به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی برادران در همایش بزرگداشت روز اصناف که در هتل میثاق ملل برگزار شد، اظهار کرد: همه اصناف کشور مفتخر هستند پیشینه و هویت قوی دارند و نسل در نسل مسیری را طی کردند. مهمترین هویت اصناف مفهومی به نام روزی حلال است. اصناف امانتدار مردم هستند که این ارزشمند است.
وی افزود: اصناف مشهد در جوار امام رضا (ع) به مردم و زائران خدمت میکنند که این ارزشمندتر است. بهترین واحدهای صنفی ما در نقاط دیگر کشور تلاش میکنند نام و کسبوکار مشابه اصناف مشهد را راهاندازی کنند که این نشان میدهد واحدهای صنفی در مشهد خوب امانتداری کردند، خدمات ارائه دادند و الگو شدند.
برادران با بیان اینکه امسال کار مشترکی انجام دادیم و ابلاغ آن را گرفتیم که علاوه بر روز اصناف، روزهای دیگری به نام اصناف خاص و پرطرفدار داشته باشیم، عنوان کرد: نقطه قوت اصناف تلاش در ایجاد رقابت است. اصناف مشهد همواره رقابتی و از حیث قیمت کمترین میزان در ایران بوده و بارانداز شرق کشور است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: مهمترین فرصت بهبود ما و بخشی که باید در کل اصناف بیشترین بر آن تمرکز را داشته باشیم، این است که اعتبار کسب شده را در قالب رقابت منفی خرج نکنیم. رقابت در قیمت خوب است به شرطی که منجر به جنس تقلبی، قاچاق و کمکیفیت نشود. ضمن حفظ مزیتها باید به فرصت بهبود توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه براساس قانون نظام صنفی و تکالیف اتحادیهها، وظیفه نظارت و بازرسی برعهده خود اتحادیه است و باید صد در صد توسط خود اتحادیه انجام شود، تصریح کرد: گاهی اخباری از مشهد میرسد که برای ما عجیب است. به طور مثال بیان میشود که واحدی صنفی توسط دستگاهی به دلیلی پلمب شده که در ایران چنین موردی نداشتیم. این تفسیر به رایها خاص مشهد است و در این زمینه گلایه داریم. چنین موردی در کشور نداشتیم که با این دلایل پلمب شود.
برادران ادامه داد: واحدهای صنفی خودشان باید برخورد کنند و اگر در جایی نیاز به آموزش است، خودشان آموزش ببینند. اینگونه نیست که هر فردی مغازه باز کند و واحد صنفی شود، حتما باید آموزش ببینند. دغدغه ما وجود کالاهای تقلبی در سطح بازار است که به کیفیت لطمه میزند و در برخی اصناف موجب عدم اعتماد عمومی میشود.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: علیرغم همه مشکلات گذشته، براساس گزارش بانک مرکزی در هفته گذشته روند تولید در گروه صنعت جهشی رشد کرده و ما در سال ۱۴۰۱ به ۹.۵ درصد رشد رسیدیم، در حالی که هدفگذاری ما ۸ درصد بوده است. این عدد ۵ برابر رشد متوسط ۸ سال گذشته بوده و نشان میدهد ما از دوران رکود خارج شدیم.