به گزارش شهرآرانیوز، دستاوردهای ایران در علم سلولهای بنیادی در سالهای اخیر به شکل چشمگیری رشد داشته و سبب شده تا چشم اندازی روشنتر در زمینه پزشکی در ایران قابل مشاهده شود.
ایران در چهار دهه گذشته و به ویژه از دهه ۷۰ شمسی موفق شده گامهای مهمی در زمینه رشد و توسعه علم سلولهای بنیادین برداشته و خود را با انتشار ۲۱۴۹ مقاله نمایه شده توسط محققانش وارد جمع ۲۰ کشور برتر دنیا در این زمینه کند و رتبه ۱۴ را به خود اختصاص دهد.
ایران در حال حاضر در جمع یک درصد از کشورهای دنیا با توانایی پیوند سلولهای بنیادی خون ساز قرار دارد.
«فیوچر مدیسن» در گزارشی به پیشرفتهای قابل ملاحظه ایران در زمینه سلولهای بنیادی پرداخته و نوشت «نتایج بالینی مثبتی کسب شده موید این موضوع هستند.»
به گزارش «مینت پرس»، یکی از اعضای هیئت علمی گروه سلولهای بنیادی دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹ با اشاره به پیشرفتها و دستاوردهای دانشمندان ایرانی در زمینه سلولهای بنیادی، به تمجید از آنان پرداخته بود.
باید توجه داشت که این پیشرفتها و دستاوردهای علمی در حالی کسب و حاصل میشوند که ایران در سالهای اخیر به ویژه در ۲ دهه گذشته تحت شدیدترین تحریمهای بین الملل و آمریکایی قرار داشته و تلاش کرده تا کمبودهای ناشی از این تحریمها را به شکلی کاملا بومی تولید کرده و در اختیار مردم قرار دهد.
کارشکنی غربیها و بیش از همه آمریکا محدود به تحریمها نبوده و در مواردی اقدام به دستگیری دانشمندان ایرانی کردند که از جمله آنها میتوان به بازداشت دکتر «مسعود سلیمانی» توسط دولت آمریکا اشاره کرد. اما هیچ یک از این مانع تراشیها نتوانستند خللی در عزم راسخ دانشمندان ایرانی در نیل به اهداف برنامه ریزی شده اش و سیاستهای علمی ایجاد کنند.
منبع: میزان