دوران کرونا مجازی شده بود، پس از آن به شکل سنتی خود بازگشت.
وی ادامه داد: شکل فیزیکال کتابخواندن توسط مردم نیز در آینده تغییری نخواهد کرد و مردم همچنان تمایل خواهند داشت تا به شکل سنتی و ورقزدن صفحات کتاب به مطالعه بپردازند.
این سفرنامه نویس تصریح کرد: پادکستها نیز به گونهای جالی خالی کتاب را پر کردهاند، اما باز هم تیراژ پایین کتابها حاکی از علاقه پایین مردم به کتاب و کتابخوانی دارد.