دستور رئیس‌جمهور برای دسترسی به حساب شخصی بانکی مردم تکذیب شد قالیباف: ایران از هر تصمیم ملت و دولت لبنان حمایت می‌کند سازمان ملل: حمله مرگبار رژیم صهیونیستی در شمال لبنان باید مورد بررسی قرار گیرد جمهوری آذربایجان: اجازه تعرض به همسایگان از خاک کشورمان را نمی‌دهیم ابراز نگرانی روسیه در خصوص حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران (۲۴ مهر ۱۴۰۳) ۶ نظامی صهیونیست در حملات موشکی در شمال فلسطین اشغالی زخمی شدند (۲۴ مهر ۱۴۰۳) پورمحمدی: مسئولان به میدان‌های بزرگ ورود کنند اعتراف شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی: حزب الله ۱۷۰ موشک به سمت حیفا شلیک کرد موشک‌های مقاومت توانست برخی پروازها به سرزمین‌های اشغالی را تا سال آینده تعلیق کند اظهار نگرانی شدید یونیسف درباره وضعیت کودکان غزه مخالفت ایتالیا با عقب نشینی یونیفل: این کار یک اشتباه بزرگ خواهد بود تداوم حملات اسرائیل به لبنان با بمب خوشه‌ای حسین ساجدی‌نیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور شد رژیم صهیونیستی در مرز با سوریه دیوار امنیتی می سازد شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی علیه لبنان به ۲ هزار و ۳۵۰ نفر رسید (۲۴ مهر ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از طرح توسعه فرودگاه «شهید هاشمی‌نژاد» مشهد اردوغان: ترکیه در کنار برادران فلسطینی و لبنانی خود است ولی‌عهد عربستان وارد مصر شد (۲۴ مهر ۱۴۰۳) سفیر مجارستان به وزارت خارجه ایران احضار شد (۲۴ مهر ۱۴۰۳) جنایت جدید صهیونیست‌ها در لبنان ۵ شهید و بیش از ۲۰ زخمی برجای گذاشت (۲۴ مهر ۱۴۰۳) قالیباف ژنو را به مقصد تهران ترک کرد
سرخط خبرها

وزیر نیرو خبر داد: احداث نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی در سریلانکا به‌دست متخصصان ایرانی

  • کد خبر: ۱۶۹۸۴۰
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۳
وزیر نیرو خبر داد: احداث نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی در سریلانکا به‌دست متخصصان ایرانی
وزیر نیرو با بیان اینکه امروز بالغ بر ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی در ایران وجود دارد، از پیشبرد مراحل نهایی احداث نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی توسط شرکت و متخصصان ایرانی در سریلانکا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو در دیدار با "چامال راجاپاسکا" وزیر آبیاری کشور سریلانکا ضمن اشاره به وجود روابط تاریخی بین دو کشور ایران و  سریلانکا، نسبت به افتتاح پروژه احداث نیروگاه توسط متخصصان ایرانی در کشور سریلانکا در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.

وزیر نیرو با تاکید بر احیا و توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور، افزود: ظرفیت گسترش روابط ایران و  سریلانکا  بیش از آن چیزی است که امروز برقرار است و وجود دارد.

وی تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را برای تحقق این امر موثر دانست و گفت: وزارت نیرو از سوی ایران مسئول این کمیسیون شناخته می‌شود و تشکیل این کمیسیون مشترک موجب می‌شود در کنار احیای روابط، مسیر آینده شناسایی و برنامه‌های لازم بر اساس آن پیش‌بینی شود.

محرابیان  در ادامه به پیشینه روابط دو کشور اشاره و اظهار کرد: در سال ۲۰۰۸ در پی دیدار روسای جمهور وقت ایران و سریلانکا، حجم معاملات اقتصادی افزایش یافت و امروز نیز ایران آمادگی اجرا و پیشبرد پروژه‌های مختلف در حوزه‌های آب و انرژی را دارد.

وی به توانمندی شرکت‌های ایرانی برای انجام پروژه‌های حوزه آب و برق اشاره کرد و گفت: در این باره آنچه که مهم به نظر می‌رسد، مدل و مطالعات اقتصادی اجرای این پروژه‌هاست.

وزیر نیرو ضمن اشاره به اهمیت پروژه بزرگ و چندمنظوره «اوما اویا» توسط شرکت متخصص ایرانی در سریلانکا، بیان کرد: پیشبرد این پروژه موفق توسط مهندسان ایرانی نتیجه تجربه همکاری ایران و سریلانکا است و لازم است در کنار تسریع در پیشبرد مراحل نهایی، این پروژه بزرگ به شرکت‌های ایرانی و سریلانکایی معرفی شود تا جذابیت سرمایه‎گذاری را فراهم کند.

محرابیان با بیان اینکه امروز بالغ بر ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی در ایران وجود دارد، تصریح کرد: با احداث این نیروگاه در سریلانکا، ظرفیت تولید ۱۲۰ مگاوات برق فراهم می‌شود که با ارزش افزوده قابل توجهی همراه است.

وی افتتاح این پروژه را برای توسعه همکاری‌های دوطرف مفید ارزیابی کرد و افزود: افتتاح و پیشبرد این پروژه می‌تواند نقطه عطفی بر توسعه روابط مشترک بین دو طرف باشد.

در ادامه "چامال راجاپاسکا" وزیر آبیاری کشور سریلانکا ضمن ابراز خرسندی جهت ایجاد زمینه توسعه همکاری‌ها و گسترس روابط با ایران، گفت: در سریلانکا سه وزارتخانه نیرو، آب و آبیاری فعال است.

وی یادآور شد: تا یک سال گذشته به ویژه در شرایط پساکرونا سریلانکا در حوزه سوخت و انرژی در شرایط مساعدی قرار نداشت، اما امروز این شرایط بهبود یافته است؛ بر این اساس انتظار و امیدواری وجود دارد که ایران و سریلانکا در آینده در زمینه انرژی و آب شرب پروژه‌های جدیدی را آغاز کنند.

وزیر آبیاری سریلانکا با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت انرژی در سریلانکا، ادامه داد: ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز این کشور از طریق آب و بخشی نیز از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر از جمله انرژی خورشیدی و بادی تامین می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری برای ایجاد زیرساخت‌های احداث انرژی‌های تجدیدپذیر را موضوع مهم دیگری برشمرد و گفت: در این باره می‌توانیم مباحث را با همکاری دوطرف پیگیری کنیم. یک سوم زمین‌های کشور سریلانکا ظرفیت پیشبرد این موضوع را دارند و در این باره امکان مشارکت با سرمایه‌گذاران ایرانی وجود دارد.

راجاپاسکا ضمن استقبال از اجرای پروژه‌های مشترک با ایران، اضافه کرد: تمام تلاش خود را صورت می‌دهیم تا روابط بین دو طرف را توسعه بخشیم. در زمینه تونل آبرسانی ذیل این پروژه نیز تلاش می‌کنیم تامین مالی آن را بررسی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->