توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

احتمال ارسال طرح جدید به شورای اسلامی شهر مشهد برای کمک به اصناف

  • کد خبر: ۱۷۰۸۶۸
  • ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
احتمال ارسال طرح جدید به شورای اسلامی شهر مشهد برای کمک به اصناف
با اتمام مهلت آیین‌نامه بهره‌برداری از پیاده‌روها، شهرداری مشهد پیگیر تصویب یک طرح حمایتی از اصناف شهری است.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛  فروردین ۱۳۹۷ شورای اسلامی شهر مشهد آیین‌نامه‌ای را با نام «سامان‌دهی بهره‌برداری اصناف از پیاده‌رو‌ها و معابر» را تصویب کرد که براساس آن اصناف می‌توانستند در شرایطی خاص و با رعایت بند‌های ضوابطی مثل نداشتن مزاحمت برای مردم و توان‌یابان در پیاده‌رو، استفاده‌نکردن تبلیغاتی، داشتن پروانه کسب و فعالیت و چندین و چند ضابطه و شرط که شورا پیش‌بینی کرده بود و البته پرداخت اجاره به شهرداری، از فضای پیاده‌رو جلو محل کسبشان استفاده تجاری کنند.

اما یکی‌دو روز پیش تصویر نامه‌ای به کسبه‌ای که درحال استفاده از این امکان بودند، در فضای مجازی منتشر شد. شهرداری در این نامه اعلام کرده بود که این آیین‌نامه در سال ۱۴۰۲ امکان اجرا ندارد و همه میز و صندلی‌هایی که در پیاده‌رو قرار داده شده است، باید یک‌هفته‌ای جمع شود. صحت و سقم این نامه خیلی زود تأیید شد و آن‌طور که مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری به شهرآرا گفت، بر اساس قانون درآمد‌های پایدار و ابلاغ مراجع بالادستی، دیگر امکان تمدید مجوز و قرارداد مغازه‌دار‌ها برای استفاده از پیاد‌ه‌رو وجود ندارد.

احتمال ارسال طرح جدید به شورای اسلامی شهر مشهد برای کمک به واحدهای صنفی

محمدجواد مشیری در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با بیان اینکه استفاده از پیاده‌رو‌ها برای اصناف از سال ۱۳۹۷ امکان‌پذیر بوده است، گفت: شورای اسلامی شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ آیین‌نامه سامان‌دهی بهره‌برداری اصناف از پیاده‌رو‌ها را تصویب کرد و این آیین‌نامه همان سال برای اجرا به شهرداری ابلاغ شد. این کار تا سال ۱۴۰۱ انجام و قرارداد مغازه‌دار‌ها سالانه تمدید می‌شد تا اینکه قانون درآمد‌های پایدار به تصویب مجلس رسید و آیین‌نامه اجرایی آن را وزارت کشور به شهرداری‌ها ابلاغ کرد.

وی با اشاره به سلب اجازه از شهرداری‌ها برای این شکل از کسب درآمد در قانون درآمد‌های پایدار، ادامه داد: طبق قانون درآمد‌های پایدار، ما فقط در قالب عوارض و بهای خدمات می‌توانیم از مردم پول بگیریم، نه هیچ راه و مسیر دیگری و مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد برای استفاده از پیاد‌ه‌رو‌ها هم در هیچ‌کدام از این دو قالب نمی‌گنجد. یعنی نه بهای خدمات است و نه عوارض. چون شهرداری نمی‌تواند از معبر عوارض بگیرد.

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری ادامه داد: با این اشکال قانونی و البته ابلاغ و صلاحدید مراجع بالادستی، امکان تمدید قرارداد اصناف برای استفاده از پیاده‌رو در سال جدید وجود ندارد و به همین دلیل در نامه‌ای به آن‌ها اعلام کردیم فضایی که در پیاده‌رو یا معبر دارند، یک‌هفته‌ای جمع کنند. چون پس از منقضی‌شدن عمر این مصوبه شورا، وجود میز و صندلی و... در پیاده‌رو مصداق سدمعبر خواهد بود.

هم‌زمان با ابلاغ این نامه، برخی واحد‌های صنفی مدعی شدند که شهرداری اجاره سال ۱۴۰۲ را تمام‌وکمال از آن‌ها دریافت کرده است؛ موضوعی که مشیری آن را رد کرد و در این‌باره توضیح داد: ما تا آخر سال ۱۴۰۱ با اصناف همکاری کردیم و برای همین سه ماه سال جدید هم یک ریال اجاره دریافت نکردیم. همه درآمدی که برای این موضوع پیش‌بینی شده بود، حدود ۶ میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان بود که با توجه به امکان‌نداشتن تمدید قرارداد، این ردیف از بودجه شهرداری حذف خواهد شد.

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری از احتمال ارسال طرح جدید برای کمک به این موضوع به شورای اسلامی شهر خبر داد و گفت: ما با توجه به نگاه حمایتی‌مان به اصناف و کسب‌وکارها، پیگیریم که در قالب و طرح دیگری این موضوع را به شورای اسلامی شهر ببریم تا به اصناف کمک شود. البته تصمیم نهایی با شوراست، نه ما.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->