بانک مرکزی: کارت‌های عضو شتاب کارگزاری‌های بورسی باید متوقف شود اطلاعیه مهم ایران خودرو برای کسانی که ثبت نام انجام داده اند | مهلت ۶ روزه برای انتخاب روش فروش خودرو نرخ بهره بین بانکی در آستانه ۲۴ درصد قرار گرفت مستاجران تا پول رهن را نگرفتند، خانه را تخلیه نکنند! کشف و ضبط محموله ۱۵ تنی گوشت احتکارشده در مشهد + عکس و جزئیات «نبود امنیت شغلی» دغدغه کارگر؛ «نبود کارگر ماهر» دغدغه کارفرما در شش‌ماهه دوم امسال، ۲ میلیون خانواده خراسانی به فیبر نوری متصل می‌شوند  ارز مسافری به مرکز مبادله می‌آید کم‌توجهی شورای عالی کار به انتظارات برحق کارگران نرخ خودرو در بازار آزاد شنبه (۳ شهریورماه ۱۴۰۳) نرخ واقعی گندم اعلام شد (۳ شهریور ۱۴۰۳) تاریخ قرعه‌کشی ایران خودرو در سال ۱۴۰۳ + زمان اعلام نتایج (خبر غیر رسمی) انتظار کارگران از وزیر جدید کار چیست؟ قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز شنبه (۳ شهریور ۱۴۰۳) | بیت‌کوین صعود کرد بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هوایی عازم عراق شده‌اند ۲۵ درصد صنایع تبدیلی کشور در خراسان‌رضوی فعالیت دارند دامنه نوسان «مثبت و منفی ۲ درصد» تا اطلاع ثانوی در معاملات سهام باقی می‌ماند قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (۳ شهریور ۱۴۰۳) قیمت گوشت قرمز در بازار امروز (۳ شهریور ۱۴۰۳) | کاهش مصرف سالیانه گوشت قرمز مهلت خرید ارز اربعین امروز (۳ شهریور ۱۴۰۳) تمام می‌شود هشدار به مالکان ۵۰۰ هزار خانه خالی، تنها یک هفته فرصت دارید! آخرین تورم دولت سیزدهم اعلام شد وزیر جهاد کشاورزی: پول گندمکاران تا پایان شهریور سال جاری تسویه می‌شود ترخیص ۱۵۵۰۴ دستگاه خودرو سواری از گمرکات در پنج ماهه نخست سال جاری تولید زعفران امسال به ۳۵۰ تن می‌رسد | زعفران تولیدی به ۶۰ کشور دنیا صادر می‌شود
سرخط خبرها

پیش‌بینی تخصیص ۱۹۹ هزار تن کود یارانه‌ای به خراسان رضوی در سال جاری

  • کد خبر: ۱۷۰۱۳۳
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
پیش‌بینی تخصیص ۱۹۹ هزار تن کود یارانه‌ای به خراسان رضوی در سال جاری
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: سهمیه کود استان برای امسال چیزی حدود ۱۹۹ هزارتن پیش بینی شده است که فسفاته، ازته و پتاسه از جمله کود‌های اختصاصی دولت به کشاورزان است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین عطایی، امروز، دوشنبه ۲۹ خردادماه، در نشست خبری سبد کودی کشاورزان که در مشهد برگزار شد، اظهارداشت: در سال ۹۹ جذب کود‌های فسفاته در مجموع در طی یک سال ۱۹۹۳ تن و کود‌های پتاسه ۲۱۲۰ تن در کل استان مصرف شده است که این عدد و ارقام یک فاجعه‌ای در میزان مصرف در آن سال بود. با توجه به فرهنگسازی و ترویجی که انجام شد در نیمه دوم ۱۴۰۰ میزان مصرف ۱۰۶۶۶ تن کود  تا پایان سال ۱۴۰۰ توزیع شد و پتاسه هم در این مدت زمانی به ۵۶۵۶ تن رسید.

به گفته عطایی، همچنین نسبت سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل در بحث ازته ۱۶ درصد، در فسفاته ۵۵ درصد و پتاسه ۲۷ درصد  رشد اتفاق افتاده است که این نسبت  به سال ۹۹ در بحث افزایش مصرف ازته ۱۴  درصد، فسفاته ۹۲ درصد و در پتاسه ۷۰ درصد افزایش داشتیم؛ که این نشان‌دهنده اینکه در حوزه تولیدات گیاهی در بحث تحقیقات تلاش زیادی شده و در مصرف کود ترویج خوبی شده و باعث شده کارایی تولید افت نکند. امیدواریم در سال ۱۴۰۲ این افزایش را حفط و به سمت ترویج بیشتر آن حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: سهمیه کود حدود ۱۹۹ هزار تن در سال جدید پیش بینی شده است که از این مقدار سهم ازته در استان ۱۵۴ هزار و ۲۰۷ تن تعیین شده  که از این مقدار تاکنون حدود ۲۱ درصد توزیع انجام شده است. در بحث فسفاته ۳۰ هزار تن حدودا سهمیه تعیین کرده اند که از این مقدار ۱۴ درصد توزیع انجام شده است، در بحث پتاسه ۱۳ هزار و ۶۹۳ تن سهمیه امسال را تعیین کرده اند که از این مقدار ۱۶ درصد تاکنون توزیع شده است، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که یک شرکت دولتی است، در راستای تامین و تدارک و توزیع انواع نهاده‌های کشاورزی خدمت ارائه می‌دهند. با هدف اصلاح بهبود نظام خدمت رسانی و بازار یابی کود‌های کشاورزی و با هدف حذف واسطه‌ها و نهایتا بهبود تولید و در نهایت دسترسی آسانتر کشاورزان به نهاد‌های کشاورزی و کودی همایش‌های آموزشی را برگزار کند.

مدیر شرکت خدمات خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت: هدف از برگزاری این همایش، بروز کردن دانش کارگزاران ما و انتقال دانش فنی به کشاورزان در مناطق مختلف است. شرکت‌های دانش بنیان را در این خصوص حمایت کردیم. ایجاد سازوکار‌های مناسب در خصوص دست‌یابی به طرح‌های خودکفایی کود‌های کشاورزی، آشنایی کارگزاران و کشاورزان با جدید‌ترین محصولات دانش بنیان و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، نیز از دیگر اهداف این همایش است. ایجاد چشم‌اندازی برای کالا و خدمات تولید داخل در حوزه کود‌های کشاورزی، تقویت توان شرکت‌های تولید کننده کود‌های داخلی و معرفی کود‌های قالب مصرف همزمان با معرفی میزان مصرف برای محصولات، به کشاورزان از جمله اهداف دیگر این همایش است.

میانگین مصرف کود در کشور ۹۸ کیلوگرم در هکتار است

در این همایش دکتر کشاورز، مدرس دانشگاه نیز در خصوص استاندارد کیفی کود‌ها و بقایای مضر باقیمانده در کود گفت: تصوری در عموم جامعه وجود دارد که کود زیاد مصرف می‌شود و محصول را آلوده می‌کند، در صورتی که این واقعیت ندارد. میانگین مصرف کود در کشور ۹۸ کیلوگرم در هکتار است، در حالی‌که میانگین مصرف کود در دنیا ۲۰۰ کیلوگرم در یک هکتار است؛ بنابراین ما به طور کلی نسبت به کشور‌های پیشرفته کمتر هم هستیم.

به گفته وی، در بحث کود موضوعی که مطرح است بد مصرفی است که در بعضی نقاط و محصولات که نمی‌توان به همه محصولات این بد مصرفی را تعمیم داد اشاره کرد. بحث کود و سم دو موضوع جدا است. کود برای اینکه مجوز ساخت بگیرد باید یک پروسه‌ای در موسسه تحقیقات آب و خاک وجود دارد طی کنند. باقیمانده عناصر مضر در کود‌ها اندازه گیری می‌شود ضمن اینکه غلظت عناصر ضروری هم اندازه‌گیری می‌شود. اگر این استاندارد رعایت شده باشد مجوز استفاده صادر می‌شود؛ بنابراین تمام کود‌هایی که در حال توزیع است. مطمئنا استاندار‌های خود را طی کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->