برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط مرحله جدید واریز سود سهام عدالت در راه است افزایش قیمت لاستیک منتفی شد
سرخط خبرها

استقرار ۱۶۰ اکیپ ثابت و سیار نظارت بر کشتار دام به مناسبت عید قربان در خراسان رضوی + فیلم

  • کد خبر: ۱۷۱۳۱۵
  • ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
استقرار ۱۶۰ اکیپ ثابت و سیار نظارت بر کشتار دام به مناسبت عید قربان در خراسان رضوی + فیلم
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: امسال در‌ استان حدود ۸۰ اکیپ ثابت و ۷۹ گروه سیار برای نظارت بر کشتار دام به مناسبت فرارسیدن ایام عید قربان در نظر گرفته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمود قربان‌زاده امروز، پنجم تیر ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه در اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی در تشریح اقدامات این اداره‌کل به مناسبت عید قربان اظهار کرد: در‌ استان حدود ۸۰ اکیپ ثابت و ۷۹ گروه سیار همراه با ۹۲ دکتر دامپزشک و ۲۰۲ بازرس بهداشت گوشت و معاینه لاشه دام و همچنین ۴۱ ناظر شرعی به مناسبت روز عید قربان در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی ذبح بهداشتی دام در مراکز مجاز تصریح کرد: مخاطرات ناشی از کشتار خارج از کشتارگاه بسیار زیاد است و از همین رو چنین کشتار‌هایی غیرمجاز محسوب می‌شود. هرچند در ایام نزدیک به عید قربان کشتار‌های غیرمجاز همچنان انجام می‌شود، اما بیان مخاطرات چنین اقدامی به‌مرور به فرهنگ‌سازی منجر خواهد شد.

قربان‌زاده با بیان اینکه هر سال بیماری تب کریمه با شروع فصل گرما تشدید شده و تا اواسط پاییز ادامه پیدا می‌کند، بیان کرد: عامل اصلی انتقال این ویروس کنه‌ها هستند. این بیماری برای دام مشکلی ایجاد نمی‌کند و در صورت ابتلا، بیماری تقریبا یک هفته در بدن دام می‌ماند، اما اگر ویروس تب کریمه کنگو در انسان‌ها به‌سرعت تشخیص داده نشود، می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های انتقال این ویروس ذبح دام در کشتارگاه‌های غیرمجاز است. همچنین لازم است تماس با دام کمتر شود، اما بعضا دیده شده برخی افراد دام را با خود حمل می‌کنند و به خانه می‌برند تا روز عید قربان آن را ذبح کنند. اگر در این حین گزشی اتفاق بیفتد، بیماری منتقل خواهد شد.

وی افزود: باید توجه کرد که اگر دام در هفته اول ابتلا به بیماری باشد، همه ترشحات، بافت بدنی و خونابه آن عامل انتقال بیماری به انسان خواهد بود و همین موضوع اهمیت کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز را بیشتر می‌کند.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی یادآور شد: اکنون در کشتارگاه‌های مجاز پیش از ذبح دام، آن را بررسی می‌کنند. همچنین کشتار نیز زیر نظر بازرسان انجام می‌شود. پس از ذبح هم لاشه در مرحله پیش‌سرد و در دمای چهار درجه بالای صفر قرار می‌گیرد و همین موضوع موجب می‌شود بیماری‌های موجود در لاشه رفع شود.

لزوم رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام در روستا‌ها

وی درباره رعایت نکات بهداشتی در روستا‌ها و مناطق دورافتاده، با بیان اینکه بهتر است در چنین مناطقی محل ذبح دام سیمانی باشد، اظهار کرد: همچنین ضروری است بلافاصله بعد از کشتار، خون دام شسته و محل نیز ضدعفونی شود.

قربان‌زاده با اشاره به اینکه هر لاشه ذبح‌شده دام ۳۱ درصد ضایعات دارد، تاکید کرد: نباید این ضایعات در محیط رها شود، چون این موضوع منجر به تجمع حشرات و حیوانات و در نتیجه شیوع سایر بیماری‌ها می‌شود؛ از همین رو لازم است ضایعات لاشه را دفن بهداشتی کرد. همچنین نباید با دهان لاشه را باد کرد. توصیه می‌شود افراد در صورت مشاهده برخی عوارض در خود پس از ذبح دام حتما به دکتر مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->