حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رئیس سازمان سیا: فرصت جذب جاسوس از روسیه را از دست نمی‌دهیم | جنگ اوکراین برای روسیه فرسایشی شده است

  • کد خبر: ۱۷۲۲۵۶
  • ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
رئیس سازمان سیا: فرصت جذب جاسوس از روسیه را از دست نمی‌دهیم | جنگ اوکراین برای روسیه فرسایشی شده است
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت که شورش مسلحانه نظامیان واگنر در روسیه نشان‌دهنده اثر فرسایشی جنگ اوکراین بر مسکو است.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سخنرانی خود در «موسسه دیچلی» در انگلیس گفت: تکان‌دهنده است که یوگنی پریگوژین، بنیان‌گذار و فرمانده گروه پیمانکار نظامی واگنر پیش از آغاز شورش خود، انگیزه‌های کرملین برای آغاز جنگ اوکراین را به چالش کشیده و اتهاماتی کوبنده را علیه رهبری روسیه مطرح کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در هفته گذشته از تمامی نیروهایی که به توقف شورش پریگوژین کمک کردند، ‌تشکر کرد؛ شورشی که پوتین آن را با شورش ۱۹۱۷ روسیه مقایسه کرد که به انقلاب ختم شده بود. رئیس‌جمهوری روسیه گفت که اگر شورش نظامیان واگنر مهار نمی‌شد، بیم جنگ داخلی می‌رفت.

در چند ماه گذشته، پریگوژین توهین‌های بی‌پرده‌ای را به سران نظامی روسیه نسبت داد و در روز شورش هم گفت که قصد دارد رهبران نظامی «فاسد» روسیه را به جزای اعمالشان برساند.

این شورش در نهایت با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس خاموش شد و پریگوژین به بلاروس رفت. قرار است به سربازان او هم این فرصت داده شود که همراهش به بلاروس بروند و یا زیر پرچم ارتش رسمی روسیه فعالیت کرده و از وزارت دفاع این کشور دستور بگیرند.

یوگنی پریگوژین در یک ویدئوی جنجالی ۳۰ دقیقه‌ای که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، ادعاهای مسکو را مبنی بر اینکه کی‌یف قصد داشت در فوریه ۲۰۲۲ به مناطق تحت کنترل روسیه در شرق اوکراین حمله کند، رد کرد و گفت: در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (تاریخ آغاز حمله روسیه به اوکراین) هیچ اتفاق عجیب‌وغریبی روی نداده بود.

این در حالی است که کمی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ولادیمیر پوتین مدعی شد که مسکو با حمله خود، طرح‌های اوکراین را برای «حمله‌ای گسترده به دونباس و سپس به کریمه» خنثی کرده است.

رئیس سازمان سیا گفت: اثرات اقدامات و سخنان پریگوژین تا مدتی پابرجا خواهد بود. این به وضوح یادآور تاثیر فرساینده جنگ پوتین بر جامعه و دولت خودش است.

ویلیام برنز که از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سفیر آمریکا در روسیه بود و در ۲۰۲۱ به عنوان رئیس سیازمان سیا منصوب شد،‌ شورش پریگوژین را یک «چالش مسلحانه علیه دولت روسیه» توصیف کرد.

او گفت که این شورش «مسئله داخلی روسیه بوده و ایالات متحده نه در آن دخالت نداشته و نه خواهد داشت.»

با فرونشست آتش این شورش با میانجی‌گری لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری ۷۰ ساله روسیه سعی داشته با پرداختن به مسائل دیگری مانند توسعه گردشگری و رشد اقتصادی، آرامش را به کشورش بازگرداند.

پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در یک نشست خبری گفت: روسیه همواره از دل هر مخمصه‌ای قوی‌تر بیرون آمده است. این بار هم چنین خواهد شد. شروع این روند را احساس می‌کنیم. از نگرانی همه ممنونم، اما خودمان به این ماجرا رسیدگی می‌کنیم.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه روسیه شفاف عمل خواهد کرد، گفت که این کشور نیازی به توضیح هیچ‌چیز به هیچ‌کس ندارد؛ از جمله درباره شورش مسلحانه واگنر و تبعات احتمالی آن بر سیر امور در این کشور.

او گفت: ما نباید به کسی توضیح یا تضمین بدهیم. مسکو شفاف عمل کرده و رئیس‌جمهوری و تمامی مقامات سیاسی کشور درباره این مسئله حرف زده‌اند. اگر شما در غرب هنوز ابهام و تردیدی در این باره دارید، مشکل خودتان است.

اما برنز مدعی شد که جنگ اوکراین با نمایان کردن نقاط ضعف نظامی و آسیب رساندن به اقتصاد روسیه تا چند سال آینده، یک شکست استراتژیک برای مسکو به ارمغان آورده است. این در حالی است که ناتو هر روز در حال تقویت قوای نظامی خود است.
جذب جاسوس روس

برنز همچنین مدعی شد که «نارضایتی» داخلی روسیه از جنگ اوکراین، فرصت مناسبی برای استخدام جاسوس توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی به وجود آورده و سازمان سیا هم این موقعیت را از دست نداده است.

پس از آنکه سازمان سیا با انتشار ویدیویی شهروندان روسیه را به جاسوسی از طریق یک کانال اینترنتی حفاظت‌شده دعوت کرد، کرملین در ماه مه اعلام کرد که فعالیت‌های جاسوسی غرب را تحت‌نظر می‌گیرد.

در ویدیوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا آمده بود که این نهاد اطلاعاتی مشتاق تماس افسران نظامی، متخصصان اطلاعاتی،‌ دیپلمات‌ها و افرادی است که درباره اقتصاد و رهبری روسیه اطلاعات دارند.
مسئله چین

برنز گفت که پوتین با «اشتباهات خود» دارد روسیه را به یک «شریک خُرد و مستعمره اقتصادی چین» تبدیل می‌کند.

با این حال، او در ادامه با قطع ارتباط اقتصادی کشور خود با چین مخالفت کرد و گفت که قطع ارتباط کامل آمریکا با چین احمقانه است، ‌زیرا وابستگی‌های اقتصادی زیادی وجود دارد.

او گفت: چین تنها کشوری است که هم میل بازتعریف نظم جهانی را دارد و هم قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری‌اش را.

او با تاکید بر لزوم متنوع‌سازی زنجیره تامین آمریکا، گفت: در جهان امروز، هیچ کشوری نباید برای تامین فناوری و مواد معدنی ضروری، به لطف یک کارتل تک‌نفره اتکا کند. واکنش مناسب، جدایی کامل از چین نیست؛ چرا که این کاری احمقانه است. بلکه باید با حساب و کتاب و از طریق ایجاد زنجیره‌های تامین امین و پایدار، حفاظت از برتری در حوزه فناوری و سرمایه‌گذاری در ظرفیت صنایع، از روابط خود با چین خطرزدایی کرده و تنوع ایجاد کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->