به گزارش شهرآرانیوز، برای رسیدن به محله ابراهیم آباد باید مسیر پرپیچوخم را طی کنیم تا به قلب محله برسیم. ابراهیم آباد محلهای گمنام است که برای رسیدن به آن باید از محلات مهرآباد یا پورسینا وارد شویم. از مسیر مهرآباد و بعد طی مسافتی به بولوار کارگر راضی میرسیم و با عبور از یک پل کوچک به خیابان کارگر راضی ۱۷ یا همان خیابان شهید قدوسی وارد میشویم.
محله هیچ تابلو شناسایی ندارد. ابراهیم آباد یک خیابان اصلی به نام شهید قدوسی دارد که برخلاف تصور، چندان عریض نیست. با خودرو روزنامه به سختی از بین عابران و خودروها عبور میکنیم و به مسجد المهدی (عج)، محل قرارمان با اهالی میرسیم. شهروندان منتظر هستند.
در بدو گفتگو، رئیس شورای اجتماعی محله از بی توجهی مسئولان شهری به این محله میگوید، از اینکه جمعیتی بیش از ۲ هزار خانوار در دل این محله جای گرفته اند، اما آن چنان که بایدوشاید صدای اهالی محله ابراهیم آباد به گوش مسئولان نمیرسد. محمد رمضانی با انتقاد از نبود مدیریت واحد شهری، بیان میکند: شهرداری خیابانها و کوچهها را آسفالت میکند، اما پس از مدتی، دیگر نهادهای خدمت رسان مثل شرکتهای آب وفاضلاب یا گاز و... دوباره آسفالت را برای لوله گذاری تخریب میکنند. نبود مدیریت واحد شهری بسیار محسوس است. این کارها هدررفت پول بیت المال را است.
این فعال اجتماعی ما را به انتهای کوچه قدوسی ۸ میبرد. جمعیتی حدود پنجاه نفره از اهالی حضور دارند و زمینی بزرگ با دیوارهای تخریب شده را به ما نشان میدهند. میگویند: دیوارها را مردم خراب کرده اند. رمضانی توضیح میدهد: مشکل اساسی و بزرگ محله که شهروندان را بسیار ناراحت کرده، همین زمین است. فردی این زمین چندهزارمتری را در انتهای کوچههای قدوسی ۶، ۸ و ۱۰ گرفته است و قصد دارد زمین با کاربری کشاورزی را به کاربری دیگری تغییر دهد.
او بیان میکند: هفته گذشته درگیری فیزیکی بین اهالی و اطرافیان این فرد صورت گرفت که با مداخله پلیس پایان یافت. اهالی از دیوارکشی این زمین گلایه دارند، چراکه با این کار انتهای سه کوچه بسته میشود و از طرفی هم مسئولان شهرداری میگویند این دیوارکشی مجوز دارد و کاربری مسکونی است، درصورتی که در سالهای گذشته در این زمین بزرگ، کشاورزی میشده است.
این شهروند ادامه میدهد: طبق اطلاعاتی که داریم، گفته میشود قرار است این زمین بزرگ به انبار ضایعات تبدیل شود. هم سو با این معتمد محله از لابه لای جمعیت صداهای زیادی شنیده میشود که همگی میخواهند این دیوارکشی انجام نشود.
دوباره به هسته مرکزی محله برمی گردیم. رئیس شورای اجتماعی محله ابراهیم آباد میگوید: نانوایی کنار مسجد المهدی (عج) روزانه سه کیسه آرد دریافت میکند که حدود ۱۵۰۰ نان با این سه کیسه تولید میشود. این تعداد کیسه آرد برای نیاز محله اصلا کافی نیست.
رمضانی با بیان اینکه در محله مهرآباد حدود ۹ نانوایی فعالیت میکنند که بیشتر آنها کیفیت نان خوبی ندارند، میافزاید: بی کیفیت بودن نان دیگر نانواییها باعث میشود اهالی محلههای مجاور به همین نانوایی مراجعه کنند. از طرفی، باتوجه به سهمیه کم آرد، این نانوایی فقط صبح و ظهر فعالیت میکند و عصر و شب تعطیل است. او ادامه میدهد: از مسئولان اتحادیه نانوایان و جهاد کشاورزی تقاضا میکنیم سهمیه آرد این نانوایی را بر اساس نیاز واقعی محله لحاظ کنند تا این کمبود نان در محله رفع شود.
امام جماعت مسجد المهدی (عج) در این محله نیز با بیان اینکه حاشیه بولوار مفتح شرقی مملو از انبارهای ضایعات است، توضیح میدهد: این انبارها آلایندگی محیط زیستی دارند و ساعت کاری آنها از ۱۲ شب تا ساعات اولیه صبح است. فروش اقلام و اجناس سرقتی در این انبارهای بدون مجوز صورت میگیرد. چندماه قبل چند انبار پلمب شدند، اما بعد از چند روز دوباره فعالیت را شروع کردند. انگار این معضل، مسئول یا نهادی برای سامان دهی ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ناجی ادامه میدهد: چند ملک در خیابان شهید قدوسی در مسیر رفت وآمد خیابان است. پیشنهاد میشود شهرداری این املاک را تملک کند تا مسیر این خیابان باز شود و خودروهای اهالی بتوانند به راحتی تردد کنند و به خیابان گاز برسند. در این خیابان پیاده رو و سواره رو یکی است و بارها شاهد تصادف بوده ایم.
یک عضو دیگر شورای اجتماعی محله با اشاره به اینکه محله ابراهیم آباد تابلو ورودی ندارد و اهالی درخواست دارند نام محله روی یک تابلو درج شود، میافزاید: بارها به شهرداری منطقه نامه زده ایم، اما بی فایده بوده است.
محمد ابراهیمی میافزاید: اهالی خواستار ادامه دارشدن خیابان گاز از وسط پارک نصرت هستند تا دسترسی به بولوار الزهرا (س) ایجاد و محله از حالت بن بست خارج شود و این محله نیز مانند محله پورسینا رونق بگیرد.
به دنبال پیگیری مطالبات اهالی محله ابراهیم آباد، ابتدا سراغ شهردار منطقه ۶ مشهد میرویم. کاظم یزدان مهر درباره زمین بزرگ انتهای کوچههای قدوسی ۶ و ۸ توضیح میدهد: در بازدید اخیر ما قرار شد باتوجه به داشتن مجوز دیوارکشی مالک، انتهای خیابان قدوسی۸ به قدوسی۶ توسط شهرداری بازگشایی و آسفالت شود تا مسیر دسترسی شهروندان باقی بماند.
او درباره انبارهای ضایعات بیان میکند: بیشتر انبارها پروانه کسب دارند. باید ابتدا مکان مدنظر این صنف از سوی سازمان سامان دهی مشاغل شهرداری معرفی شود تا این انبارها منتقل شوند.
یزدان مهر درباره تملک برخی املاک در مسیر خیابان قدوسی نیز میگوید: اجرای تملکات منوط به اعلام ضرورت و نیاز و تصویب در کمیته تملک است که در صورت تصویب و تخصیص اعتبار، در اولویت تملک سال آینده قرار میگیرند. پیشنهاد شهروندان مبنی بر ایجاد مسیر دسترسی از خیابان گاز تا بولوار الزهرا (س)، اجراشدنی نیست، چراکه در طرح تفصیلی دیده نشده است.
شهردار منطقه ۶ با اشاره به اینکه در مسیر اصلی ابراهیم آباد در بولوار شهید کارگر راضی، تابلو راهنمای پایه دار شهید قدوسی از قدیم نصب شده است، بیان میکند: مقرر شده است برای نصب تابلو راهنمای شهید قدوسی (ابراهیم آباد) در بولوار میامی با سازمان ترافیک شهرداری مکاتبه شود.
اما درباره گلایه شهروندان از سهمیه کم تنها نانوایی محله، رئیس اداره نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد توضیح میدهد: از زمانی که کارت خوان هوشمند نان در نانواییها تعبیه شده است، هر نانوایی میزان سهمیه خاص خودش را دارد و هر منطقه باتوجه به میزان وسعت و جمعیت، سهمیه نان دارد. در مناطق گلشهر و بولوار حر، فراوانی نانوایی داریم و در گذشته نیز برنامه ریزی درستی در زمینه پراکندگی نانواییها در شهر نشده است.
علی اکبر نصری میافزاید: اکنون اتحادیه نانوایان، تعداد نانواییهای محلات را باتوجه به جمعیت شهرداری و بهداشت سنجیده است تا نانواییها را به مناطق ۲، ۹، ۱۲ شهرداری منتقل کنند که کمتر نانوایی دارند و نانواییهای آزادپز این مناطق به نانواییهای یارانهای تبدیل شوند و همچنین نانوایی جدید دایر کنیم. برای سهمیه نانوایی ابراهیم آباد نیز موضوع را بررسی میکنیم.